پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

انتقاد اولیانوف از از مواضع غیرسازنده غرب در مقابل برنامه هسته ای ایران

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
انتقاد اولیانوف از از مواضع غیرسازنده غرب در مقابل برنامه هسته ای ایران

میخائیل اولیانوف سفیر و نماینده دائم روسیه نزد سازمان های بین‌المللی مستقر در وین روز چهارشنبه با ایراد سخنانی در جلسه با موضوع توافقنامه پادمان با جمهوری اسلامی ایران گفت: "دیپلماسی مگافون" همیشه جواب نمی دهد و اغلب نتیجه معکوس دارد.

دیپلمات ارشد روسیه در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از مواضع غیرسازنده غرب درقبال برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران انتقاد و تصریح کرد که دیپلماسی مگافون در قبال ایران کار نمی‌کند.

میخائیل اولیانوف سفیر و نماینده دائم روسیه نزد سازمان های بین‌المللی مستقر در وین روز چهارشنبه با ایراد سخنانی در جلسه با موضوع توافقنامه پادمان با جمهوری اسلامی ایران گفت: "دیپلماسی مگافون" همیشه جواب نمی دهد و اغلب نتیجه معکوس دارد.

وی با بیان اینکه این سیاست خطر تشدید تنش بر سر برنامه هسته ای ایران را به دنبال دارد، افزود که مسکو نسبت به تعهد طرف‌هایی که دیپلماسی مگافون را دنبال می‌کنند در رسیدن به توافق وین، تردید دارد.

مگافون وسیله بزرگ و قیفی شکلی است که فیلم سازان، به ویژه در دوران صامت به دست می گرفتند و برای اینکه صدایشان جهت و شدت پیدا کند و همه آن را بشنوند، در داخل آن فریاد می زدند. اولیانوف با استفاده از این واژه به غربی ها طعنه زده که تلاش دارند با استفاده از این سیاست ایران را تحت فشار قرار دهند.

نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از روز دوشنبه آغاز شده است. برخی طرف های غربی در ادامه تاکتیک مقصر نمایی، از تدابیر جبرانی ایران برای ایجاد توازن در اجرای برجام انتقاد کرده و ایران را عامل تعلل در حصول توافق نهایی وین و از سرگیری اجرای توافق هسته‌ای معرفی کردند.

سفیر روسیه پیشتر با ایراد سخنانی، قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام در خرداد ماه گذشته را نسنجیده خواند و تصریح کرد که این اقدام روند مذاکرات وین و راستی‌آزمایی برجام را پیچیده کرده است.

وی گفت: ما به وضوح یاد داریم که به همکاران غربی خود در مورد عواقب اقدامات عجولانه آنها هشدار دادیم و خواستیم که از این طرح صرف نظر کنند. این دیپلمات روسی اضافه کرد: تصمیم ایران برای حذف دوربین ها و تجهیزات نظارتی آژانس واکنش مستقیم به قطعنامه بود.

خرداد ماه گذشته سه کشور اروپایی عضو برجام پیش‌نویس قطعنامه‌ای را درباره مسائل ادعایی پادمانی ارائه کردند که به تصویب اعضا رسید. البته روسیه و چین به این قطعنامه رای منفی دادند.

جمهوری اسلامی ایران در واکنش یه این اقدام سیاسی، برخی از همکاری‌های داوطلبانه با آژانس را که بر مبنای حسن نیت صورت می‌گرفت، متوقف کرد.

وزارت امور خارجه ایران همان زمان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد؛ تصویب قطعنامه شورای حکام که بر اساس گزارش شتابزده و غیرمتوازن مدیرکل آژانس و مبتنی بر اطلاعات دروغین و ساختگی رژیم صهیونیستی صورت گرفته، نتیجه ای جز تضعیف روند همکاری و تعاملات جمهوری اسلامی ایران با آژانس در بر نخواهد داشت.

این بیانیه می‌افزاید: جمهوری اسلامی ایران به دلیل رویکرد غیرسازنده آژانس و تصویب قطعنامه یادشده، گام های عملی متقابلی را اتخاذ نموده که نصب سانتریفیوژهای پیشرفته و غیرفعال سازی دوربین های فرا پادمانی از جمله آنهاست.

در همین پیوند محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی اظهار داشت؛ هنگامی که طرف‌های مقابل به اجرای تعهدات خود در برجام پای‌بند نیستند ما هم دوربین‌هایی را که برای برجام نصب شده بود برداشتیم. این به معنای این نیست که ما ارتباطمان را با آژانس قطع کردیم بلکه ما تحت مقررات آژانس فعالیت می‌کنیم اما دوربین‌های اضافه که برای برجام نصب شده بود را جمع کردیم.

اسلامی خاطرنشان کرد که اگر طرف‌های مقابل حسن نیت دارند و بخواهند به تعهدات برجام برگردند ما هم عین همان عبارات که در برجام آمده را می‌پذیریم. رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد که فشارها و جنجال‌های رسانه‌ای و سیاسی علیه ایران در گذشته نتیجه نداشته و الان هم تاثیری ندارد.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.