باران چشمه: زورخانههای قدیمی را قهوهخانه میکنند / بیش از 200 شهر فاقد زورخانه هستند
رییس فدراسیون زورخانهای گفت: زورخانههای قدیمی را قهوهخانه و رستوران میکنند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مهرعلی باران چشمه رئیس فدراسیون ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد، اظهار داشت: ورزش زورخانهای بسیار مظلوم و مهجور است. این ورزش 900 سال قدمت دارد، اما شاهد هستیم که بیش از 200 شهر در کشور زورخانه ندارد و از شرایطی جالبی برخوردار نیست. این در شرایطی است که رشتههای وارداتی همچون تکواندو، جودو و... بیشتر مورد توجه هستند.
وی افزود: بودجه فدراسیون در سالی که آمدم یعنی سال 99، مبلغ 1.2 میلیارد بودجه مصوب بود که 800 میلیون دریافت کردیم. در سال گذشته دریافتی مان به 5، 6 میلیارد تومان رسید. متأسفانه به این ورزش ملی توجه نشده و به همین دلیل مخاطبان ما به 21 هزار نفر به صورت ثبت شده رسیده. ما رتبه 46 را در بین فدراسیونها داشتیم، اما می خواهیم تبدیل به 5 یا 6 فدراسیون برتر شویم که این مسئله نیازمند کمک همه نهادها و سازمانها است. ما حدود 443 شهرستان و 1130 شهر داریم، اما در کل کشور 930 زورخانه داریم. در واقع برخی از شهرها فاقد زورخانه هستند، نزدیک به 200 شهر. با سجادی وزیر ورزش در این باره صحبت کردم و گفتم که زمینه برای احداث زورخانه در همه جا فراهم شود.
وی عنوان کرد: یکی از وظایف شورای فرهنگ عمومی کشور، ترویج فرهنگ ورزش زورخانهای است و برای احیای آن نیاز به مشارکت همه سازمان ها است. متأسفانه فرهنگ پهلوانی و روحیه فتوت و جوانمردی، حلقه مفقوده ورزش کشور است و باید از آن حمایت همه جانبه شود. در همین تهران طی سالهای قبل چندین زورخانه بسته شده و تبدیل به قهوه خانه و رستوران شده اند و این اتفاق خوبی نیست. در واقع این زورخانه ها باید با کمک شهرداریها به عنوان آثار ملی نگه داری شوند. در تبریز و در بازار این شهر، زورخانهای وجود دارد که صاحبش آن را تبدیل به قهوه خانه کرده است. شهرداریها به داد زورخانه های قدیمی کشور برسند. همه جای دنیا از آثار قدیمی حمایت میکنند، اما در ایران برعکس است.
باران چشمه گفت: اگر میخواهیم این رشته زنده شود و زند بماند، باید آن را وارد مدارس کنیم که در همین راستا، تفاهم نامه با آموزش و پرورش منعقد شد و ما گفتیم که حاضریم هزینه مربی و البسه را نیز بدهیم.
رئیس فدراسیون ورزشهای زورخانهای تصریح کرد: ما در کمیسیون فرهنگی مجلس برنامه ارائه دادیم و خواستار بودجه 30 میلیاردی شدیم که در نهایت 18 میلیارد به تصویب رسید. باید ورزش زورخانهای مانند تکواندو در کره جنوبی، در همه مدارس مورد توجه قرار بگیرد و پای نونهالان و نوجوانان به این رشته باز شود. این جالب نیست که افراد سن بالا به این رشته بیایند و در واقع باید افراد ردههای سنی پایه جذب شوند.
وی خاطرنشان کرد: طی چند سال گذشته به رشته کشتی پهلوانی بی محبتی شده و هنوز این رشته احیا نشده است. ما رشید لمیر را مسئول این رشته کردیم تا اقدامات لازم را انجام بدهد. همچنین یکی از اولویتهای ما تربیت داوران و مربیان و مرشدان است که باید اقدامات جدی در این راستا انجام بدهیم. سال قبل 1147 نفر در دورههای آموزشی شرکت کردند و امیدواریم این تعداد افزایش یابد تا هر شهر و شهرستان افراد مورد نیاز خود در این رشته را داشته باشد.
وی درباره بیمه مرشدان گفت: مرشدان هنرمندان این رشته هستند و برای آنها با صندوق قهرمانان صحبت کردیم تا این مرشدان را بیمه کنند. همچنین میخواهیم قهرمانان این رشته هم تحت پوشش قرار بگیرند. ما یک مرکز علمی کاربردی داریم که در 6 رشته دوره کارشناسی و چهار رشته کاردانی فعالیت میکند و الان 300 دانشجو دارد که نیمی از آنها را بانوان تشکیل میدهند. البته هنوز صحبتی درخصوص بحث حضور بانوان در ورزش زورخانهای در وزارت ورزش نشده و باید در این باره صحبت کنیم.
وی درباره اینکه بعد از فارغ التحصیلی قرار است این بانوان در کجا فعالیت کنند، گفت: فعلا دانشجویان در ترم نخست هستند و به مرحله فارغ التحصیلی نرسیدهاند. بعدا در این زمینه تصمیمگیری میکنیم.
او درباره فدراسیون بینالمللی زورخانه ای گفت: مهرعلیزاده این رشته را راهاندازی کرده و باید درباره نوع فعالیتش از خود او سوال کنید.
وی درباره عدم حضور مسابقات ورزش زورخانهای در بازی کشورهای اسلامی و اینکه مسابقات این رشته در دوره قبلی برگزار شده بود، گفت: مکاتبات لازم انجام شده بود، اما با توجه به حضور برخی کشورها در این بازیها اجازه برگزاری مسابقات این رشته را ندادند. وزارت ورزش هم تلاش زیادی کرد اما در نهایت مخالفت شد.
باران چشمه درباره عدم برگزاری مسابقات جهانی گفت: واقعا اختلافی با فدراسیون بینالمللی نداریم. قرار بود دی ماه برگزار کنیم که البته به دلیل کرونا لغو شد. ضمن اینکه فدراسیون بینالمللی هم که کمکی نمیکرد و میگفت صفر تا صد و همه هزینههای نفرات شرکت کننده و تغدیه، اقامت و ترانسفر آنها را بدهیم که این میسر نبود. اگر بودجه تامین شود، برگزار میکنیم و اگر هم نشود، برگزار نمیکنیم.
رئیس فدراسیون ورزش زورخانه ای در پایان گفت: نهایت همکاری با دبیر و فدراسیون کشتی را داریم. اگر پول و جایزه خوب باشد، قطعاً مسابقات کشتی پهلوانی قهرمانی کشور با کیفیت بالا برگزار میشود. انشاالله کشتیگیران خوب در این دوره شرکت میکنند و شاهد مسابقات خوبی خواهیم بود.