بازار هنرهای نمایشی با میهمانان بین المللی داغتر میشود
تهران - ایرنا - حال و هوای این روزهای سیوهشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با آغاز فعالیت پنجمین بازار بین المللی هنرهای نمایشی ایران همراه با میهمانان بین المللی و تشکیل کار گروه نقد و انتشار کتاب این بازار رفتهرفته داغتر شده و رنگ و بویی دیگر به برگزاری این رویداد بزرگ هنری میدهد.
سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیری نادر برهانی مرند از روز پنجشنبه 10 بهمن آغاز شده و شامگاه 21 بهمنماه به کار خود پایان خواهد داد.
این جشنواره در حالی نخستین روزهای آغاز خود را سپری می کند که اخبار و رویدادهایی پیرامون آن رقم خورده و خواهد خورد که به شماری از آنها اشاره می شود:
کتاب پنجمین بازار هنرهای نمایشی ایران منتشر شد به گزارش ستاد خبری سی و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، کتاب پنجمین بازار بینالمللی هنرهای نمایشی ایران در آستانه افتتاح این رویداد هنری منتشر شد. مهرداد رایانی مخصوص، مدیریت امور بینالملل و پنجمین بازار بینالمللی هنرهای نمایشی ایران را برعهده دارد و مژگان وکیلی مدیر امور بین الملل اداره کل هنرهای نمایشی و مشاور این بخش است. محمدرضا عطایی هم با بخش بینالملل همکاری داشته است. این کتاب همچنین به معرفی مهمانان حاضر در بازار بینالمللی هنرهای نمایشی ایران پرداخته است و شامل پیامهای شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی، نادر برهانی مرند دبیر سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر و رایانی مخصوص می شود. پنجمین بازار هنرهای نمایشی ایران از 13 تا 17 بهمن ماه در مجموعه تئاتر شهر برگزار می شود.
مهمانان حاضر در پنجمین بازار بینالمللی هنرهای نمایشی ایران معرفی شدند پنجمین بازار بین المللی هنرهای نمایشی ایران روز یکشنبه 13 بهمن ماه با حضور مهمانان کشورهای مختلف و همچنین گروههای تئاتری فعالیت خود را در مجموعه تئاتر شهر آغاز میکند. در پنجمین بازار هنرهای نمایشی ایران با حضور نمایندگان کشورهای کرواسی، آذربایجان، ارمنستان، جمهوری تاتارستان، چین، فرانسه، ترکیه، بلژیک، فنلاند، اسلوونی، الجزایر، شیلی، سوئیس، روسیه، تاجیکستان، دانمارک، هلند، گرجستان، عمان و لیتوانی حضور دارند. اسامی مهمانان حاضر در این بازار به شرح زیر است: برانکو برزوک، کارگردان و دراماتورژ با تخصص در نوآوری در تلفیق تئاتر با فرهنگ، موقعیت، زبان و حرکات بازیگران از کشور کرواسی علی قسمت لالایوف، مدیر بخش هنری وزارت فرهنگ آذرباریجان از سال 2003 تا 2006 ژیریار دادسیان، کارگردان باسابقه تئاتر از کشور ارمنستان ریل سدریو، کارگردان تئاتر و رییس مرکز نمایشی بانیسکی از کشور جمهوری تاتارستان جیادی هوانگ، مدیر روابط بین الملل در مرکز هنرهای نمایشی شانگهای از کشور چین پوتی فردریک، بازیگر تئاتر و موسس گروه تئاتری درخت نارگیل از کشور فرانسه بورکو ییلماز دنیز، بازیگر، مربی بازیگری و مدیر فرهنگی از کشور ترکیه ویکتور مایوت، فعال در زمینه روابط بینالملل و مدیریت فرهنگی از کشور بلژیک جوکا هاید هی تی، تهیه کننده نمایشها و پروژههای حرفهای از کشور فنلاند نیکا بزلجک، مدیر، تهیه کننده و عضو هنری تیم مومنت تیاتر از کشور اسلوونی شیخ عقباوی، بازیگر، کارگردان و دراماتورژ از کشور الجزایر پاملا لوپز، بازیگری، مدیر برنامهریزی اجرای نمایش و شناخت مخاطب در مرکز فرهنگی گابریلا میسترال از کشور شیلی سندرو لونین، دستیار کارگردان و مدیر هنری کمپانی kaserne basel و دبیر جشنواره Zurich theater spektakel kaserne