ایرادات نمایندگان شورای صنفی دانشجویان درباره اصلاح آیین نامه
آیین نامه پیشنهادی شورای صنفی دانشجویی و دستیاری با حضور معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت بررسی شد و نمایندگان شورای صنفی دانشجویان علوم پزشکی ایرادات خود را عنوان کردند.
آیین نامه پیشنهادی شورای صنفی دانشجویی و دستیاری با حضور معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت بررسی شد و نمایندگان شورای صنفی دانشجویان علوم پزشکی ایرادات خود را عنوان کردند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، نشست هم اندیشی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با فعالان و نمایندگان شوراهای صنفی دانشجویی، دستیاران، دانشجویان PHD و فوق تخصص با حضور دکتر عباس شیراوژن معاون وزیر بهداشت با موضوع بررسی و اصلاح آیین نامه و دستورالعمل شورای صنفی دانشجویی و دستیاران برگزار شد.
در این نشست نمایندگان و فعالان شوراهای صنفی مقطع دستیاری و دانشجویی به صورت حضوری و همچنین برخی در قالب فضای مجازی به بیان دغدغه ها، مطالبات و مشکلات خود در حضور معاون وزیر بهداشت پرداختند و درباره لزوم بازنگری و اصلاح آیین نامه شورای صنفی به ارایه سخن پرداختند.
پیگیری و اصلاح دستورالعمل فعالیتهای شورای صنفی با حضور دانشجویان نماینده در شورای صنفی
دکتر حمید رضا اشراقی مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به برگزاری نشست هم اندیشی و تضارب آرا با حضور فعالان، اعضا و نمایندگان شوراهای صنفی دانشجویی، دستیاران و دانشجویان مقطع دکتری و فوق تخصصی اظهار داشت: شماری از فعالان شورای صنفی نسبت به موضوعات و آیین نامه شورای صنفی و لزوم اصلاح و بازنگری آن، دغدغه دارند و بدون شک نگاه و روحیه نمایندگان شوراهای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی، یک روحیه مطالبه گری، کنشگری است که قطعا بازخوردهای مثبتی به همراه خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: جلسه اول هیات مرکزی نظارت بر فعالیت شوراهای صنفی هفته گذشته با حضور اعضا برگزار شد و دستور جلسه نخست مبنی بر اصلاح و بررسی آیین نامه فعالیتهای شورای صنفی و همچنین پیگیری و اصلاح دستورالعمل فعالیتهای شورای صنفی و دو موضوع دستور جلسه دانشجویی مورد بررسی قرار گرفت.
اشراقی اظهار داشت: یقینا باتوجه به دغدغهای که معاون دانشجویی وزیر بهداشت نسبت به مطالبات و مشکلات صنفی و رفاهی دانشجویان علوم پزشکی دارد، با تشکیل این نشستها و بارش افکار با حضور نمایندگان و اعضای شورای صنفی، به نتایج هدفمندی خواهیم رسید. یکی از دغدغه های اصلی رفع نیازها و مطالبات دانشجویان و اعضای شورای صنفی است و تاکید بر حضور معاون توسعه در ترکیب هیات نظارت بر فعالیتهای شورای صنفی از جمله این پیشنهادات است.
در ادامه دکتر هومان پارسایی دبیرکل شورای مرکزی مجمع دبیران شوراهای صنفی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی وزارت بهداشت اظهار داشت: امیدوارم نتیجه این جلسه، اجرای تصمیمات مناسب در راستای خیر وصلاح دانشجویان باشد.
اصلیترین ایراد پیش نویس آیین نامه ادغام شورای صنفی مقطع دستیاران و PHD با شورای صنفی دانشجویی است
وی خاطرنشان کرد: اصلیترین ایرادی که در آیین نامه پیش فرض و اولیه ارائه شده برای شورای صنفی وجود دارد، ادغام شورای صنفی مقطع دستیاران و PHD با شورای صنفی دانشجویی بود. ماهیت اصلی این دو شورا با یکدیگر متفاوت است و از این رو بازنگری و اصلاح آیین نامه در این موارد ضروری است. مشکلات و مطالبات یک دانشجوی دستیار با یک دانشجوی کارشناسی یا پزشک عمومی متفاوت است.
