اعطای «تابعیت» اروپایی برای خرید امنیت جاسوسان و تروریستها
حمایت و اعطای تابعیت به رهبران گروههای تروریستیِ ضدایرانی، همواره سیاست ثابت دولتهای غربی در قبال ایران بوده است.
به گزارش مشرق، حمایت و تابعیت بخشیدن به رهبران گروههای تروریستیِ ضدایرانی، همواره سیاست ثابت دولتهای غربی در قبال ایران بوده است. دولتهایی که ادعای مبارزه با تروریسم و حمایت از حقوق بشر را دارند در حال حاضر میزبان انواع گروههای ضدایرانی، از سازمان منافقین گرفته تا کومله و الاحوازیه هستند.
علاوه بر این، برگزاری نشستها و تجمعات ضدایرانی در اروپا از سوی جریان اپوزیسیون، بیانگر سیاستهای خصمانه دولتهای غربی علیه ایران است. در حالی که واکنش به حق جمهوری اسلامی در برخورد با گروههای تروریستی، همواره با مخالفت اروپاییها همراه بوده است.
بهطوری که در زمان محاکمه و اعدام هر تروریست و جاسوس ضدایرانی، یکی از دولتهای غربی با ادعای تابعیت عنصر ضدایرانی، به حمایت از او پرداخته است.
همین موضوع باعث شده تا تروریستهایی که دستشان به خون مردم ایران آلوده است، جاسوسهای وطن فروش و هر عنصر ضدایرانی، داشتن تابعیت آمریکا و کشورهای اروپایی را به مثابه یک حصار امن برای خود در نظر بگیرد.
به عبارتی بهتر، به زعم مزدوران خائن به وطن، «تابعیت» دولتهای غربی میتواند حصار امنی برابر آنها و جمهوری اسلامی باشد.
با این حال قاطعیت و صراحت جمهوری اسلامی ایران در برخورد و مقابله با جاسوسها و تروریستها، توهم امنیت عناصر ضدایرانی در سایه تابعیت دولتهای غربی را بی اعتبار کرده است.
اعدام علیرضا اکبری جاسوس وابسته به سرویس اطلاعاتی انگلیس در دی 1401 و اعدام حبیب اسیود سرکرده گروهک تروریستی حرکهالنضال که به فاصله چند ماه از هم رخ داد، در همین راستا قابل تحلیل است.
16 اردیبهشت ماه بود که حکم اعدام حبیب فرجالله چعب، ملقب به حبیب اسیود به اجرا در آمد. اسیود بهعنوان سرکرده گروهک تروریستی و تجزیه طلب حرکهالنضال چندین عملیات تروریستی را در ایران طراحی و اجرا کرده بود.
حسب محتویات و مستندات موجود در پرونده اسیود و اقاریری که داشته، گروهک تروریستی تحت حمایت او عملیاتهای تروریستی متعددی را علیه مردم ایران ترتیب داد که یکی از آنها حمله به مراسم رژه نیروهای مسلح در اهواز در 31 شهریور سال 97 بود. این اقدام تروریستی منجر به شهادت 25 نفر از جمله یک کودک و مجروح شدن 249 نفر دیگر از هموطنانمان شد.
ابعاد پرونده و جنایاتی که اسیود در سالهای گذشته مرتکب شده، به قدری روشن است که جای هیچ شک و شبههای در ارتباط با فعالیتهای تروریستی او باقی نگذاشته است. جدای از این موضوع، اسیود به جنایتهای خود، از جمله حمله به مراسم رژه اهواز اعتراف کرده بود.
با این حال، دولت سوئد بنا بر رسم اروپاییها مبنی بر حمایت از عناصر ضدایرانی، با اعلام حمایت از سرکرده گروهک تروریستی حرکهالنضال، اعدام او را محکوم کرد.
در پی اعدام حبیب اسیود، وزارت خارجه سوئد سرپرست سفارت ایران در این کشور را در اعتراض به این اعدام احضار کرد. وزارت خارجه سوئد همچنین با صدور بیانیهای در حمایت از این تروریست اعلام کرد محکومیت این اقدام و اعتراض خود را به سفیر ایران منتقل کرده است. سوئد در ادامه اعلام کرد همراه سایر کشورهای اتحادیه اروپایی استفاده از مجازات اعدام را تحت هر شرایطی محکوم میکند.
در ادامه واکنشهای غرب به اعدام سرکرده گروهک تروریستی و تجزیهطلب حرکهالنضال، «جیمز کلورلی» وزیر خارجه انگلیس هم در این باره بیانیه صادر و از اعدام او انتقاد کرد. کلورلی در بیانیهای تصریح کرده است که از خبر اعدام حبیب چعب (تبعه) سوئدی - ایرانی دوتابعیتی از سوی رژیم ایران شوکه شده و بریتانیا به شدت با حکم اعدام مخالف است؛ از ایران میخواهیم همین الان اعدامها را متوقف کند.
در سالهای اخیر دولتهای غربی به بهانه تابعیت مضاعف جاسوسها، جنایتکاران و تروریستهای ضدایرانی، سعی داشتند با فشار به ایران مانع اجرای برخی احکام متهمان امنیتی شوند. به طور مثال سال 98 پس از عملیات دقیق دستگاههای امنیتی - اطلاعاتی کشورمان در دستگیری «روحالله زم» مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز، دولت فرانسه با استناد به تابعیت فرانسوی این عنصر ضدایرانی تلاش کرد در روند بررسی قضایی پرونده وی مداخله کند. در ادامه و در آذر 99 همزمان با اعدام زم، اتحادیه اروپایی و دولت فرانسه در بیانیههایی جداگانه اعدام این مجرم امنیتی را محکوم کردند.
