افزایش هزینه های نظامی در جهان به رغم رکود اقتصادی ناشی از کرونا
تهران - ایرنا - براساس مطالعات انجام شده از سوی موسسه بینالمللی پژوهشهای صلح استکهلم، مجموع هزینه های نظامی در جهان در سال گذشته (2020 میلادی) به رغم بحران شیوع کرونا 2,6درصد افزایش یافته و به رقم حدود 2 تریلیون دلار رسیده است؛ این در حالی است که تولید ناخالص داخلی در جهان 4.4 درصد کاهش یافته است.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روزنامه فرانسوی اوئست فرانس، بر اساس گزارش منتشر شده از سوی موسسه بینالمللی پژوهشهای صلح استکهلم سوئد، هزینه های نظامی در جهان در سال گذشته (2020 میلادی)، با وجود همه گیری کووید -19 و پیامدهای مخرب اقتصادی ناشی از آن همچنان افزایش یافته و به حدود 2 تریلیون دلار رسیده است.
این روزنامه فرانسوی افزود: در حالی هزینه های نظامی در جهان 2,6درصد افزایش یافته که به دلیل پیامدهای همه گیری کووید -19 تولید ناخالص داخلی در جهان 4.4 درصد کاهش یافته است.
اوئست فرانس تصریح کرد: اگرچه پژوهشگران این موسسه بر این باورند که هنوز نمی توان در این مورد با قطعیت نتیجه گیری کرد؛ چراکه آثار نامطلوب همه گیری کووید -19 بر اقتصاد کشورها در طول زمان نمایان خواهد شد اما از زمان بحران مالی 2009 میلادی تاکنون، بیشترین میزان افزایش هزینه های نظامی سالانه در جهان در سال گذشته (2020 میلادی) به وقوع پیوست.
این روزنامه فرانسوی در ادامه نوشت: 12 کشور ناتو در سال گذشته (2020 میلادی) حداقل 2 درصد از تولید ناخالص داخلی را به تقویت و تجهیز ارتش های خود تخصیص دادند.
اوئست فرانس یادآور شد: با این حال، اگرچه هزینه های نظامی در سطح جهانی افزایش یافته اما برخی کشورها مانند شیلی و کره جنوبی بخشی از این هزینه ها را برای مقابله با بحران شیوع کرونا اختصاص داده اند.
به نوشته این روزنامه فرانسوی؛ ایالات متحده با افزایش 4,4 درصد بودجه نظامی خود (به عبارتی 778 میلیار دلار) در سال گذشته (2020 میلادی) در صدر کشورهای جهان قرار دارد.
الکساندرا مارکشتاینر پژوهشگر موسسه صلح استکهلم در این باره تصریح کرد: افزایش بودجه نظامی ایالات متحده منعکس کننده دغدغه های فزاینده واشنگتن در ارتباط با تهدیدهای بالقوه رقبای راهبردی ازجمله چین و روسیه و همچنین فرسوده خواندن ارتش آمریکا از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده است.
دیگو لوپس دا سیلوا، یکی دیگر از پژوهشگران این موسسه خاطرنشان کرد که شواهد و قرائن حاکی از آن است که بایدن نیز قصد کاهش هزینه های نظامی ایالات متحده را ندارد.
اوئست فرانس در پایان نوشت: فرانسه با افزایش 2,9 درصدی هزینه های نظامی خود (به عبارتی 52,7 میلیارد دلار) در جایگاه هشتم کشورهای جهان قرار دارد.
*س_برچسبها_س*