بازگشت امید به کشتی آزاد ایران در جام پلیکونه ایتالیا
تهران - ایرنا - پیکارهای کشتی آزاد جام پلیکونه ایتالیا در حالی روز گذشته به پایان رسید که نتایج نمایندگان کشورمان به خصوص در وزنهای 97 و 125 کیلوگرم بسیار امیدوار کننده ظاهر شدند با این وجود 2 نماینده دیگرمان در نخستین تجربه خود در وزنهای 65 و 74 کیلوگرم شروع بدی نداشتند.
رقابتهای بینالمللی کشتی آزاد جام «متئو پلیکونه» ایتالیا که جزء مسابقات رنکینگ اتحادیه جهانی کشتی محسوب میشد، روزهای 27 و 28 بهمن ماه در شهر رم ایتالیا برگزار شد. نمایندگان کشورمان در این پیکارها توسط «محمدحسین محمدیان» و «امیرحسین زارع» در وزنهای 97 و 125 کیلوگرم به 2 مدال طلا دست یافتند. «بهنام احسانپور» و «یونس امامی» در وزنهای 65 و 74 کیلوگرم دیگر نمایندگان کشورمان در این مسابقات بودند که از دور رقابت ها کنار رفتند.
در روزهایی که تیم ملی کشتی آزاد ایران از داشتن نمایندهای شش دانگ در وزن 97 کیلوگرم و بعد از «رضا یزدانی» رنج میبرد و طی این سالها نتوانسته بود نتیجه در خور شانی در پیکارهای قهرمانی جهان در این وزن به دست آورد، «محمدحسین محمدیان» با کوهی از انگیزه و با پشتسر گذاشتن 4 سال کابوسوار به دلیل محرومیتی که از بابت دوپینگی ناخواسته پیش از پیکارهای قهرمانی سال 2015 جهان برایش رخ داده، گام محکمی به دنیای کشتی گذاشت.
محمدیان فرزند «عسگری محمدیان» مرد نقرهای کشتی آزاد ایران است که طی این سالها هیچگاه دست از تمرینات نکشید و کارش را یک مرتبه دیگر با نایب قهرمانی در پیکارهای قهرمانی کشور در بجنورد آغاز کرد و مجوز حضور در جام تختی را کسب کرد اما با نظر کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد او از حضور در این تورنمنت معاف شد و در مسابقهای به مراتب سختتر و دشوارتر یعنی در جام پلیکونه ایتالیا حضور یافت و با کسب مدال طلا از همین الان برای دیگر مدعیان وزن 97 کیلوگرم خط و نشان کشید.
محمدیان که مدال برنز پیکارهای قهرمانی جهان را در کارنامه دارد در ایتالیا با پیروزی بر حریف قزاقستانی و 2 حریف سرسخت آمریکایی و در ادامه حریف کوبایی الاصل از ایتالیا و شکست حریف اوکراینی در فینال آن هم با نتایجی درخشان و بدون دادن حتی یک امتیاز، نشان داد که از آمادگی بالایی برخوردار است. به هر ترتیب پیروزی درخشان او برابر «کایل اسنایدر» دارنده مدال طلای المپیک ریو و 2 مدال طلای قهرمانی جهان از آمریکا اوج درخشش محمدیان بود.
اسنایدر آمریکایی طی این سالها در کنار «عبدالرشید سعداللهیف» روس از مدعیان کسب مدال در وزن 97 کیلوگرم بود. به هر ترتیب در آستانه بازیهای المپیک 2020 توکیو کادر فنی با حضور «محمدحسین محمدیان» و دیگر مدعیان همچون «مجتبی گلیج»، «جواد نظری»، «دانیال شریعتینیا»، «علی شعبانی» و به احتمال فراوان «محمدجواد ابراهیمی» دستش در این وزن پر خواهد بود.
از سوی دیگر درخشش ماههای اخیر «امیرحسین زارع» در 125 کیلوگرم نیز، امیدها را برای داشتن یک آزادکار ششدانگ دیگر همچون «پرویز هادی» در این وزن زنده نگه داشت.
زارع در سال 2019، 3 مدال درخشان به کارنامه افتخارات خود افزود. او در پیکارهای قهرمانی جوانان آسیا در تایلند طلا گرفت و در پیکارهای جوانان جهان در تالین استونی مدال ارزشمند نقره را گرفت. اوج کار زارع جوان در پیکارهای قهرمانی زیر 23 قهرمانی جهان در مجارستان رخ داد که طلا گرفت و البته نباید از مدال نقره او در بازیهای المپیک نوجوانان در سال 2018 گذشت.
