سه‌شنبه 6 آذر 1403

افزایش قیمت مسکن ارتباطی به صنف مشاوران املاک ندارد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
افزایش قیمت مسکن ارتباطی به صنف مشاوران املاک ندارد

رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران می گوید: اعضای این صنف نقشی در افزایش قیمت مسکن ندارند و ما سیسات گذاری بخش مسکن نیستیم.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران می گوید: اعضای این صنف نقشی در افزایش قیمت مسکن ندارند و ما سیسات گذاری بخش مسکن نیستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی قلی خسروی در نشست خبری با بیان اینکه افزایش قیمت مسکن ارتباطی به صنف مشاوران املاک ندارد، گفت: ما با آمار بانک مرکزی موافق نیستیم، قیمت مسکن 10 تا 15 درصد کاهش یافته و در حال حاضر نیز روند نزولی دارد اما بانک مرکزی از افزایش 1.3 درصدی در تیرماه خبر داده بود.

وی افزود: بانک مرکزی در سال 99 نیز اعلام کرد مسکن 48 درصد رشد داشته است اما وقتی من از کف بازار سوال کردم، گفتند نهایتا 8 تا 9 درصد افزایش قیمت داشته‌ایم. به نظر من در حال حاضر متوسط قیمت مسکن در تهران متری 26 تا 27 میلیون تومان است نه 30 میلیون تومانی که بانک مرکزی اعلام می‌کند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران یادآور شد: سامانه املاک و مستغلات در اختیار اتاق اصناف ایران است و آنها آمار را به بانک مرکزی می‌دهند، این در حالی است که تنها 60 درصد معاملات در سامانه ثبت می‌شود و آنها با 60 درصد معاملات، آمارهایی می‌دهند که بازار مسکن را به هم می‌ریزد.

وی در خصوص برنامه دولت سیزدهم برای ساخت سالانه یک میلیون مسکن گفت: متأسفانه وزارت راه و شهرسازی دولت‌های یازدهم و دوازدهم کم‌کاری کرده‌اند و سعی می‌کنند این کم‌کاری را گردن دیگران بیندازند. حال آنکه ما پنج میلیون کسری مسکن داریم. اخیرا وزارت دفاع به تکنولوژی صنعتی‌سازی مسکن دست یافته که می‌تواند در افزایش سرعت ساخت‌وساز مؤثر باشد.

خسروی درباره تفکیک وزارت راه و شهرسازی افزود: ما موافق تفکیک راه از مسکن هستیم. همچنین موافقیم تا اتحادیه مشاوران املاک از ذیل وزارت صمت به وزارت مسکن منتقل شود. در این صورت می‌توانیم کانون سراسری مشاوران املاک کشور را راه‌اندازی کنیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر اتحادیه‌های استانی مشاوران املاک 20 درصد درآمد سالانه خود را به اتاق اصناف ایران می‌دهند که رقم بزرگی است. مثلا سال گذشته درآمد اتحادیه املاک تهران 6 میلیارد تومان بود که 1.2 میلیارد آن را به اتاق اصناف ایران پرداخت کردیم.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران درباره مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص تعیین سقف 25 درصدی اجاره‌بها در سال جاری در تهران گفت: این پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی به ستاد ملی کرونا بود ولی ما در اتحادیه املاک با این موضوع مخالف بودیم چون وقتی سال گذشته که همین موضوع در ستاد کرونا به تصویب رسیده بود، تعداد زیادی از مستأجران مناطق ارزان قیمت‌تر تهران به ما می‌گفتند ما با افزایش 10 تا 15 درصدی اجاره‌بها با موجر توافق کرده بودیم اما پس از مصوبه ستاد کرونا، موجر خواهان پرداخت مابه‌التفاوت تا 25 درصد است.

خسروی با اشاره به اینکه ساخت‌وساز دیگر دست بخش خصوصی نیست و در حال حاضر بانک‌ها و دولتی‌ها ساخت‌وساز را در اختیار گرفته‌اند، گفت: اجاره‌بها علی‌رغم تعیین سقف 25 درصدی، 50 درصد رشد کرده است.

وی در خصوص آمار خرید و فروش و اجاره مسکن در 4.5 ماهه ابتدایی امسال و مقایسه آن با مدت مشابه سال گذشته در سراسر کشور گفت: از تاریخ 1 فروردین 99 تا 16 مرداد 99 تعداد کل قراردادهای بخش مسکن 580 هزار و 508 فقره بود که 298 هزار و 540 فقره مبایعه‌نامه و 277 هزار و 88 فقره اجاره‌نامه بوده است. همچنین از ابتدای فروردین تا 16 مرداد امسال 546 هزار و 51 فقره قراردادهای بخش مسکن به امضا رسید که 177 هزار و 272 فقره مبایعه‌نامه و 364 هزار و 890 فقره اجاره‌نامه بوده است.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران درباره مقایسه آمار خرید و فروش و اجاره مسکن در سال‌های گذشته و جاری شهر تهران گفت: از ابتدای فروردین تا 16 مرداد سال گذشته 119 هزار و 863 معامله مسکن ثبت شد که 54 هزار و 937 فقره مبایعه‌نامه و 64 هزار و 362 فقره اجاره‌نامه بوده است. در مدت مشابه سال جاری این شاخص 105 هزار و 237 فقره بود که 24 هزار و 343 مبایعه‌نامه و 82 هزار و 542 اجاره‌نامه امضا شده است.