اما و اگرهای زیرمیزی جراحان / طب سنتی؛ آری یا نه؟ / سهم مناطق محروم از امکانات پزشکی
در گفتگو با با رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز به چالش های دیگر در حوزه بهداشت و درمان پرداخت شده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تبریز بیدار ، نظام سلامت در سال های اخیر با چالش های جدی روبرو بود. جولان کرونا، کمبود برخی داروهای خاص، تعرفه های خارج از ضوابط برخی پزشکان، دوگانگی طب سنتی و مدرن و... از محوری ترین موضوعات گریبانگیر سیستم بهدشت و درمان کشور بود.
با تقویت دانشگاه های طب سنتی، مدعیان به حاشیه می روند
تبریز بیدار: رویکرد جدید وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص طب سنتی چیست؟ آیا مثل گذشته با طب نوین تقابل صوررت می گیرد؟
دکتر نقی پور: در حال حاضر دولت جمهوری اسلامی و وزارت بهداشت و درمان و دانشگاه علوم پزشکی تبریز به عنوان نماینده وزارت بهداشت در بحث طب سنتی اهتمام دارد تا رویکرد مثبت و فعالانه صورت گیرد. طب سنتی باید واقعی و علمی باشد و کسانی که توانمندی های علمی دارند و در حیطه طبی سنتی تحصیل کرده اند، باید مشخص شوند. دانشگاه های طب سنتی باید با حضور هیات علمی و پذیرش دانشجویان تقویت شوند.
در صورت گسترش علمی طب سنتی، افرادی که تخصص ندارند و خودشان را به طب سنتی نسبت می دهند، به حاشیه خواهند رفت. بنابراین برای دانشگاه های طب سنتی برنامه نوشته ایم و در ماه ها و سال های آینده دانشگاه هایدر گفتگو طب سنتی تقویت خواهند شد.
ضورت انجام پروژه های تحقیقاتی مشترک بین طب سنتی و پزشکی نوین
مشکل دیگر در زمینه طب سنتی وجود دارد وجود نقص و خلا در ارتباطات بین رشته های مختلف پزشک مدرن و طب سنتی است. در برنامه داریم تا دانشگاه های طب سنتی و مدرن را با هم ارتباط دهیم و مرکز تحقیقات داشته باشند و پروژه های تحقیقاتی مشترکی انجام دهند. مثلا در تجویز داروی خاص برای بیماری ها همکاران طب سنتی و پزشکی نوین با هم جمع شده و این موضوع را بصورت تحقیقاتی پیش ببرند و نتایج را در سطح بین المللی به چاپ برسانند و این باعث خواهد شد جو و نگاهی که دو رشته به همدیگر دارند بهتر باشد.
اروپا مشتری سرمایه های پزشکی ماست / حذف پدیده زیرمیزی با ایجاد نظام تشویق
تبریز بیدار: موضوع گریبانگیر این روزهای مردم در حوزه سلامت، پدیده پول زیر میزی و اخذ تعرفه های نامتعارف توسط جراحان می باشد. رویکرد دانشگاه علوم پزشکی نسبت به این موضوع چیست؟
دکتر نقی پور: در این موضوع باید در شاخه های مختلفی کار شود، سطح علمی اساتید ما قابل افتخار است و پزشکان ما در کشور های دیگر در کنفرانس های معتبر علمی شرکت می کنند و طبیعتا از طرف آنها جاذبه ای وجود دارد. اگر ما نتوانیم این افراد را در جامعه نگه داریم، مردم ضرر می بینند. یک پزشک برای یک تخصص بیش از 30 سال زحمت کشیده و خودش را به جایگاهی رسانده است که به مردم خدمت کند. ما نباید سرمایه های علمی خود را از دست دهیم. کشور های اروپایی آماده هستند 20 برابر پول هایی که ما به پزشکان می دهیم، به آنها بدهند تا مهاجرت کنند.
باید از نظر قانونی و حساب کتاب مناسب درآمدی برای پزشکان ایجاد کنیم تا توانمندی های آنها را از طریق سیستم مثبت بالا ببریم و یک سری تشویق ها و حمایت های معنوی داشته باشیم.
با افرادی که از روش های غیر قانونی بعضی مبالغ هنگفتی را دریافت می کنند باید برخورد شود و رویکردی وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی این است که پزشکان در چارچوب قانون هزینه دریافت کنند. واقعیت این است که اکثریت جامعه پزشکی چنین نیست و اگر فردی یک کار ناشایست انجام بدهد متاسفانه جایگاه بقیه را زیر سوال خواهد برد. اگر چنین مواردی پیش بیاید وظیفه داریم طبق قانون عمل کنیم و سعی خواهیم کرد روندی پیش ببریم که این مسائل کاهش پیدا کند.
