شنبه 4 مرداد 1404

بازدید پزشکیان سد کرج

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
بازدید پزشکیان سد کرج

رئیس جمهور با سفر از پیش اعلام نشده به استان البرز از دو طرح تامین آب، یک طرح راهسازی و نیز آخرین وضعیت ذخیره آبی سد کرج بازدید کرد و در نشستی با مسئولان مرتبط استانی، به بررسی راهکارهای تسریع اجرای طرح‌های مورد بازدید پرداخت.

مسعود پزشکیان بعد از ظهر پنجشنبه، با سفر به استان البرز ابتدا از مراحل اجرای طرح احداث خط جدید انتقال آب سد زیاران به بیلقان بازدید کرد و با توضیحات استاندار و دست‌اندرکاران اجرای این طرح، در جریان جزئیات اجرای آن قرار گرفت.

بر اساس توضیحات مجریان، این پروژه دارای 5 درصد پیشرفت اجرایی بوده و قابلیت انتقال 6 و نیم مترمکعب آب در ثانیه را دارد که در کنار ظرفیت 5 مترمکعبی خط انتقال قدیم آب، امکان انتقال سالانه 300 میلیون مترمکعب آب را به استان‌های البرز و تهران فراهم می‌کنند.

خط انتقال پایدار آب از زیاران به بیلقان در سه ساله دولت سیزدهم 27 درصد پیشرفت داشت که با توجه و حمایت‌های دولت چهاردهم پیشرفت آن در مدت 8 ماه به 70 درصد رسیده است. این پروژه یک طرح راهبردی برای آینده و از پروژه‌های کلیدی در حوزه تأمین آب شرب کلان‌شهرهای تهران و کرج است که با حمایت دولت چهاردهم و وزارت نیرو در حال اجراست.

رئیس جمهور همچنین از طرح تصفیه‌خانه شهر مهستان در شهرستان ساوجبلاغ نیز بازدید کرد که با پیشرفت 100 درصدی آماده بهره‌برداری بوده و ظرفیت تصفیه 105 لیتر آب در ثانیه و 90 هزار لیتر در شبانه‌روز برای تامین آب شرب شهرستان‌های ساوجبلاغ، نظرآباد و اشتهارد در غرب استان البرز را دارا می‌باشد.

پزشکیان در ادامه با حضور در محل تاج سد زیاران، از آخرین وضعیت آن بازدید کرد و با توضیحات استاندار و مسئولان مربوطه از جزئیات وضعیت ذخایر آبی این سد مطلع شد.

در سال آبی جاری، سدهای تأمین‌کننده آب شرب استان‌های تهران و البرز با کاهش چشمگیر ذخایر روبرو شده‌اند. سد کرج با افت بیش از 60 درصدی و سد طالقان با کاهش 33 درصدی نسبت به سال گذشته، اکنون در وضعیتی شکننده به‌سر می‌برند.

رئیس جمهور در حین این بازدید در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه همه مسئولان استانی و ملی در تلاش هستند با تسریع در اجرای خط انتقال جدید آب از وقوع بحران در تامین آب برای استان‌های تهران و البرز جلوگیری کنند، اظهار امیدواری کرد که مردم هم تا رسیدن به وضیت با ثبات آبی، در مصرف آب نهایت صرفه‌جویی را به عمل آورند و تدابیر لازم برای اصلاح الگوی مصرف آب کشاورزی نیز در منطقه و سراسر کشور اتخاذ و اجرا شود.

پزشکیان در جریان این سفر همچنین از پروژه آزادراه شمالی کرج و پل‌های مسیر شامل B1 وB0 در مسیر آزادراه شمالی کرج (شهید سلیمانی) به عنوان بزرگترین و پیچیده‌ترین پل معلق خاورمیانه نیز بازدید کرد.

عملیات ساخت آزادراه شهید سلیمانی از تیر سال 1395 در ادامه آزادراه شهید همت در شمال کرج آغاز شده است. این پروژه قرار بود تا قبل از سال 1400 به بهره‌برداری برسد که موانع مختلف از جمله کمبود اعتبار و وجود املاک معارض روند تکمیل آن را به تاخیر انداخته است.

اکنون مسافران 14 استان کشور و به اضافه استان البرز در انتظار تکمیل این آزادراه برای رهایی از گلوگاه ترافیکی منطقه کلاک کرج هستند که قرار است تا سه ماه آینده به بهره‌برداری برسد.

رئیس جمهور در جریان این بازدید با بیان اینکه پروژه آزادراه شمالی کرج را به عنوان اولویت‌دارترین پروژه راه کشور مورد حمایت و پیگیری قرار می‌دهم، اظهار داشت: این پروژه یک افتخار ملی و نماد «ما می‌توانیم» است. آنچه امروز در پل B1 می‌بینیم، شاهکار مهندسی ایرانی است که با اتکا به توان داخلی و دانش بومی اجرا شده و جای قدردانی دارد.

پزشکیان با اشاره به اهمیت راهبردی این آزادراه افزود: پروژه آزادراه شمالی کرج با بیش از 85 درصد پیشرفت فیزیکی، یکی از مهم‌ترین طرح‌های ترافیکی کشور است که به‌طور جدی در کاهش بار ترافیکی کلان‌شهر کرج و اتصال سریع‌تر استان‌های شمالی و مرکزی نقش‌آفرینی خواهد کرد.

رئیس جمهور همچنین تاکید کرد: کار بدون وقفه مهندسان، کارگران و مدیران پروژه در شرایط سخت، حقیقتا شایسته تقدیر است.