پارسایی گفت: اکثر مطالبات و نیازهای صنفی و رفاهی رزیدنتها و دانشجویان PHD مربوط به حوزه آموزشی و پژوهشی و مسائل حقوقی است. دانشجویان PHD در زمینه مقالات و مسائل بودجه مرتبط با طرح ها و پایان نامه ها و شرایط دفاع دغدغه، مطالبات و نیازهای صنفی دارند و رزیدنتها با مسائل مربوط به کشیک، کوریکولوم آموزشی، کارانه، حق کرونا و... مواجه هستند و رفع این مطالبات از جمله دغدغههای آنان است.
وی با اشاره به تجربیات موفق شورای صنفی مقطع دستیاری و PHD از حدود 4 سال گذشته، گفت: در این چهار سال تحولات و اتفاقات مثبت و خوبی در سطح ستاد و دانشگاههای علوم پزشکی در مسیر رفع مشکلات و مطالبات دانشجویان و دستیاران صورت گرفته است. از زمانی که شورای صنفی مقطع دستیاری و PHD شکل گرفت موضوع بیمه سلامت، تامین اجتماعی و تکمیلی دستیاران و مشکلات مربوط به وام ها از جمله وام دستیاری مرتفع شد. نمیخواهیم بگوییم به صورت کامل در این مسیر تعیین کننده بودهایم اما بازوی مشورتی در کنار مسئولان ستادی بودهایم.
دبیرکل شورای مرکزی مجمع دبیران شوراهای صنفی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی وزارت بهداشت افزود: در حوزه آموزشی، سامانه ادب در دبیرخانه شورای تخصصی دستیاری شکل گرفت که بدون شک یک سامانه جامع برای ارزیابی دانشگاههای علوم پزشکی است. ضمن اینکه سقف کشیک برای دوره رزیدنتی طی این مدت شکل گرفت. همچنین برای دانشجویان مقطع دکتری تخصصی، سنوات تحصیلی به خاطر شیوع کرونا افزایش پیدا کرد.
وی گفت: این موارد نشان میدهد نقش شورای صنفی می تواند به عنوان یک بازوی مشورتی کمک کننده باشد و مشکلات و مطالبات دانشجویان و دستیاران را به مسوولان ستادی انتقال دهد تا آنها تصمیمات بهتری بتوانند اتخاذ کنند.
پارسایی افزود: کما اینکه شورای صنفی مقطع دستیاری و PHD در خیلی از مصوبات در دوران پیک کرونا، نقش تعیین کننده ای در مراکز درمانی و بالینی داشت و در بحث درمان، آموزش و پژوهش مرتبط با فعالیت های مبارزه با بیماری کرونا، از هیچ تلاشی دریغ نکردند و بیشترین میزان همکاری با دانشگاههای علوم پزشکی در این ایام، برعهده شورای صنفی دستیاری بود.
وی خاطرنشان کرد: به هر حال خواسته اصلی دانشجویان دستیاری و مقطع PHD و ماهیت آن با ماهیت شورای صنفی عمومی جداست چرا که نوع نیاز و مطالبات این دو شورا متفاوت است. 80 درصد از دستیاران و دانشجویان مقطع PHD متاهل هستند و در سنی هستند که دارای فرزند هستند و در عین حال در بیمارستان ها و مراکز آموزشی در حال خدمت رسانی هستند از این رو باید در مسیر تحقق مطالبات این عزیزان به صورت جدی گام برداشت و این مهم صرفا با وجود شورایی تخصصی چه در سطح دانشگاهی و چه در سطح وزارتخانه محقق میشود.
دبیرکل شورای مرکزی مجمع دبیران شوراهای صنفی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی وزارت بهداشت گفت: خواسته ایشان از معاونت دانشجویی و فرهنگی ادامه فعالیت شورای صنفی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی و شورای مرکزی و مجمع کشوری این شورا بود.
محدود کردن فعالیت شورای صنفی به مسائل رفاهی به خصوص در حوزه دستیاری و دانشجویان دکتری یک تصمیم اشتباه و رو به عقب است
همچنین در این نشست دکتر رضا الماسی دبیر دفتر دستیاری نظام پزشکی و عضو شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه اصل و ماهیت وجود تشکل های صنفی رسیدگی به مشکلات یک صنف است، خاطرنشان کرد: مشکلات صنف دستیاری محدود به مسائل رفاهی نیست و زندگی دستیاری با تمام جوانب آموزشی، پژوهشی، دانشجوی و حقوقی آمیخته شده و از هیچ کدام جدایی ناپذیر است.
