برگزاری ششمین نشست مشورتی درباره افغانستان با حضور ایران
هیات ایران در ششمین نشست مشورتی درباره افغانستان در مسکو شرکت کرد.
مسکو، پایتخت روسیه برای ششمین دورهی میزبان نشست مشورتی درباره آینده افغانستان بود. در این نشست نمایندگان عالی و فرستادگان ویژه کشورهای منطقه و همسایه افغانستان از جمله جمهوری اسلامی ایران، پاکستان، هند، چین، ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان و قرقیزستان حضور داشتند.
حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رئیس جمهور کشورمان در امور افغانستان نیز با همراهی سفیر ایران و هیات بلندپایه سیاسی دیپلماتیک، به نمایندگی از کشورمان در این نشست مشورتی شرکت و سخنرانی کرد.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در آغاز این نشست با بیان اینکه آمریکا و کشورهای غربی باید تحریمها علیه افغانستان را لغو کنند داراییهای مسدود شده را به این کشور بازگردانند تاکید کرد: روسیه با استقرار زیرساختهای نظامی کشورهای ثالث در افغانستان مخالف است.
لاوروف همچنین به ادامه حملات رژیم صهیونیستی علیه غزه و لبنان واکنش نشان داد و گفت: مقامات آمریکایی نه تنها تهاجم زمینی اسرائیل به لبنان را محکوم نکردند، بلکه در واقع آنها را به گسترش جنگ در منطقه تشویق میکنند.
حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان هم به نگرانیهای همسایگان افغانستان از جمله در زمینه تروریسم، هجوم آوارگان به کشورهای همسایه، از جمله ایران، افزایش کشت مواد مخدر صنعتی و موضوع حقوق اقلیتها اشاره کرد و گفت: هرچند اقدام حکومت سرپرست افغانستان در مبارزه با کشت موادمخدر سنتی قابل تقدیر است، اما در زمینه تولید مواد مخدر صنعتی، همسایگان افغانستان نگران هستند.
وی موضوع محیط زیست و انتظار کشورهای پائین دستی افغانستان در خصوص اختصاص حقابه را از دیگر موضوعات مهم مورد بحث عنوان کرد و گفت: کشورهای منطقه و همسایگان افغانستان خواستار همکاری با این کشور به منظور بهبود زیرساختهای اقتصادی و رونق در این کشور هستند، اما حکومت سرپرست نیز باید نگرانیهای آنها را رفع کند.
حسن کاظمی قمی، اوضاع کنونی افغانستان را نتیجه 20 سال اشغالگری آمریکا برشمرد و گفت: در این مدت همه زیرساختهای اقتصادی افغانستان نابود شد و اکنون این کشور با مشکلاتی دست و پنجه نرم میکند که نتیجه اشغالگری آمریکاست.
ضمیر کابولوف، نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور افغانستان نیز گفت: امیدواریم در آینده بسیار نزدیک با حذف جنبش طالبان از لیست گروههای تروریستی، زمینه تعامل کشورهای منطقه و جهان با افغانستان فراهم شود.
وی تاکید کرد: حکومت سرپرست افغانستان نیز باید در مسیر رفع نگرانیهای همسایگان، گامهای جدی و عملی بردارد.
--> اخبار مرتبط- پروازها به افغانستان از سر گرفته شد + جزییات
- بازگشت بیش از یک هزار مهاجر افغانستانی از ایران + جزئیات
- درخواست فوری ایران از طالبان درباره مهاجران افغان
- آخرین وضعیت مرزبانان ایرانی که توسط طالبان بازداشت شدند
- خبر جدید سخنگوی طالبان درباره مرز «میلک»
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.