انتشار گازهای گلخانهای در آمریکا 2 تریلیون دلار به سایر کشورها خسارت وارد کرده است!
نتایج بررسیهای کمیته ارزیابی مسئولیت کشورها در تشدید بحران آب و هوایی نشان میدهد که ایالات متحده از طریق انتشار گازهای گلخانهای بیش از 1.9 تریلیون دلار به اقتصاد سایر کشورها خسارت وارد کرده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ بر اساس تجزیه و تحلیل جدیدی که کمیته ارزیابی مسئولیت کشورها در تشدید بحران آب و هوایی را ارائه کرده است، ایالات متحده از طریق تأثیرات انتشار گازهای گلخانهای بیش از 1.9 تریلیون دلار به سایر کشورها خسارت وارد کرده است.
این مطالعه نشان میدهد که حجم عظیم انتشار گازهای افزایشدهنده دما توسط ایالات متحده که بزرگترین تولیدکننده گازهای گلخانهای در تاریخ است، از طریق ایجاد موج گرما، خسارت به محصولات کشاورزی و سایر پیامدهای آن، آسیب زیادی به کشورهای دیگر و عمدتاً فقیر وارد کرده است. ایالات متحده مسئول 1.91 تریلیون دلار خسارت به درآمد جهانی است.
این گزارش میافزاید: در این شرایط، ایالات متحده از چین که در حال حاضر پیشروترین تولیدکننده گازهای گلخانهای در جهان است، روسیه، هند و برزیل به عنوان بزرگترین کشورهایی که از طریق انتشار گازهای گلخانهای به اقتصاد جهانی خسارت وارد میکنند، بالاتر میرود.
guardian نوشت, این موضوع که کشورهایی مثل آمریکا به شکل فجیعی به کشورهای کم درآمد و فقیر خسارت وارد کردند و در عوض کشورهای ثروتمندتر که درآمد بالاتری هم دارند از این وضعیت سود بیشتری کسب میکنند، یک نابرابری بزرگ است. کشورهای در حال توسعه و فعالان تغییرات اقلیمی به دنبال آن هستند که به کشورهایی که بیش از همه بر اثر موج گرما، سیل و خشکسالی آسیب میبینند، خسارت پرداخت شود اما آمریکا که تا امروز مسئول یکچهارم انتشار گازهای گلخانهای در سراسر جهان بوده است، با تشکیل چنین صندوقی مخالفت کرده است، چون بیم آن دارد که این کشور از لحاظ قانونی مکلف به پرداخت خسارتهایی شود که بر اثر اشتهای سیریناپذیر این کشور در مصرف سوختهای فسیلی مثل نفت و زغال سنگ و گاز ایجاد شده است.
بر اساس این گزارش، فشار برای تغییر این موضع آمریکا بار دیگر و قبل از برگزاری گفتوگوهای سازمان ملل در زمینه تغییرات اقلیمی که قرار است اواخر امسال در مصر برگزار شود، شدت گرفته است و هماکنون ائتلافی از فعالان جوان از بیش از 40 کشور نامهنگاریهایی با رئیس جمهور آمریکا داشتند تا از او بخواهند در زمینه بحث جبران زیان و خسارتها اقدام فوری انجام دهد.
در این نامه خاطرنشان شده است که بحران اقلیمی به طرز نامتناسبی روی بحرانهای انسانی تأثیر گذاشته است و بیش از همه کشورهای فقیر جهان را تحت تأثیر قرار داده است. در این نامه آمده است طبق پیشبینی سازمان ملل حدود 3 میلیارد و 600 میلیون نفر در سراسر جهان اکنون در مناطقی زندگی میکنند که به شدت در برابر فجایع و بلای طبیعی ناشی از تغییرات اقلیمی آسیبپذیر هستند.
آمریکاییها چگونه "معاهده پاریس" را دور زدند؟! مخالفت حامیان محیط زیست با تصمیم ضد محیط زیستی دولت بایدن