برخورد جدی با بیمارستان های خصوصی در صورت عدم رعایت تعرفه ها
تبریزبیدار: بعضا در برخی تعرفه های بیمارستان های خصوصی افسار گسیختگی وجود دارد. در مورد نظارت بر آنها توضیح بفرمایید؟
دکتر نقی پور: مصوبه تعرفه ها در سطح کشور ابلاغ می شود و بیمارستان های خصوصی و دولتی چارت مشخصی دارند و هیچ بیمارستانی اجازه ندارد خارج از تعرفه ها مبالغ زیادی دریافت کند. هر موردی که به ما گزارش بدهند برخورد خواهد شد و با جدیت این موضوع را پیگیر خواهیم شد.
تقویت توریسم درمانی با همکاری بین بخشی و عدم تکرار اشتباهات گذشته
تبریز بیدار: شهر تبریز ظرفیت مناسب برای توریسم درمانی دارد که در سال های گذشته بهره درستی از آن برده نشده است. برای تقویت توریسم درمانی چه برنامه ای دارید؟
دکتر نقی پور: در بحث توریسم درمانی رویکرد و برنامه هایمان را به وزیر بهداشت تقدیم کرده ایم. باید در این زمینه چند بعدی کار کنیم و در دانشگاه علوم پزشکی توانمندی، امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی و اهتمام دیگر کشورها را بررسی شده تا این موضوع را تسهیل کنیم. متاسفانه همکاری های بین بخشی در این موضوع ضعیف عمل شده است، حتی بعضا در سال های گذشته با توریست هایی که برای معالجه به تبریز می آمدند برخورد خوبی صورت نگرفته و گاهی کرایه زیادی گرفته شده که همه اینها اثرگذار است.
باید در این زمینه استانداری، فرمانداری، نیروی انتظامی، مراکز تامین اجتماعی و... دست به دست هم بدهند و کمک کنند. این کار برای استان ظرفیت مالی و اشتغال ایجاد می کند و به رونق اقتصادی کمک می کند و می توانیم تبادلات فرهنگی با کشورهای دیگر برقرار کرده لذا یک همت استانی می خواهد.
توانمندسازی شهرستان ها برای پرهیز از سفرهای درمانی به تبریز
تبریزبیدار: مراجعات زیاد از شهرستان های استان به مراکز درمانی تبریز نشان از عدم توزیع مناسب پزشک متخصص و امکانات پزشکی در شهرستان ها دارد. در این باره برنامه شما چیست؟
دکتر نقی پور: نظام جمهوری اسلامی در مورد عدالت اجتماعی تاکید بسیاری دارد، مخصوصا عدالت اجتماعی در حیطه سلامت. وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی وظیفه دارند بهترین خدمات را برای مردم به خصوص ساکنان شهرستان ها و مناطق محروم فراهم کنند.
برای ما شهرستان ها بسیار مهم می باشند و برنامه های دیدار از شهرستان ها را در اولویت گذاشته و از نزدیک مشکلات مردم را لمس کنیم. رویکرد ما توانمندسازی شهرستان ها از نظر پزشکی می باشد که تا حد امکان بیماران به تبریز مراجعه نکنند. اما برخی بیماری ها و معالجات خاص وجود دارد که از نظر تعداد متقاضی خیلی پایین است و توزیع آن در همه نقاط استان به صرفه نیست و به ناچار باید در مرکز استان باشند.
رفع مشکل کمبود داروهای خاص
تبریزبیدار: در سال های اخیر چالش کمبود داروی بیماری های نادر وجود داشت، برای تامین این داروها چه برنامه ای وجود دارد؟
دکتر نقی پور: متاسفانه در سال های گذشته بدلیل تحریم های ظالمانه، واردات دارو با مشکل مواجه شده بود اما در حال حاضر توانسته ایم برخی داروها را وارد کنیم. وقتی دارو وارد کشور می شود به تمامی استان ها اختصاص پیدا می کند و الحمداالله الان در استان با مشکل کمبود دارو مواجه نیستیم.
از سوی دیگر در داخل کشور نیز برخی داروهای خاص را نخبگان جوان ایرانی ساختند. اگر به جوانان ایرانی اعتماد و فرصت داده شود می توانند در تمامی حوزه ها موفق شوند.
انتهای پیام /