ایران محور مذاکرات وزرای خارجه انگلیس و آمریکا
وزیر خارجه آمریکا پس از ملاقات با همتای انگلیسی خود در لندن طی یک نشست خبری در خصوص مسئله تبادل زندانیان گفت: «گزارشهای منتشر شده از تهران دقیق نیست.»
فرارو - روز دوشنبه آنتونی بلینکن و دومینیک راب، وزرای خارجه آمریکا و انگلیس در لندن با یکدیگر دیدار کردند. ایران یکی از موضوعات اصلی گفتگوهای دو طرف بوده است.
براساس این گزارش ایالات متحده و انگلیس گزارشهای منتشر شده از ایران مبنی بر اینکه این دو کشور در حال مذاکره برای توافق بر سر تبادل زندانی با تهران هستند را رد کردهاند.
پیشتر گفته شده بود که بریتانیا بر سر آزادی نازنین زاغری و ایالات متحده برای آزادی چهار شهروند در بند خود در ایران، با تهران به توافق دست یافته است.
همچنین گفته شده بود که آمریکا هفت میلیارد دلار از دارایی های ایران و انگلیس نیز چهارصد میلیون دلار را آزاد خواهد کرد.
وزیر خارجه آمریکا پس از ملاقات با همتای انگلیسی خود در لندن طی یک نشست خبری در خصوص مسئله تبادل زندانیان گفت: «گزارشهای منتشر شده از تهران دقیق نیست.»
او با تاکید بر این نکته که هیچ اولویتی بالاتر از بازگرداندن همه آمریکاییهای بازداشت شده به خانه نیست، افزود: «فراتر از این موضوع، ما باید علیه بازداشت خودسرانه شهروندان که با اهداف سیاسی صورت میگیرد، موضع بگیریم.»
دومینیک راب، وزیر خارجه انگلیس نیز چشم انداز دستیابی به توافقی قریبالوقوع برای پرداخت 400 میلیون بدهی به ایران در ازای آزادی نازنین زاغری، آنطور که خبرهای رسیده از ایران حکایت کرده را رد کرد و گفت که لندن به شدت پیگیر آزادی شهروندان بازداشت شده خود در ایران است.
راب همچنین آزادی بدون قید و شرط کسانی که به گفته او به صورت غیرقانونی زندانی شده اند را وظیفه دولت ایران دانست.
معاون وزیر خارجه انگلیس نیز پیش از این، مذاکره با ایران درباره بدهی 400 میلیون پوندی کشورش به تهران را تایید کرده اما یادآور شده بود که این ماجرا هیچ ارتباطی با پرونده نازنین زاغری ندارد.
رؤسای دستگاه دیپلماسی ایالات متحده و انگلیس در حالی ماسک به صورت با یکدیگر ملاقات کردند که نخستین گفتگوهای رو در رو و حضوری میان وزاری خارجه و توسعه کشورهای عضو گروه هفت قرار است پس از دو سال روز سهشنبه در لندن برگزار شود.
به گزارش بسیاری از منابع خبری، ایران از مهمترین موضوعات مورد بحث در نشست روز سهشنبه هفت کشور صنعتی جهان در لندن است که بریتانیا امسال ریاست آنرا بر عهده دارد.
هفت کشور کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، انگلیس و ایالات متحده آمریکا اعضای گروه هفت را تشکیل میدهند.
کشورهای استرالیا، هند و آفریقای جنوبی نیز به عنوان میهمان در نشست وزرای خارجه گروه هفت در لندن حضور دارند و نمایندگانی را به این نشست فرستادهاند.
نشست وزاری خارجه گروه هفت در حالی انجام می شود که مذاکرات حساس و سرنوشت ساز وین میان ایران و قدرت های جهانی حاضر در برجام در جریان است. خبرهای خوبی از وین به گوش می رسد اما شرکتکنندگان در مذاکرات وین، گفتگوهایی که نمایندگان ایالات متحده آمریکا نیز به صورت غیرمستقیم در آن حضور دارند طی روزهای گذشته ضمن ابراز خرسندی نسبت به پیشرفتهای بدست آمده بر باقی ماندن اختلاف اساسی تاکید کردهاند.
نشست وزرای خارجه گروه هفت غیر از ایران به مسائل دیگری از جمله همهگیری بیماری کووید19، بحران آب و هوایی و افزایش نگرانیها در خصوص برنامه هستهای و موشکی کره شمالی و... می پردازد.