یک‌شنبه 4 آذر 1403

بسته جدید کمک 2.6 میلیارد دلاری آمریکا به کی‌یف

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
بسته جدید کمک 2.6 میلیارد دلاری آمریکا به کی‌یف

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، "ینس استولتنبرگ"، دبیرکل ناتو روز گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی در بروکسل پس از نشست کمیسیون اوکراین و ناتو، اعلام کرد که کشور‌های عضو پیمان آتلانتیک شمالی در حال افزایش بودجه برای تامین کمک‌های غیرکشنده به اوکراین هستند. به گفته وی، در واقع، صحبت بر سر ارسال سوخت، دارو و سیستم‌های ارتباطی به این کشور است. وی توضیح داد: «ما کمک‌های غیرکشنده فوری به اوکراین را از طریق صندوق ناتو افزایش داده‌ایم، ما انواع سوخت، تجهیزات پزشکی، سیستم‌های ماهواره‌ای سیار و پل‌های پانتونی به این کشور ارسال می‌کنیم.» استولتنبرگ یادآور شد که برخی کشور‌های عضو از قبل قول تأمین مالی جدید و افزایش بودجه این صندوق را داده اند. دبیرکل ناتو تاکید کرد که اوکراین باید به عنوان یک کشور مستقل باقی بماند، بنابراین، ناتو در سطح بی سابقه‌ای از اوکراین حمایت می‌کند و به این کار ادامه خواهد داد. در این رابطه، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز گذشته بار دیگر یادآور شد که اروپا در حال پمپاژ اوکراین با تسلیحات نظامی، انواع مهمات، اعزام مربیان نظامی و مزدوران است و به همین دلیل روسیه اتحادیه اروپا را یک سازمان غیردوست می‌داند. وی تاکید کرد که در صورت لزوم، مسکو در پاسخ به اقدامات خصمانه کشور‌های غربی با شدت عمل به مقابله به مثل با آن‌ها خواهد پرداخت. پیش از این، آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن، یادآور شده بود که ایالات متحده از طریق ارسال تسلیحات نظامی به کی‌یف، در حال گسترش جغرافیای درگیری نظامی در اوکراین، به خطر انداختن ساختار امنیتی اروپا و همچنین تحریک امکان درگیری مستقیم بین روسیه و ناتو است. در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز چهارصد و ششم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

مجارستان ناتو را به دلیل نقض اصل بی طرفی در اوضاع اوکراین سرزنش کرد

پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان، ناتو را به دلیل عدم حفظ وحدت نظر و نقض اصل بی طرفی اعلام شده توسط این ائتلاف در خصوص وضعیت اوکراین که در تاریخ 4 آوریل، روز آغاز نشست وزرای کشور‌های عضو ناتو اعلام شده، مورد سرزنش قرار داد. وی شب گذشته در صفحه فیس بوک خود نوشت: «ما با این امید به بروکسل آمدیم که هیچ کس صحت تصمیم مشترک قبلی ما مبنی بر اینکه ناتو یک طرف درگیری نظامی در همسایگی ما نیست و اینکه باید همه اقدامات لازم برای جلوگیری از توسعه درگیری مستقیم بین ناتو و روسیه انجام شود، را زیر سئوال نبرد. ولی دعوت از وزیر امور خارجه اوکراین به این نشست، ناقض اصل وحدت نظر در بین متحدین در ناتو است.» سییارتو همچنین گفت که اکثریت قریب به اتفاق کشور‌های عضو ناتو در حال ارسال انواع سلاح به اوکراین هستند، در حالی که بسیار مهم است که این اتفاق در سطح ائتلاف رخ ندهد. وی تاکید کرد که ناتو باید هر کاری انجام دهد تا از رویارویی مستقیم بین این ائتلاف و روسیه جلوگیری کند. ولی ما شاهد هستیم که کشور‌های عضو ناتو از قبل در این موضوع بیش از پیش جلو رفته و سخنان آن‌ها این تصور را ایجاد نمی‌کند که آن‌ها مایلند این سیاست را تغییر دهند. در خاتمه، وزیر خارجه مجارستان اطمینان داد که به صراحت اعلام خواهد کرد که بوداپست تنها در صورتی از تلاش اوکراین برای همگرایی با ناتو حمایت خواهد کرد که اوکراینی‌ها حقوقی که پیش از سال 2015 وجود داشت را به مجار‌های ساکن مناطق غربی این کشور بازگردانند.