با توجه به همه اینها، بیشترین نمود از رویه دولتهای غربی در حمایت از جواسیس، تروریستها و عناصر ضدایرانی را در جریان دستگیری و محاکمه ابرجاسوس دستگاه جاسوسی انگلیس یعنی علیرضا اکبری میتوان یافت.
بیست و چهارم دیماه سال گذشته بود که حکم اعدام علیرضا اکبری، به جرم جاسوسی برای دستگاه اطلاعاتی انگلیس به اجرا درآمد. او دارای تابعیت ایرانی - انگلیسی بود و در سال 98 توسط وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران بازداشت شد. اما علیرضا اکبری، ابرجاسوس انگلیس در سال گذشته واکنش انگلیسیها را در پی داشت و انگلیسیها ضمن تکذیب هرگونه ارتباط اکبری با سرویس جاسوسی این کشور، به حمایت از او پرداختند. در همین رابطه ریشی سوناک، نخستوزیر انگلیس در پیامی ضمن ابراز ناراحتی از اعدام این جاسوس انگلیسی اعلام کرد که از اعدام علیرضا اکبری شهروند بریتانیایی- ایرانی متحیر شده است.
حمایت انگلیسیها از اکبری درحالی بود که یازدهم اردیبهشت ماه امسال روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی، ضمن تایید جاسوسی اکبری، به بررسی خدمات او به غرب و علیه ایران پرداخت. بنا بر گزارش نیویورک تایمز، ارائه اطلاعاتی از تاسیسات هستهای فردو تنها یکی از خدمات اکبری به انگلیسیها بود. نیویورک تایمز در این باره مینویسد که انگلیس آوریل سال 2008 اطلاعات سری تاسیسات غنیسازی اورانیوم در یک مجتمع نظامی زیرزمینی به نام فردو را به عنوان بخشی از تلاشهای ایران برای ساخت بمب اتم دریافت کرد و آن را با آژانسهای اطلاعاتی غرب و رژیم صهیونیستی به اشتراک گذاشت. به ادعای نیویورک تایمز، کشف سایت فردو درک جهان از برنامه هستهای ایران را تغییر داد و باعث شد اسرائیل و غرب برای مقابله با آن برنامههای نظامی و سایبری جدیدی طراحی کنند.
جمشید شارمهد، سرکرده گروهک تروریستی «تندر» هم که در سال 99 توسط وزارت اطلاعات دستگیر شد، داستان مشابهی مثل حبیب اسیود، روحالله زم و علیرضا اکبری دارد. شارمهد سال 1387 عملیات انفجار در حسینیه سیدالشهدای شیراز را طراحی و هدایت کرد. در آن اقدام تروریستی، 14 نفر شهید و 215 نفر از عزاداران حسینی زخمی شدند. پس از دستگیری شارمهد، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از ایران خواست به قوانین و معیارهای بینالمللی احترام بگذارد!
به تازگی هم پس از تایید حکم اعدام شارمهد، غربیها با اظهاراتی مداخلهجویانه به حمایت از این عنصر تروریست پرداختند. در همین رابطه وزارت خارجه آلمان در اعتراض به حکم اعدام جمشید شارمهد آن را غیرقابل قبول خواند. بائربوک، وزیر خارجه آلمان هم با اظهارتی مداخله جویانه گفت که سفیر آلمان در حال بازگشت به تهران برای ورو به مساله شارمهد است.
حمایت آمریکا و دولتهای اروپایی از تروریستها و عناصری که علیه مردم ایران فعالیت میکنند موضوع جدیدی نیست. میزبانی چندین دههای اروپاییها از گروهک تروریستی سازمان منافقین که منفور مردم ایران هستند، شاهد مثالی برای تایید این موضوع است.
در ارتباط با حمایتهای متعدد غربیها از عناصر ضدایرانی باید گفت که این حمایتها در جهت امنیت بخشی به تروریستها جاسوسها و افراد مرتبط با دشمنان مردم ایران است. غربیها به بهانه تابعیتی که خودشان به عناصر خائن بخشیدهاند، تلاش میکنند با فشار به دولت ایران، امنیت آنها را تامین کنند.
با این حال، برخورد قاطع جمهوری اسلامی ایران با جاسوسهای وابسته به سرویسهای اطلاعاتی بیگانه و رهبران گروهکهای تروریستی که در سالهای اخیر با جدیت دنبال شده را باید باطلالسحر این نقشه غربیها برای ضربه زدن به امنیت ایران دانست. جمهوری اسلامی ایران با برخورد قاطع خود علیه افرادی که هر کدام به طریقی امنیت و جان ایرانیان را به خطر انداختهاند و در خدمت دشمنان بودهاند، این پیام را به عناصر ضدایرانی و حامیان غربی آنها مخابره میکند که داشتن هرگونه تابعیت دوگانه و استقرار در کشورهای اروپایی، به معنای امنیت پیدا کردن مخلان امنیت ایران نیست و ایران بر سر امنیت خود، با کسی تعارف ندارد.
منبع: ایرنا