بازار مسکن
بازار مسکن
کارشناس بازار مسکن با تاکید بر ماهیت مصرفی بازار مسکن گفت: خریداران واقعی نباید فریب تحلیلهای هیجانی را بخورند؛ کاهش قیمت اگر هم رخ دهد، تدریجی و غیرقابل لمس خواهد بود.
آغاز فصل پرتکاپوی جابهجایی مستأجران در تهران همزمان با پایان جنگ 12 روزه و برقراری آتشبس، شرایط خاصی را در بازار اجاره مسکن رقم زده است. همزمانی این دو رویداد، اکنون به شکلگیری نوعی واکنش فعالانه از سوی مالکان و مستأجران منجر شده؛ تلاشی دوسویه برای یافتن راهکارهایی بهمنظور عبور از وضعیت پیچیده و ناپایدار فعلی بازار اجاره.
براساس اطلاعات بهدستآمده، با اضافه کردن یک بند یا متن تکمیلی به قرارداد اجارهای که سال گذشته امضا شده است و با تأیید هر دو طرف، میتوان قرارداد را بهصورت قانونی و بدون نیاز به تنظیم سند جدید تمدید کرد. این رویکرد ساده و بدون هزینه، به عنوان یک راهکار قانونی از سوی مراجع ذیربط تأیید شده و میتواند فرآیند تمدید قرارداد را برای موجر و مستأجر آسانتر کند.
یک تحلیلگر اقتصادی معتقد است در شرایط جنگی و نیمه جنگی، اگر قیمت ارز بازار آزاد بالا هم برود، میتواند به سود کشور باشد چرا که روند فرار سرمایه را دشوارتر خواهد کرد.
در شرایطی که برخی گمانهزنیها در فضای مجازی از کاهش چشمگیر قیمت مسکن در روزهای اخیر حکایت دارد، واقعیت میدانی بازار روایت متفاوتی را بیان میکند. بازار مسکن، برخلاف بازارهای هیجانی مانند ارز یا طلا، معمولاً با تأخیر و بر اساس منطق عرضه و تقاضا واکنش نشان میدهد. به همین دلیل نیز نباید انتظار داشت که هر تحول سیاسی یا نظامی بلافاصله موجب جهش یا ریزش در قیمتها شود.
با پایان جنگ 12 روزه میان ایران و رژیم صهیونیستی، بسیاری از متقاضیان خرید مسکن در کشور با امیدواری چشم به کاهش قیمتها دوختهاند.
کارشناس بازار مسکن با تاکید بر ماهیت مصرفی بازار مسکن گفت: خریداران واقعی نباید فریب تحلیلهای هیجانی را بخورند؛ کاهش قیمت اگر هم رخ دهد، تدریجی و غیرقابل لمس خواهد بود.
بیتالله ستاریان، کارشناس بازار مسکن با اشاره به خسارات وارد شده به منازل مسکونی میگوید: دولت باید چهار اقدام اساسی و فوری را برای جبران این خسارات در اولویت قرار دهد. اول، تامین بودجه مشخص برای جبران خسارات است. دوم، اسکان موقت خانوارهایی است که خانههایشان تخریب شده و پرداخت اجارهبهای آنها بر عهده دولت است.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان با تشریح سه سناریوی سیاسی - اقتصادی پیشروی کشور گفت: آینده بازار مسکن به کیفیت توافقات سیاسی و سیاستگذاری دولت گره خورده است.
سرعت رشد اجاره بهای مسکن کشور در بهار امسال نسبت به بهار سال قبل اندکی کاهش یافت
اقتصادنیوز: شاخص کشوری هزینه اجاره خانه در بهار 1404، 37درصد نسبت به بهار پارسال افزایش یافت. رشد نقطهای اجارهبها نیز در بهار 1403، 42 درصد بود.
در نخستین روزهای تیرماه و در آستانه فصل اوج جابهجاییها، بازار اجاره در مناطق شرق و غرب تهران با دقت بیشتری مورد ارزیابی قرار گرفته است؛ بهویژه در شرایطی که بازار مسکن پایتخت پس از پشت سر گذاشتن یک دوره التهاب ناشی از جنگ 12 روزه، آرامشی نسبی را تجربه میکند.
در فرهنگ اقتصادی ایرانی، ملک و زمین همواره بهعنوان پناهگاهی امن برای سرمایهها شناخته شدهاند. تجربه تاریخی و نوسانات اقتصادی پرتکرار در کشور، موجب شده تا بسیاری از شهروندان ترجیح دهند دارایی خود را در قالب زمین یا واحد مسکونی حفظ کنند. کارشناسان اقتصادی نیز این رویکرد را تأیید کرده و معتقدند در دورههای پرالتهاب مانند زمان جنگ یا بیثباتیهای مالی، ورود به بازار املاک یکی از مطمئنترین...
در ماههای اخیر، بازار مسکن ایران که پیش از این نیز با نوسانات و بحرانهای گوناگون دستوپنجه نرم میکرد، حالا پس از پایان جنگ 12 روزه و تحولاتی که در فضای سیاسی و منطقهای رقم خورد، وارد مرحلهای تازه از رکود و افت شده است. بررسیهای میدانی و تحلیل دادههای رسمی نشان میدهد که نهتنها حجم معاملات کاهش یافته، بلکه قیمتهای پیشنهادی فروش از سوی مالکان نیز با افت قابلتوجهی روبهرو شده...
تنشهای سیاسی و ناامنیهای منطقهای، بر انتظارات بازار و تصمیمات خریداران و فروشندگان تاثیر گذاشته است همچنینعدم اطمینان نسبت به آینده فعالیت در بازار مسکن را کاهش داده و در نتیجه شتاب افزایش قیمتها کاسته شده است.