چهارشنبه 7 آذر 1403

انتشار83 هزار عنوان کتاب با تیراژ 121میلیون نسخه

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
انتشار83 هزار عنوان کتاب با تیراژ 121میلیون نسخه

تهران - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از انتشار 83 هزار عنوان کتاب با تیراژ بیش از 121 میلیون نسخه در ده‌ماهه اول سال 98 خبر داد و گفت: این میزان چاپ کتاب باوجود تحریم‌های ظالمانه دشمنان نسبت به سال گذشته رشد 15 درصدی را نشان می‌دهد.

سید عباس صالحی عصر چهارشنبه در آئین اختتامیه سی و هفتمین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی که هم اکنون با حضور دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری در تالار وحدت تهران در حال برگزاری است با تبریک ایام الله دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی و خیر مقدم به تشریف فرمائی رئیس جمهوری و هیات همراه و دیگر مسئولان کشور در این رویداد بزرگ فرهنگی کشور، گفت: اتفاقاتی که در دو سال گذشته در کشور ما رخ داد هرگز نتوانست ملت ایران را در حوزه های مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، از پای بیاندازد بلکه این ملت با انرژی مضاعف تری به راه خود ادامه داد.

وی ادامه داد: در حوزه فرهنگی نیز قطار حرکت بصورن مستمر و پایدار در حال حرکت بوده و با قوت هرچه بیشتری ادامه مسیر می دهد.

ادامه دارد...

کتاب سال در یک نگاه

تالار وحدت عصر امروز (چهارشنبه، 16 بهمن) میزبان آیین اختتامیه و اعطای جوایز برگزیدگان سی و هفتمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و بیست و هفتمین دوره جایزه جهانی کتاب سال با حضور حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی، رئیس جمهوری، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن جوادی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیکنام حسینی‌پور، مدیر عامل خانه کتاب، محمدعلی مهدوی‌راد دبیر علمی این جایزه همچنین شماری از اصحاب قلم و اندیشه در تالار وحدت است.

جایزه کتاب سال از سال 1361 به شکل مستمر و با هدف شناسایی و معرفی کتاب‌های برتر، حمایت و تشویق مؤلفان، مترجمان، مصححان و ناشران سراسر کشور و ارتقای فرهنگ جامعه اسلامی، حفظ استقلال و هویت برگزار می شود. آثار برای شرکت در این جایزه باید برای نخستین‌بار در سال گذشته منتشر شده باشند، جزء کتاب‌های کمک درسی و عکس برداری شده نباشد و کتاب باید دارای برگه اعلام وصول باشد.

جایزه کتاب سال بخش های مختلفی را دربر می گیرد و شامل کتاب های منتشرشده در حوزه کلیات، ادبیات، کودک و نوجوان، علوم اجتماعی، فلسفه و روانشناسی، مهندسی، علوم کاربردی، علوم خالص، دین، هنر، تاریخ، زبان و جغرافیاست. اما کتاب‌های داستان کوتاه، داستان بلند و رمان بزرگسال، نقد ادبی (تالیف)، مستندنگاری، شعر بزرگسال و شعر کودک و نوجوان به دلیل همپوشانی با جایزه جلال آل احمد و جشنواره شعر فجر در جایزه کتاب سال داوری و بررسی نمی‌شوند.

بر اساس آمار طی سی‌و شش دوره برگزاری جایزه کتاب سال 300 هزار و 157 عنوان کتاب داوری شده اند که از این تعداد یکهزار و 642 عنوان به عنوان آثار برگزیده و شایسته تقدیر معرفی شدند، همچنین 646 عنوان اثر برگزیده، 996 اثر شایسته تقدیر معرفی و صاحبان این آثار تقدیر شده‌اند.

موضوع ادبیات با 407 هزار و 64 عنوان از نظر موضوعی، بیشترین آثار برگزیده جایزه کتاب‌سال است. کتاب‌های گروه کودک، دین، علوم کاربردی، علوم اجتماعی، تاریخ و جغرافیا، فلسفه، روانشناسی، علوم خاص و کلیات در ردیف‌های بعدی قرار دارند. از 646 اثر برگزیده 121 عنوان در حوزه علوم کاربردی بوده اند. کتاب‌های حوزه دین و ادبیات با 64 عنوان در ردیف‌های بعدی قرار دارند. در مجموع 996 عنوان کتاب در این سال‌ها به عنوان آثار تقدیری معرفی شدند که در حوزه علوم کاربردی 233 عنوان، در حوزه دین 140 عنوان و در حوزه علوم اجتماعی 108 عنوان کتاب قرار دارد.

در طول ادوار جایزه کتاب سال، در بخش تألیف غلامحسین ابراهیمی‌دینانی با چهار کتاب، حسن ابراهیم‌زاده با سه کتاب و محمدباقر وثوقی، محمد حسن‌دوست، امیرمحمد طباطبایی و شاپور طاحونی با 2 کتاب در رتبه‌های اول تا سوم قرار گرفته‌اند. در بخش ترجمه نیز آذرتاش آذرنوش، عبدالله کوثری و حسین ابراهیمی‌الوند با 3 کتاب بیشترین کتاب برگزیده را داشته‌اند. در بخش تصحیح و تحقیق مؤسس آل البیت (ع) الاحیاء التراث با 6 کتاب، رضا مختاری با 3 کتاب، نجفقلی حبیبی و علی‌اوسط ناطقی با 2 کتاب، بیشترین آثار برگزیده را در این بخش دارا هستند.

در این دوره که دوره سی و هفتم است 13 اثر برگزیده و 41 اثر شایسته تقدیر از سوی هیات داوران انتخاب شده‌اند، همچنین 6 اثر در بیست و هفتمین دوره جایزه جهانی کتاب سال از کشورهای چین، فنلاند، روسیه، آلمان برگزیده شده اند که همزمان با برگزیدگان جایزه کتاب سال از آنها تقدیر می شود.

*س_برچسب‌ها_س*