اهمیت احیای سریعتر برجام از دیدگاه یک روزنامه چینی
یک روزنامه چینی با تشریح مواضع طرفین مذاکرات احیای توافق هستهای در وین، بر اهمیت احیای هرچه سریعتر توافق هستهای تاکید کرد.
به گزارش ایسنا، روزنامه چاینا میلیتری در یادداشتی درباره مواضع کشورهای غربی درباره مذاکرات احیای توافق هستهای در وین با اشاره به سفر اخیر مشاور امنیت ملی آمریکا به منطقه نوشت، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه با نفتالی بنت نخستوزیر رژیم صهیونیستی دیدار و گفتوگو کرد. این گفتوگو در برههای انجام شد که تلاشهای بینالمللی برای احیای توافق هستهای به مرحلهای رسیده که خود او آن را «موقعیتی حیاتی» نامیده است.
چاینا میلیتری در ادامه نوشت: طبق بیانیهای از دولت اسراییل، سالیوان در دیدار با مقامات ارشد صهیونیستی گفته بود، «این که ما به یک استراتژی و دیدگاهی مشترک دست پیدا کنیم و راهی رو به جلو بیابیم که اساسا بتواند امنیت اسراییل و آمریکا را تامین کند، حائز اهمیت است.
این روزنامه مینویسد: مذاکرات اخیر در وین که 29 نوامبر آغاز شده بود، با اظهار نظراتی مثبت از سوی اتحادیه اروپا، ایران، چین و روسیه به پایان رسید، در حالی که آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان که طرفهای دیگر این مذاکرات هستند، نظرات بدبینانهای داشتند.
در ادامه گزارش چاینا میلیتری آمده است: وانگ کان، نماینده چین در سازمانهای بینالمللی در وین در این باره گفت، سه هفته مذاکرات متمرکز منجر به اتفاق نظری مهم و اسنادی جدید شده و بستر محکمی برای پیشبرد مذاکرات بعدی، همچنین بازگرداندن برجام [توافق هستهای] به مسیر اصلی خود فراهم کرد.
گزارش این روزنامه در ادامه مطرح میکند: در حالی که انگلیس، فرانسه و آلمان اذعان داشتند مذاکرات با پیشرفتهایی در زمینه مسائل فنی همراه بوده است، آمریکا با اظهارات جیک سالیوان مبنی بر این که بازگرداندن پایبندی دوجانبه به توافق «در طول امسال سختتر از چیزی بود که میخواستیم شاهدش باشیم، اصرار داشته است، «هیچ راه رو به عقب» به سمت توافق هستهای ایران وجود ندارد. سالیوان در طی سفرش به اسراییل حتی گفته بود، مذاکرات وین ممکن است «چند هفته» بیشتر با ایران «دوام نیاورد».
این روزنامه افزود: برخی تحولات ژئوپولیتیک اخیر در خاورمیانه نیز نشان داده است، تنش و تندی میان طرفین رقیب در توافق هستهای به جای فروکش کردن، شدت یافته است.
چاینا میلیتری همچنین مطرح کرد: از آنجایی که دولت اسراییل سرسختانه مخالف این مذاکرات است، میتوان امیدوار بود که استراتژی و دیدگاه مشترک آمریکا و اسراییل، مانع دیگری برای احیای توافق توافق هستهای نخواهد بود.
در ادامه گزارش این روزنامه آمده است: وزارت امور خارجه ایران در واکنش به بیانیه ضد ایرانی مشترکی از سوی وزرای امور خارجه شورای همکاری خلیج فارس و انگلیس در روز دوشنبه، کشورهای غربی را به دامن زدن مداوم به تنشها در خاورمیانه متهم کرد.
این روزنامه همچنین نوشت: نیازی مبرم برای ازسرگیری مذاکرات وین در آیندهای نزدیک وجود دارد تا دور آخر تلاشهای دیپلماتیک بتواند به ثمر بنشیند.
چاینا دیلی ادامه داد: هم ایران و هم روسیه گفتهاند مذاکرات وین به زودی از سرگرفته خواهد شد. در برهه حساس، تمامی طرفین دخیل در مذاکرات باید نهایت خویشتنداری را نشان داده و اطمینان بیابند فضای درست برای مذاکرات حاکم باشد تا گشایشی حاصل شود. با توجه به اهمیت این توافق برای منع اشاعه بینالمللی تسلیحات اتمی و صلح و ثبات منطقهای، باید احیای هرچه سریعتر آن را، فارغ از این که چه قدر سخت باشد، مورد توجه قرار داد.
انتهای پیام