چهارشنبه 30 آبان 1403

افتتاح زیرساخت‌های سلامت در آخرین سال «تدبیر و امید»

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
افتتاح زیرساخت‌های سلامت در آخرین سال «تدبیر و امید»

تهران - ایرنا - زیرساخت‌های نظام سلامت به واسطه اجرای طرح تحول سلامت در سال‌های اخیر جهش قابل توجهی یافت و حالا در سال آخر دولت «تدبیر و امید» شتاب بیشتری گرفته و در آخرین روزهای شهریور به افتتاح هشت بیمارستان رسیده است.

به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار سلامت ایرنا، توسعه زیرساخت‌ها در نظام سلامت یکی از اساسی‌ترین و ماندگارترین سرمایه گذاری‌ها برای جامعه محسوب می‌شود. آن هم در شرایطی که جامعه از طرفی با بیماری‌های غیرواگیر و مزمن طرف است و از طرف دیگر بیماری‌های نوپدیدی مثل کووید 19 گریبان جهان را می‌گیرد. این در شرایطی است که بدانیم اگر طرح تحول سلامت در ابتدای دولت یازدهم اجرایی نمی‌شد، در شرایط همه‌گیری ویروس کرونا، زیرساخت‌های فرسوده بیمارستانی یارای مقابله و خدمت رسانی به بیماران مبتلا به کووید 19 را نداشتند.

هرچند انتقاداتی به بزرگ‌ترین طرح اجتماعی دولت یازدهم وارد است، اما اگر مزایای اجرای طرح و به خصوص توسعه زیرساخت‌ها را با توجه به شرایط حال حاضر در نظر بگیریم، این توسعه زیرساخت‌ها توانست به داد نظام سلامت برسد و حالا این توسعه قدم بر آخرین پله‌ها گذاشته تا بخش دیگری از پروژه‌های بهداشت و درمان را در آخرین سال دولت «تدبیر و امید» در مدار خدمت رسانی به مردم وارد کند.

کلید 1921 پروژه در قفل نظام سلامت می‌چرخد

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار بر این است که 1921 پروژه بهداشتی و درمانی از آغاز هفته دولت تا پایان دولت دوازدهم به بهره برداری برسد که از این میزان، 164 پروژه در هفته دولت سال جاری افتتاح شد. همچنین قرار بر این بود که پس از پایان هفته دولت تا 12 فروردین 1400 نیز تعداد 1400 پروژه در کشور به بهره برداری برسد. همچنین از 12 فروردین 1400 نیز نزدیک به 357 پروژه دیگر افتتاح خواهد شد.

سید کامل تقوی نژاد، معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه گفته بود: با تلاش‌هایی که برای ارتقای نظام سلامت انجام شده، موفق شدیم در طول دولت یازدهم و دوازدهم، حدود 36 هزار تخت را در قالب طرح احداث و توسعه تخت‌های بیمارستانی و طرح تحول سلامت به بهره برداری برسانیم که از این میزان 585 بیمارستان فعال، ارتقای هتلینگ داشتند. بهره برداری از 7480 پروژه بهداشتی با زیربنای یک میلیون و 170 هزار مترمربع و بازسازی 17 هزار واحد بهداشتی فرسوده انجام شد.

وی بیان کرد: در طرح استفاده مطلوب مردم از خدمات بهداشتی و درمانی، این هزار و 921 پروژه با اعتباری نزدیک به 16 میلیارد تومان، 8 هزار میلیارد تومان برای تکمیل و تجهیز این پروژه‌ها در دستور کار است. بخش عمده این اعتبارات تامین شده است تا از این پروژه‌ها در وقت مقرر و طبق برنامه بهره برداری کنیم.

بیمارستان سازی در دستور کار است

هرچند همه ابعاد توسعه در نظام سلامت فقط در ساخت بیمارستان محدود نمی‌شود، اما واقعیت این است که ساخت بیمارستان و مراکز بهداشتی و درمانی یکی از نیازهای بی‌پاسخ بود که در دولت یازدهم و دوازدهم شتاب بیشتری گرفت. همین آغاز بود که توانست مسیر داستان کرونا در ایران را تا حدی مدیریت کند و خدمت رسانی به بیماران کرونایی در بیمارستان‌ها متوقف نشود.

معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این رابطه گفته بود: دولت در نقاط مختلف کشور، بیمارستان سازی را در دستور کار قرار داده است. گسترش این خدمات و رسیدگی به نیازهای جامعه در دستور کار قرار دارد. در مواجهه با کرونا با توجه به راهبردهای مختلفی که وجود داشت، رعایت فاصله گذاری و استفاده از ماسک و پروتکل‌های بهداشتی را در دستور کار داشتیم، اما باید بحث آماده سازی و تجهیز بیمارستان‌ها برای پذیرش بیماران کرونایی و تقویت زیرساخت‌ها را هم مد نظر داشته باشیم.