برگزاری تجمع علیه ارسال سلاح به اوکراین در مقابل مقر ناتو در بروکسل

شب گذشته، سه شنبه، مشخص شد که در مقابل مقر ناتو در بروکسل برای اولین بار یک اقدام جمعی بین المللی در اعتراض به ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین برگزار شده است. در مجموع حدود 50 فعال از کشور‌های بلژیک، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا و همچنین مهاجرانی از روسی و اوکراینی مقیم کشور‌های اتحادیه اروپا در این تجمع شرکت کردند. این اعتراض زمانی برگزار شد که کشور‌های عضو ناتو در حال بررسی یک برنامه بلندمدت برای تامین تسلیحاتی کی‌یف بودند. یکی از شرکت کنندگان به خبرگزاری تاس گفت: «وظیفه ما این است که در تاریخ 4 آوریل، روز تاسیس ناتو، به جهانیان یادآوری کنیم که چه کسی در 74 سال گذشته جنگ افروزی براه انداخته، چه کسی متجاوز واقعی است، و چرا مهم است که فوراً از تجهیز تسلیحاتی بیشتر اوکراین جلوگیری کنیم، قبل از آنکه خیلی دیر شود.» همچنین گزارش شده که در میان پوستر‌هایی که شرکت کنندگان در این تجمع در دست داشتند، تصویری از "ولادلن تاتارسکی" خبرنگار جنگی روسیه وجود دارد که در روز دوم آوریل در یک کافه در شهر سن پترزبورگ در اثر انفجار یک بمب دست ساز که به گفته مقامات روسی شواهدی از دخالت اوکراین در این اقدام تروریستی بدست آمده، کشته شد.

گفتگوی بلینکن با همتایان ترویکای اروپایی خود درباره اوکراین

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در حاشیه نشست روز سه شنبه وزرای خارجه کشور‌های عضو ناتو در بروکسل، با همتایان خود از سه کشور اروپایی (انگلیس، آلمان و فرانسه) - جیمز کلورلی، آنالنا بوربوک و کاترین کولونا - درباره روند اوضاع پیرامون اوکراین، مسائل مربوط به ایران و منطقه هند و اقیانوس آرام گفتگو کردند. این مسئله در بیانیه ودانت پاتل، معاون اول رئیس دفتر مطبوعاتی وزارت خارجه آمریکا، پس از این دیدار، اعلام شده است. طبق این اطلاعات، بلینکن، بوربوک، کلورلی و کولونا "در مورد ادامه حمایت ناتو و همچنین حمایت دوجانبه هر یک از کشور‌ها از اوکراین گفتگو کردند. " وزیر امور خارجه ابراز امیدواری کرد که نشست سران ناتو در ویلنیوس، پایتخت جمهوری لیتوانی در ماه جولای 2023 با موفقیت برگزار شود. وی همچنین بر لزوم کار بیشتر برای تقویت توان دفاعی ناتو برای بازدارندگی روسیه تاکید کرد.

لندن از پخش نشست شورای امنیت درباره کودکان اوکراینی جلوگیری کرد

دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل، بامداد امروز، چهارشنبه، اعلام کرد که هیئت نمایندگی دائم بریتانیا پخش نشست غیررسمی شورای امنیت با موضوع کودکان تخلیه شده از اوکراین که توسط روسیه سازماندهی شده بود، را از وب سایت رسمی سازمان ملل مسدود کرد. این دیپلمات روس در توییتر خود نوشت: این برنامه با موضوعیت: "کودکان و درگیری مسلحانه: بحران اوکراین" - لزوم تخلیه کودکان از منطقه درگیری" باید پخش میشد. پولیانسکی تاکید کرد: «کشور‌های غربی به وضوح از این مسئله می‌ترسند که بسیاری در نهایت حقیقت آنچه در اوکراین می‌گذرد را بشنوند.» معاون نماینده روسیه در سازمان ملل افزود که طرف روسی راهی برای پخش این نشست در دیگر پلتفرم‌ها پیدا خواهد کرد.

اختصاص بسته جدید کمک نظامی 2.6 میلیارد دلاری آمریکا برای اوکراین

ایالات متحده یک بسته جدید کمک نظامی به ارزش 2.6 میلیارد دلار را به کی‌یف ارائه خواهد کرد. این موضوع روز سه شنبه در بیانیه منتشره از سوی دفتر مطبوعاتی پنتاگون اعلام شد. طبق این اطلاعات، این بسته شامل دو قسمت است. مشخص شده که بخش اول بر اساس اختیارات ویژه جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا از ذخایر موجود پنتاگون و بالغ بر 500 میلیون دلار است و به ویژه شامل مهمات مورد نیاز سامانه موشکی ضد هوایی پاتریوت و سامانه پرتاب چندگانه HIMARS، سامانه‌های موشکی، گلوله‌های توپخانه، مهمات تانک، حدود 400 نارنجک انداز و حدود 200 هزار مهمات برای آن‌ها خواهد بود. بخش دوم کمک به مبلغ 2.1 میلیارد دلار برای خرید‌های جدید از تولیدکنندگان اختصاص یافته است. بدین ترتیب، کی‌یف از واشنگتن مهماتی برای سامانه‌های NASAMS، هواپیما‌های بدون سرنشین (پهپاد)، رادار‌های نظارت هوایی، مهمات و موشک‌های ضدهوایی، موشک‌های Grad و همچنین مهمات خمپاره‌های جاولین Javelin و سامانه‌های ضدتانک دریافت خواهد کرد. این بسته همچنین شامل تانکر، خودرو‌های ویژه تعمیرات و کامیون حمل و نقل است. روز گذشته، روزنامه نیویورک تایمز در تحلیلی پیش بینی کرد که ایالات متحده به زودی بودجه مورد نیاز برای ادامه کمک به اوکراین را تمام خواهد کرد. انتظار می‌رود بودجه واشنگتن برای کمک نظامی به کی‌یف حدود ماه سپتامبر به اتمام برسد.

