ایجاد مرکز منطقهای مدیریت استفاده از آبهای غیرمتعارف
اردکانیان از تصمیم شورای حکام مرکز منطقهای مدیریت آب شهری برای ایجاد مرکزی به منظور استفاده از آبهای غیرمتعارف خبر داد.
بهگزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وزارت نیرو (پاون)، رضا اردکانیان در پایان برگزاری یازدهمین اجلاس شورای حکام مرکز منطقهای مدیریت آب شهری که با حضور مقامات عالیرتبه 16 کشور و 10 سازمان بینالمللی به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، تصریح کرد: اوایل دهه 80 شمسی، ما با تصویب مجمع عمومی یونسکو که رای همه کشورها را داشت، مرکز مدیریت آب شهری را در تهران تاسیس کردیم و از کشورهای همسایه، منطقه و هماقلیم و همه سازمانهای بینالمللی که علاقهمند به مشارکت در حل مسائل آب منطقه بودند دعوت کردیم به عضویت شورای حکام این مرکز در آیند و طی سالهایی هم پروژههای خوبی اجرا شد.
وزیر نیرو ادامه داد: شرایط کووید 19 با وجود همه محدودیتهایش، این امکان را هم فراهم کرده که همه کسانی که علاقهمند به شرکت در این رویداد هستند به راحتی میتوانند مشارکت کنند.
اردکانیان افزود: جلسات دو جانبه با برخی وزرای شرکت کننده در اجلاس پیرامون مسائل مورد علاقه جمهوری اسلامی ایران و کشورهای خاص خواهم داشت که به قرار اطلاع تاجیکستان و سوریه از جمله این کشورها هستند.
وی ادامه داد: آنچه در جلسه امروز تصمیم گرفته شد یکی گزارش پروژههای سال قبل بود؛ خوشبختانه دو پروژه به نتیجه رسید که یکی بحث ارتقای آگاهی عمومی در زمینه تغییر اقلیم بود که نتایج آن از طریق مرکز منطقهای مدیریت آب شهری قابل ارائه است و دیگری کارگاه آموزشی بود که در موضوع تغییر اقلیم در شهر مسقط عمان برگزار شد.
*س_مشارکت مهندسی و مالی سوئیس در بحث فعال شدن استارتاپهای بخش آب_س*وزیر نیرو با بیان اینکه تعدادی دیگر از پروژههایی که امروز در مورد آنها تصمیمگیری شد تا پایان سال 2021 میلادی انجام خواهد شد، گفت: یک پروژه وضعیت بهبود کیفیت منابع آب است که هم از ایران، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و هم مرکز تغییر اقلیم آلمان همکاری خواهند داشت. دو پروژه دیگر هم یکی با مشارکت مهندسی و مالی سوئیس در بحث فعال شدن استارتاپهای بخش آب و دیگری در خصوص مدیریت منابع آب در شرایط آینده است که در قالب کارگاههای آموزشی و وبینارها برگزار میشود.
وی گفت: در مورد تعدادی پروژه هم تا پایان سال 2022 میلادی در زمینه آب و فاضلاب تصمیمگیری شد؛ یک پروژه برای پایش خشکسالی منطقهای است که ترکیه و همچنین سازمان جهانی هواشناسی علاقهمندی خود را برای همکاری در این پروژه نشان دادند. در خصوص ارتقای مهارت تکنسینهای آب شهری هم روی یک دوره آموزشی توافق شد که توسط برنامه توسعه سازمان ملل، همچنین سازمان همکاریهای اقتصادی اکو که دبیرخانه دائمی آن در تهران است و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور برگزار شود.
اردکانیان گفت: ارمنستان هم که به تازگی به مرکز پیوسته است، پروژههایی را پیشنهاد داد؛ هم در زمینه افزایش راندمان سیستمهای آبیاری و هم ساز و کارهای مالی اجرای تصفیهخانههای آب که قرار است این پروژهها مسیر خود برای نهایی شدن را طی کنند.
وزیر نیرو ادامه داد: این مرکز و شورای حکام در عین حالی که پروژههایی را در جهت حل و فصل مسائل خاص آب و فاضلاب شهری کشورهای عضو برگزار میکند، اما اهمیت بیشتر آن، چتری است که به مرکزیت تهران و جمهوری اسلامی ایران بر سر کشورهای منطقه بر سر موضوع حساس و مهم آب گسترده است.
وی گفت: ما امروز همچنین تصمیم گرفتیم که در یکی از کشورهای منطقه که تاکنون پیشنهادی به طور مشخص نهایی نشده و اظهار علاقه از ناحیه برخی کشورها نظیر قطر وجود دارد، مرکزی را در ارتباط با آبهای غیر متعارف که هم شامل آبهای شور اعم از بحث آب شیرینکنها و نیز استفاده مجدد از فاضلاب تصفیه شده و دیگر انواع آبهای غیرمتعارف متفاوت از آب منابع زیرزمینی عمیق و نیمه عمیق و مخازن سدها و رودخانهها است شروع به کار کند که دانش موجود در این زمینه را بتواند در یک جا متمرکز کرده و در اختیار کشورهای عضو قرار دهد.
وی افزود: از این طریق، قطعا هزینه تمام شده این قبیل آبها و نهایی شدن آنها به منظور استفاده برای کشوری نظیر ایران کمتر خواهد شد که دسترسی خوبی به منابع آبهای آزاد و منابع آب شور دارد؛ چنین مرکزی میتواند کمکحال بزرگی باشد.
انتهای پیام /