از تهران غافل نشویم

یکی از نکات بسیار مهم در توسعه زیرساخت‌های نظام سلامت در بخش مراکز بهداشتی و درمانی، توجه ویژه به استان تهران است. استانی که شاید بسیاری تصور کنند شرایط بهتری نسبت به سایر نقاط کشور دارد، اما واقعیت چیز دیگری است.

تقوی نژاد درباره وضعیت مراکز درمانی حاشیه شهر تهران نیز گفته بود: برخی فکر می‌کنند از نظر خدمات درمانی در تهران برخوردارتر از نقاط دیگر کشور است. این تصور اولیه است و نیاز به تحقیق بیشتری دارد. پروژه‌های تهران مثل مهدی کلینیک با هزار تخت در اولویت قرار گرفته و امیدواریم امسال و سال آینده به بهره برداری برسد. وزیر بهداشت نیز دستور داد که به صورت هفتگی از این پروژه‌ها بازدید شود. بیمارستان‌های شهرهای اطراف تهران تا یک سال آینده وضعیت خوبی خواهند داشت.

افتتاح همزمان 8 بیمارستان و مرکز درمانی

گام محکم دولت «تدبیر و امید» در آخرین روزهای شهریور 99 و در روزگار جدال با ویروس کرونا با افتتاح همزمان 8 بیمارستان و مرکز درمانی با ظرفیت 1400 تخت بیمارستانی برداشته می‌شود. بیمارستان‌هایی که در استان‌های آذربایجان غربی، کردستان، مازندران، تهران، گیلان، اصفهان و سیستان و بلوچستان و با حضور رییس جمهوری به صورت ویدیو کنفرانس افتتاح خواهند شد.

معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه اظهار کرد: با بهره برداری از این پروژه‌ها، بالغ بر 125 هزار مترمربع و همچنین 1400 تخت به فضای درمانی و بهداشتی کشور افزوده می‌شود. این پروژه‌ها با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی، سازمان مجری ساختمان‌ها و تاسیسات عمومی و دولتی وزارت راه و شهرسازی و همچنین کمک خیرین حوزه سلامت ساخته شدند. کل اعتبار هزینه شده در این پروژه‌ها بالغ بر 6 هزار و 400 میلیارد ریال با اشتغال زایی بیش از 3 هزار و 700 نفر است.

افتتاح بیمارستان آیت الله خویی

یکی از بیمارستان‌های آماده افتتاح در روز 27 شهریور (امروز)، بیمارستان آیت الله خویی در شهر خوی از توابع استان آذربایجان غربی است. این بیمارستان با زیربنای 3 هزار و 500 متر مربع و تعداد 295 تخت با اعتباری بالغ بر یک هزار و 200 میلیارد ریال و اشتغال زایی 750 نفر ساخته شده و هم اکنون آماده ارائه خدمت به مردم این منطقه است.

تقوی نژاد درباره این پروژه گفت: عملیات اجرایی این پروژه در 4 طبقه از سال 1391 آغاز شد. بیمارستان دارای بخش‌های جراحی با 9 تخت، اورژانس با 35 تخت، بستری با 175 تخت و بخش های ویژه با ظرفیت 76 تخت است. همچنین علاوه بر بخش های جراحی و درمانی ذکر شده می توان به راه اندازی بخش های تشخیصی از جمله سی تی اسکن، رادیولوژی، پاراکلینیک و آزمایشگاه کرونا اشاره کرد.

بیمارستان شفای سقز

دومین پروژه بیمارستانی که امروز افتتاح می‌شود، بیمارستان شفای سقز در استان کردستان است. این بیمارستان با زیربنای بالغ بر 16 هزار و 700 متر مربع و تعداد 235 تخت بیمارستانی با اعتباری بالغ بر یک هزار میلیارد ریال و اشتغالزایی 300 نفر ساخته شده است.

معاون وزیر بهداشت درباره این پروژه بیان کرد: عملیات اجرایی بیمارستان در 4 طبقه از سال 1387 آغاز شد که دارای بخش‌های جراحی با 5 تخت، اورژانس با 20 تخت، بخش بستری با 176 تخت و بخش‌های ویژه با ظرفیت 34 تخت است. همچنین در این بیمارستان علاوه بر بخش‌های جراحی و درمانی ذکر شده می‌توان به بخش‌های تشخیصی از جمله سی تی اسکن، رادیولوژی، آزمایشگاه، سونوگرافی و ماموگرافی اشاره کرد.