او با پیروزی درخشان برابر «گنو پتریاشویلی» دارنده 3 مدال طلای جهان و برنز المپیک در جریان فینال لیگ برتر و این مرتبه پیروزی روحیهبخش برابر «بیلال ماخوف» دارنده 3 مدال طلای قهرمانی از روسیه بود. هر چند ماخوف سالهای پایانی دوران قهرمانی خود را طی میکند اما جسارت مثال زدنی زارع برابر این غول روسی را نباید دستکم گرفت و به طور حتم روزهای درخشانی پیش روی این آزادکار آملی و پدیده این روزهای کشتی آزاد کشورمان است. هر چند او در میان آزادکاران داخلی باید از سد برخی مدعیان همچون «پرویز هادی»، «امین طاهری» و «یدالله محبی» نیز باید بگذرد.
اما در 2 وزن دیگر یعنی 65 و 74 کیلوگرم، «بهنام احسانپور» و «یونس امامی» برای نخستین مرتبه بعد از تغییر وزن گام به یک تورنمنت میگذاشتند و این نوسان و شرایط جدید به طور حتم روی کشتی آنها تاثیرگذار و طبیعی بود و این 2 هنوز برای جا افتادن در وزنهای جدید نیازمند حضور در چند تورنمنت بینالمللی هستند.
آنچه که اکنون برای کادر فنی اهمیت دارد، گرفتن سهمیه در هر 4 وزنی بود که نمایندگان کشورمان در ایتالیا حضور یافتند. ماه آینده تیم ملی کشتی آزاد کشورمان باید در پیکارهای قهرمانی آسیا در هند حضور یابد و در فروردین ماه 4 نماینده کشورمان در وزنهای 65، 74، 97 و 125 کیلوگرم باید در چین و برای کسب سهمیه بازیهای المپیک به مصاف حریفان بروند.
آنچه که مسلم است حضور هر کدام از نمایندگان کشورمان در رقابتها و تورنمنتهایی که منتهی به بازیهای المپیک میشود از اهمیت بسزایی برای کادر فنی برخوردار است، چرا که بعد از کسب سهمیههای المپیکی، کادر فنی باید نفرات اصلی تیم ملی را در بازیهای المپیک انتخاب کند.
رده بندی انفرادی این مسابقات که به دلیل به حدنصاب نرسیدن کشتی گیران در 2 وزن، در 8 وزن برگزار شد به شرح زیر است:
57 کیلوگرم: 1- توماس گیلیمان (آمریکا) 2- جوزف کولون (آمریکا) 3- استیون میچیچ (صربستان) و مینگهو لیو (چین)
61 کیلوگرم: 1- راوی کومار (هند) 2- نورسلیم سانایف (قزاقستان) 3- نوربولات عبداله یف (قزاقستان)
65 کیلوگرم: 1- باجرانگ باجرانگ (هند) 2- جردن اولیور (آمریکا) 3- زاین رترفورد (آمریکا) و صلاح الدین کلیجسالیان (ترکیه).. 8- بهنام احسانپور (ایران)
74 کیلوگرم: 1- کایل داک (آمریکا) 2- سنور دمیرتاش (ترکیه) 3- دانیار کایسانوف (قزاقستان) و فضلی اریلماز (ترکیه).. 7- یونس امامی (ایران)
79 کیلوگرم: 1- واسیلی میخایلوف (اوکراین) 2- احمدخان تمبوتوف (روسیه) 3- کارملو لومیا (ایتالیا)
86 کیلوگرم: 1- زاهید والنسیا (آمریکا) 2- الکساندر درینگر (آمریکا) 3- فاتح اردین (ترکیه) و جیمز دونی (آمریکا)
97 کیلوگرم: 1- محمدحسین محمدیان (ایران) 2- الکساندر هوشتین (بلاروس) 3- کایل اسنایدر (آمریکا) و مورازی مچدلیدزه (اوکراین)
125 کیلوگرم: 1- امیرحسین زارع (ایران) 2- بیلال ماخوف (روسیه) 3- یوسوپ باتیرمورزایف (قزاقستان) و آمارور دسی (کانادا)
*س_برچسبها_س*