افزایش قربانیان سیل به 53 تن
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور حجم سیل و میزان خسارات ناشی از آن در محدوده فیروزکوه را سنگینتر از آنچه که در امامزاده داوود رخ داد، اعلام کرد.
فرارو - رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر از افزایش شمار جانباختگان سیل در سراسر کشور به 34 تن خبر داد و گفت که حدود 20 تن نیز همچنان مفقودند که جستجو برای یافتن آنها ادامه دارد.
مهدی ولیپور در گفتوگو با، درباره آخرین وضعیت امدادرسانی به سیل زدگان در سراسر کشور اظهارکرد: «پس اعلام هشدار سازمان هواشناسی درباره بارش شدید باران در نقاط مختلف کشور و احتمال جاری شدن سیلاب، سازمان امداد و نجات امدادگران در سراسر کشور و به خصوص در استانهای دارای احتمال بیشتر وقوع سیل به حالت آمادهباش کامل درآورد. همچنین بالگردهای امدادی در استانهای در معرض خطر نیز به حالت آمادهباش درآمدند.»
او با بیان اینکه انبارهای امدادی نیز از نظر تجهیزات اسکان، اقلام زیستی و موادغذایی در این استانها تقویت شدند، گفت: «همچنین با استفاده از تجارب سالهای قبل، پیشبینی لازم برای اختصاص اماکن اسکان اضطراری نیز در این استانها در دستورکار قرار گرفت.»
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر درباره خدمات امدادی ارائه شده از سوی این سازمان از ابتدای مردادماه تا به این لحظه اظهار کرد: «در مجموع در 62 شهرستان از 17 استان کشور شامل سیستان و بلوچستان، تهران، فارس، کرمان، هرمزگان، قم، سمنان، مازندران، یزد، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، گلستان، اصفهان، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری و مرکزی عملیاتهای امداد و نجات مربوط به سیل و آبگرفتگی به اجرا در آمد.»
ولیپور با بیان اینکه تاکنون ماموریتهای امدادونجات در 19 استان کشور انجام شده است، گفت: «متاسفانه برابر آمارها از ابتدای شروع ماموریتهای امدادونجات در سیلهای اخیر در مجموع 34 نفر تاکنون جان خود را از دست دادهاند. همچنین 20 نفر نیز مفقود هستند که جستوجو برای یافتن آنها ادامه دارد.»
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با بیان اینکه در تهران بحث جستوجو و نجات و امدادرسانی ادامه دارد گفت: «در برخی از استانها نجات به تنهایی صورت میگیرد و در برخی از استانها مثل یزد، فارس و اصفهان ترکیبی از جستوجو، نجات و امدادرسانی در حال انجام است. در مجموع 19 استان، 38 شهر، 106 شهرستان و 301 روستا و32 محور مواصلاتی در گیر سیلاب هستند.»
سیل فیروزکوه سنگینتر از سیل امامزاده داوود است
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور حجم سیل و میزان خسارات ناشی از آن در محدوده فیروزکوه را سنگینتر از آنچه که در امامزاده داوود رخ داد، اعلام کرد.
محمد حسن نامی با اشاره حضورش در روستای مزداران فیروزکوه و بازدید از مناطق سیلزده این شهرستان گفت: «حوالی ساعت 14:10 روز گذشته و درپی بارشهایی که وقوع آن از قبل ازسوی هواشناسی پیشبینی شده بود، شاهد جاری شدن سیلاب در برخی از روستاهای شهرستان فیروزکوه بودیم که بیشترین خسارات آن مربوط به روستای مزداران بود.»
او با بیان اینکه درپی این سیل خساراتی به تعدادی از واحدهای مسکونی در این محدوده وارد شد، گفت: «روستای مزداران در روی دامنه کوه قرار داشته و در کنار آن مسیل یا رودخانهای هم نبود، اما حجم بالای بارشها در این روستا به حدی بود که ناگهان حجم زیادی از آب وارد این روستا شده و خسارات جانی و مالی سنگینی را برجای گذاشت.»
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: «درپی این سیلاب تخریب ساختمان و... نیز در روستا صورت گرفته و هزاران تن گل و لای وارد مسیر و جاده شد که عوامل هلال احمر در کنار عوامل سپاه و بسیج وارد عمل شده و موفق شدند که جاده اصلی را بازگشایی کنند.»
نامی با بیان اینکه معاون اول رییس جمهوری، رییس جمعیت هلا احمر، وزیر نیرو و... نیز از محل این روستا و خسارات وارد بر آن بازدید کردند، گفت: «متاسفانه میزان آسیبدیدگی و خسارت در این روستاها بالاست و همانطور که گفتم به تعدادی از واحدهای مسکونی نیز خساراتی وارد شده است. همچنین حدود 18 خودرو نیز که در جریان سیل قرار داشت، جابهجا شده است.»
او درباره اینکه آیا سیل امام زاده داوود (ع) سنگینتر بوده یا سیل رخ داده در فیروزکوه، خاطرنشان کرد: «سیل امامزاده داوود پس از حدود 22 دقیقه بارش شدید باران رخ داد و سیل فیروزکوه پس از حدود 10 دقیقه بارش ایجاد شد. اما خسارات برجای مانده از سیل در فیروزکوه و همچنین میزان حجم آبی که در سیل وجود داشت، بیشتر از سیل رخ داده در امامزاده داوود است. در امامزاده داوود 9 حوضه آبگیر وجود داشت که آب تمام آنها از زیر امامزاده عبور کرده و همین موضوع نیز سبب وقوع سیل شد.»
از میان اخبار