وی گفت: محدود کردن فعالیت شورای صنفی به مسائل رفاهی مخصوصا در حوزه دستیاری و دانشجویان دکتری یک تصمیم اشتباه و رو به عقب است. لذا با توجه به گسترش دورههای دستیاری و دکتری تخصصی در کشور و اهمیت شورای صنفی در راستای پیگیری حل مشکلات این دانشجویان انتظار میرود تصمیمات در جهت حرکت روبهجلو و مطابق با نیازهای امروز در راستای رشد و تعالی دانشجویان باشد. در صورتی می توان انتظار داشت که تشکل های دانشجویی شاداب و پر انرژی و فعال باشند که به آنها اختیار عمل بیشتری داده شود.
الماسی خاطرنشان کرد: در مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی بند یا تبصرهای مبنی بر عدم وجود شورای مرکزی در سطح وزاتخانه ذکر نشده است و هیچ منع قانونی مبنی بر تشکیل این شورا در سطح وزارتخانه وجود ندارد کما اینکه پیگیری برخی از مشکلات دستیاران نیاز به هماهنگی مناسب بین شوراهای صنفی دانشگاهی و از طریق معاونتهای مربوطه در سطح وزارتخانه و صندوق رفاه دانشجویی دارد و تجربیات موفق ذکر شده گوشهای از نکات مثبت وجود شورای مرکزی و مجمع دبیران شوراهای صنفی در سطح کشور است.
وی افزود: همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند طبیعت دانشجو از جنس مطالبه گری است و توصیه ایشان به برافراشته نگهداشتن پرچم حقیقی آرمانخواهی و مطالبه گری نشان از اهمیت حضور پویا و شاداب همه تشکلهای دانشجویی از جمله شورای صنفی در تمام سطوح است و هرگونه تصمیمی مبنی بر حذف شورای صنفی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی نه تنها با دیدگاه مقام معظم رهبری همسو نبوده بلکه میتواند آسیبهای جدی در این حوزه به همراه داشته باشد که این آسیبها میتواند به علت نبود بازوی توانمند همفکری و همیاری نمود پیدا کند.
درخواست مساعدت در جهت پیگیری به روز شدن مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره آئین نامه شورای صنفی
همچنین در این نشست دکتر علی سلحشور دبیر سابق شورای صنفی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی مازندران و دبیر کارگروه پزشکان طرحی دفتر دستیاری که از طریق مجازی جلسه را پیگیری می کرد، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در جهت اعتلای مطالبه گری دانشجویان تصریح کرد: اگر مصوبات بالادستی مطابق با نیاز های روز جامعه نیست، این وظیفه ما و مسئولان وزارتخانه است که در جهت بهبود و به روز رسانی این مصوبات با شورای عالی انقلاب فرهنگی مکاتبه کنند. مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی باید مطابق با نیازهای فعلی باشد.
وی ضمن تأیید این موضوع که رعایب ضوابط و قوانین وظیفه همه ما است، بیان کرد: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 87 و متناسب با نیازهای روز آن زمان تدوین شده است و شرایط کاملا تغییر کرده است هم در حوزه فعالیتهای دانشجویی و هم در میزان گسترش رسانه ها و مهمتر تغییرات اساسی در مشکلات دستیاران و دانشجویان.
سلحشور گفت: ضمن درخواست اکید در جهت حفظ ساختار فعلی شورای صنفی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی از معاون دانشجویی و فرهنگی درخواست مساعدت در جهت پیگیری به روز شدن مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی داریم.
در ادامه این نشست، نمایندگان و فعالان شورای صنفی دانشجویی و مقطع دستیاری حاضر در نشست و همچنین دیگر نمایندگان در قالب فضای وبیناری در خصوص مطالبات، نیازها و مشکلات صنفی و رفاهی خود و همچنین لزوم اصلاح و بازنگری آیین نامه شورای صنفی دقایقی به ایراد سخن پرداختند.