پزشکیان همچنین در این سفر در نشستی با مدیران استان البرز، با اشاره به کاهش چشمگیر بارندگی‌ها نسبت به میانگین بلندمدت کشور، نسبت به وضعیت منابع آبی در استان‌های تهران و البرز هشدار داد و اظهار داشت: روند بارندگی امسال حدود 40 تا 44 درصد کمتر از میانگین بلندمدت 80 ساله کشور بوده است و این موضوع تاثیر مستقیمی بر حجم ذخایر سدها داشته و به عنوان نمونه، سطح آب پشت سد طالقان به شدت کاهش یافته که زنگ خطری جدی برای تامین آب شرب پایتخت و شهرهای اطراف است.

رئیس جمهور افزود: تلاش‌های شبانه‌روزی توسط استاندار البرز، وزارتخانه‌های ذی‌ربط، شهرداری‌ها و با مشارکت مردم در حال انجام است تا بتوانیم با انتقال اضطراری آب از سد طالقان، از بروز بحران‌های شدیدتر جلوگیری کنیم. در دولت تصمیم گرفته شد چمن‌هایی را که نیاز به آبیاری روزانه دارند جمع‌آوری کنیم و در گفت‌وگو با شهرداری‌ها نیز تأکید شده تا از گونه‌های گیاهی مقاوم به کم‌آبی استفاده شود، تا هم زیبایی شهری حفظ شود و هم مصرف آب کاهش یابد.

پزشکیان با تاکید بر ضرورت مسئولیت‌پذیری نسل حاضر نسبت به آینده تصریح کرد: تغییر الگوی مصرف و بهره‌گیری از کشاورزی هوشمند و پایدار، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای حفظ منابع آبی کشور و تضمین زندگی برای نسل‌های آینده است.

رئیس جمهور ضمن اشاره به همکاری‌های بین‌بخشی و مردمی، مهم‌ترین راهکار عبور از این شرایط را صرفه‌جویی گسترده در مصرف آب دانست و گفت: مردم شریف تهران، کرج و شهرهای اطراف باید نسبت به مصرف آب نهایت دقت را داشته باشند، چراکه اگر منابع فعلی به اتمام برسند و آب‌های زیرزمینی نیز مدیریت نشوند، با بحران بزرگی در منطقه روبرو خواهیم شد.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به بحران آب و پیامدهای فرونشست‌های زمین گفت: ما داریم منابعی را مصرف می‌کنیم که جایگزین ندارند؛ آب‌های زیرزمینی چند صد میلیون ساله را استخراج می‌کنیم و زمین فرو می‌نشیند. توسعه بدون تناسب با منابع طبیعی، فاجعه‌آفرین خواهد بود، لذا باید در این مسیر از نخبگان، اساتید، متخصصان و مردم برای حفظ محیط‌زیست کمک بگیریم.

پزشکیان با تاکید بر اینکه دولت مردمی باید در مسیر عدالت‌محوری حرکت کند، گفت: هنر ما در حل مشکلات کسانی است که دیده نمی‌شوند؛ آن‌هایی که در حاشیه هستند، فقرا، محرومان، بی‌سوادها، بیکاران و زنان سرپرست خانوار؛ اگر نتوانیم صدای این مردم را بشنویم، رسالت‌مان را ادا نکرده‌ایم.

رئیس جمهور با قدردانی از تلاش‌های مسئولان در مدیریت بحران‌ها از جمله جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی، اظهار داشت: در بحران اخیر، دستگاه‌های اجرایی، نیروهای درمانی، حمل‌ونقل، کشاورزی، انرژی و آموزش کشور با تمام توان در میدان بودند. این تلاش‌ها قابل قدردانی است، اما در کنار آن باید اشتباهات را نیز شناسایی و اصلاح کرد.

پزشکیان تأکید کرد: همه بحث‌هایی که مطرح می‌شود، برای انتخاب بهترین مسیر است. نباید فقط به آن‌هایی که صدایشان بلندتر است توجه کنیم. عدالت یعنی دیدن کسانی که دیده نمی‌شوند. باید با نهادهای مردمی، انجمن‌ها، سمن‌ها و گروه‌های محلی کار کنیم؛ آن‌ها هم بخشی از مردم‌اند و باید به مشکلات‌شان گوش داد.

رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت اصل محله‌محوری در حکمرانی محلی اظهار داشت: باید مردم را در اداره محلات سهیم کنیم. نه اینکه فقط برای آن‌ها تصمیم بگیریم. باید از دل مسجدها، محله‌ها و ظرفیت‌های مردمی، مشارکت واقعی شکل بگیرد.

پزشکیان با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و نخبگان اضافه کرد: بارها گفته‌ام، اختیار باید به استان‌ها و مدیران توانمند داده شود. مملکت را افراد می‌سازند، نه یک نفر. باید راه را برای شکوفایی نیروی انسانی باز کنیم. هر که توانایی دارد باید میدان عمل داشته باشد، با نگاه علمی، تدبیر و مشارکت مردمی.

رئیس جمهور همچنین در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر لزوم تحول در آموزش‌وپرورش گفت: آینده کشور را نسل امروز می‌سازد. اگر آموزش درست نباشد، هر چقدر هم که تلاش کنیم، زیربنای کشور سست خواهد بود. باید برای ارتقای کیفیت آموزش و مدرسه‌سازی، از همه توان علمی، اجرایی و مردمی بهره ببریم.

پزشکیان اظهار داشت: ما موظف هستیم بهترین‌ها را برای مردم رقم بزنیم. حتی اگر نتیجه نهایی دست ما نباشد، وظیفه داریم تا جایی که می‌توانیم تلاش کنیم. مملکت ما پر از استعداد است، کافی‌ست بستر رشد را فراهم کنیم و باور داشته باشیم که می‌توانیم.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.