بیمارستان خاتم الانبیا (ص) بهشهر

سومین پروژه آماده بهره برداری، بیماستان خاتم الانبیاء (ص) بهشهر در استان مازندران با زیربنای بالغ بر 18 هزار متر مربع و 224 تخت بیمارستانی است.

تقوی نژاد در مورد این پروژه گفت: این بیمارستان با اعتباری بالغ بر 600 میلیارد ریال و اشتغال زایی 773 نفر ساخته شده است. پروژه بیمارستان بهشهر که عملیات اجرایی آن در 5 طبقه و از سال 1387 عملیات اجرایی آن آغاز شد، دارای بخش‌های جراحی با 6 تخت، اورژانس با 20 تخت، بخش بستری با 147 تخت و بخش‌های ویژه با ظرفیت 51 تخت است.

بیمارستان پوست رازی تهران

بیمارستان پوست رازی تهران نیز با زیربنای 21 هزار و 500 متر مربع و ظرفیت 176 تخت با اعتباری بالغ بر یک هزار و 700 میلیارد ریال و اشتغال زایی 550 نفر ساخته شده است.

معاون توسعه وزارت بهداشت در رابطه با این پروژه اظهار کرد: عملیات اجرایی این پروژه در 8 طبقه از سال 1388 اغاز شد که دارای 8 اتاق عمل سرپایی و 4 اتاق عمل جراحی، بخش اورژانس با 18 تخت، بخش بستری با 141 تخت، بخش‌های ویژه با ظرفیت 13 تخت و بخش شیمی درمانی با ظرفیت 4 تخت است. همچنین در این بیمارستان علاوه بر بخش‌های جراحی و درمانی ذکر شده می‌توان به بخش های تشخیصی از جمله رادیولوژی، فوتوتراپی، آزمایشگاه و بخش‌های شیمی درمانی اشاره کرد.

مجتمع جامع پیوند حضرت مهدی (عج) بیمارستان مسیح دانشوری

ششمین پروژه آماده افتتاح در روز پنج شنبه با حضور رییس جمهوری، مجتمع جامع پیوند حضرت مهدی (عج) بیمارستان مسیح دانشوری با زیربنای 5 هزار و 600 متر مربع و تعداد 100 تخت با اعتباری بالغ بر 300 میلیارد ریال و اشتغال زایی 400 نفر است. عملیات اجرایی پروژه مرکز پیوند مسیح دانشوری از سال 1386 آغاز شد. این مجتمع دارای 6 تخت جراحی، بخش بستری با 41 تخت و بخش های ویژه با ظرفیت 53 تخت است.

مرکز بیماری‌های تنفسی زابل

همچنین مرکز بیماری‌های تنفسی زابل با زیربنای بالغ بر 5 هزار و 700 متر مربع و تعداد 64 تخت با اعتباری بالغ بر 270 میلیارد ریال و اشتغال زایی 220 نفر ساخته شده است.

تقوی نژاد درباره این پروژه بیان کرد: عملیات اجرایی این پروژه در 2 طبقه، از سال 1393 آغاز شد که دارای بخش های جراحی با 4 تخت، اورژانس با 15 تخت، بخش بستری با 26 تخت، بخش های ویژه با ظرفیت 9 تخت و بخش سل و آنکولوژی با ظرفیت 10 تخت است.

بیمارستان تالش

هشتمین پروژه آماده افتتاح نیز بیمارستان تالش در استان گیلان است. این بیمارستان با زیربنای بالغ بر 15 هزار و 900 متر مربع و تعداد 231 تخت با اعتباری بالغ بر یک هزار میلیارد ریال و اشتغال زایی 450 نفر ساخته شده است.

معاون وزیر بهداشت در مورد بیمارستان تالش نیز گفت: عملیات اجرایی این پروژه نیز از سال 1387 آغاز شد که دارای بخش های جراحی با 6 تخت، اورژانس با 23 تخت، بخش بستری با 159 تخت و بخش های ویژه با ظرفیت 30 تخت است. همچنین در این بیمارستان علاوه بر بخش های جراحی و درمانی ذکر شده می‌توان به بخش‌های تشخیصی از جمله سی تی اسکن و ام آر آی و همچنین به امکانات توانبخشی همچون فیزیوتراپی اشاره کرد.

نکته مهم این‌که با افتتاح این 8 پروژه، در مجموع برای 3 هزار و 713 نفر اشتغال زایی می‌شود. امیر پروسنان

گزارش از امیر پروسنان

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*
افتتاح زیرساخت‌های سلامت در آخرین سال «تدبیر و امید» 2
افتتاح زیرساخت‌های سلامت در آخرین سال «تدبیر و امید» 3
افتتاح زیرساخت‌های سلامت در آخرین سال «تدبیر و امید» 4
افتتاح زیرساخت‌های سلامت در آخرین سال «تدبیر و امید» 5