basel از کشور سوئیس رستم اخمدشین، تهیه کننده تئاتر و مدیر تور بینالمللی از کشور روسیه قربانعلی نصرت صابر، بازیگر و کارگردان تئاتر آکادمی ابوالقاسم لاهوتی پایتخت از کشور تاجیکستان اینگیرید دی کتلائر، عضو یکی از پیشگامان موسسه فرهنگی فدرال بلژیک از کشور بلژیک سورن والنته اوسن، کارگردان، نویسنده و بازیگر در 50 اثر نمایشی از کشور دانمارک نیل وندر لیندن، تهیه کننده موسیقی، تئاتر و پروژههای هنری مربوط به خاورمیانه و شمال آفریقا از کشور هلند تنگیز خوخیا، مدیر جشنواره بینالمللی تئاترهای منطقهای پوتی از سال 2015 از کشور گرجستان شبیر بن عبدالرحیم اسماعیل، رییس بخش فعالیت های فنی وزارت آموزش و پرورش از کشور عمان اینسا پیلولیت، مدیرکل تئاتر شهر Alytus از کشور لیتوانی پنجمین بازار بینالمللی هنرهای نمایشی ایران از 13 تا 17 بهمن ماه در مجموعه تئاتر شهر برگزار میشود. نشستهای عرضه داشت تئاتر ایران نیز از 14 تا 17 بهمن ماه هر روز از ساعت 10:30 تا 12:30 در سالن مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار می شود.
تشکیل کارگروه نقد آثار جشنواره تئاتر فجر کارگروهی متشکل از منتقدان فعال تئاتر در سال گذشته، در ایام برگزاری سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، آثار شرکت کننده در بخش تئاتر صحنه ای جشنواره را نقد خواهد کرد. این کارگروه با مدیریت امید طاهری در دبیرخانه جشنواره سی و هشتم، با دعوت از منتقدان شاخص در حوزه تئاتر، تلاش دارد با نگاهی فنی آثار این دوره از جشنواره تئاتر فجر را رصد کند. علاقه مندان می توانند نقدهای مکتوب این کارگروه را در سایت ایران تئاتر و همچنین در سایت کانون ملی منتقدان تئاتر ایران به آدرس http://iatc.theater.ir دنبال کنند. نقد آثار اجرا شده در هریک از روزهای جشنواره، با یک روز تاخیر منتشر خواهد شد. تاکنون منتقدانی چون رضا آشفته، علی جعفری فوتمی، امید طاهری، محمد اوحدی، منوچهر اکبرلو، احسان زیور عالم، سید حسین رسولی، محمد حسن خدایی، میلاد نیک آبادی، رسول نظرزاده، عبدالرضا فریدزاده، سعید محبی، عرفان پهلوانی، احسان زیورعالم، عرفان پهلوانی، سعید محبی، میلاد نیک آبادی، فاطمه فلاح، امیرحسین طاهری و... برای همکاری در این کارگروه اعلام آمادگی کرده اند.
سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در یک نگاه
سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیری نادر برهانی مرند از روز پنجشنبه 10 بهمن آغاز شده و شامگاه 21 بهمنماه به کار خود پایان خواهد داد. فراخوان این دوره از جشنواره تیرماه سال جاری منتشر شد که در متن آن آثار را در بخش های صحنهای، نمایشهای خیابانی، دیگرگونههای اجرایی، تئاتر ملل، مسابقه نمایشنامهنویسی، مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر تئاتر، کارگاهها و نشستهای تخصصی و بخش به علاوه فجر به صورت رقابتی و غیررقابتی به صورت تفکیک شده پذیرفت.
بر همین اساس آثار پذیرفته شده در بخش پوستر و عکس تئاتر در نمایشگاه لحظه قطعی از 5 تا 15 بهمن ماه سال جاری در خانه هنرمندان ایران برپا و 59 عکس از 49 عکاس و 60 پوستر از 35 طراح به نمایش گذاشته شده است.
بعد از حواشی انصراف ها نیز از 30 اثر بخش رقابتی 22 نمایش و از 27 اثر بخش غیررقابتی 15 اجرا در جشنواره حضور دارند. همچنین از هفت اثر بخش بین الملل شش اثر اجرا خواهند کرد. در این میان یک اثر به 22 نمایش بخش خیابانی و در بخش رادیو نمایش نیز یک اثر به 10 نمایش قبلی اضافه شده است که این دو نمایش جدید ویژه سردار شهید قاسم سلیمانی و سانحه دیدگان هواپیما اختصاص دارد.
*س_برچسبها_س*