کلینتون از متقاعد کردن اوکراین برای کنار گذاشتن تسلیحات هسته‌ای در سال 1994 پشیمان است

بیل کلینتون، رئیس جمهوری سابق ایالات متحده از اینکه در سال 1994 مقامات اوکراینی را متقاعد کرده تا از سلاح‌های هسته‌ای دست بردارند، ابراز تأسف کرد. کلینتون که از سال 1993 تا 2001 رئیس جمهوری آمریکا بود، این موضوع را در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ایرلندی RTE که شب گذشته، سه شنبه، پخش شد، این موضوع را بیان کرد. این سیاستمدار 76 ساله آمریکایی گفت: "من شخصاً احساس مسئولیت می‌کنم، زیرا آن‌ها [اوکراینی‌ها] را مجبور به کنار گذاشتن سلاح‌های هسته‌ای این کشور کردم؛ و هیچ یک از آن‌ها فکر نمی‌کنند اگر اوکراین هنوز سلاح‌های [هسته‌ای] خود را داشته باشد، روسیه این ترفند را انجام نمی‌داد. " کلینتون توضیح داد: «آن‌ها می‌ترسیدند آن را کنار بگذارند، زیرا فکر می‌کردند این تنها چیزی است که از آن‌ها در برابر روسیه توسعه‌طلب محافظت می‌کند.» وی همچنین ابراز عقیده کرد که تصمیم مسکو برای حمله نظامی به اوکراین "بسیار اشتباه" بوده و اروپا و ایالات متحده "باید از این کشور حمایت کنند. " رئیس جمهور سابق آمریکا افزود: ممکن است زمانی فرا برسد که دولت اوکراین تصمیم بگیرد که می‌تواند به یک توافق صلحی فکر کند که بتواند با آن زندگی کند، اما من فکر نمی‌کنم همه ما باید آن‌ها را به این سمت سوق دهیم.

معاون وزیر خارجه: اظهارات لهستان درباره بازدارندگی هسته‌ای روسیه غیرقابل قبول است

الکساندر گروشکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که اظهارات مقامات لهستانی درباره قصد این کشور برای تشدید مشارکت در طرح‌های بازدارندگی هسته‌ای ناتو علیه روسیه غیرقابل قبول و اقدامی غیرمسئولانه است. به گفته وی، موضع گیری ورشو خطر رویارویی مستقیم با روسیه را افزایش می‌دهد. این دیپلمات افزود: «طبیعاً، چنین اظهاراتی غیرمسئولانه است، خطرات رویارویی را به شکلی آشکار افزایش می‌دهد. ما بیان کردن چنین اظهاراتی را غیرمسئولانه و غیرقابل قبول می‌دانیم.»

گفتگوی زلنسکی با رئیس کمیسیون اروپا درباره تحریم‌های جدید علیه روسیه

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین با اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا درباره بسته جدید تحریم‌ها علیه روسیه گفتگو کرد. زلنسکی روز سه شنبه در کانال تلگرام خود در این باره نوشت: "من با رئیس کمیسیون اروپا، اورسولا فون در لاین، دائما در تماس هستم. با تشکر از شرکت وی در نشست بوچانسکی، رویداد‌های بین المللی مشترک برای آینده مورد بحث قرار گرفت. ما روی دیگر موضوعات حمایت از اوکراین به ویژه نیاز به کار بر روی بسته یازدهم تحریم‌ها علیه روسیه و پیشرفت در اجرای توصیه‌های کمیسیون اروپا صحبت کردیم. " پیش از این، اورسولا فون در لاین، هدف یازدهمین بسته تحریم‌های ضد روسی را تشدید مقابله با امکان دور زدن محدودیت‌های از قبل اتخاذ شده نامید.

ریابکوف: در رابطه با استقرار تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی در بلاروس، غرب نباید مسکو را تحریک کند

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد، با توجه به برنامه استقرار تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی روسیه در خاک بلاروس، غرب باید آنچه را که اتفاق می‌افتد واقع بینانه بپذیرد و از تحریک مسکو خودداری کند. این دیپلمات عالی رتبه روز سه شنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی راسیا -24 گفت: «مخالفان ما باید آنچه را که در اطرافشان اتفاق می‌افتد، با واقع بینی درک کنند. کشور‌های غربی نباید مسکو را تحریک کنند، زیرا ممکن است ماجرا به حوادثی ختم شود که تاکنون فقط می‌توانیم به صورت فرضی از آن‌ها صحبت کنیم». ریابکوف تاکید کرد که ارسال گلوله‌های حاوی اورانیوم ضعیف شده توسط انگلیس به اوکراین، بزرگترین گام در جهت تشدید تنش خواهد بود. وی افزود: «تأثیر محاسبه شده توسط لندن دقیقاً ترساندن مردم از نیات بریتانیای کبیر برای فرونشاندن چنین لرزشی عصبی در مسکو است. این اتفاق نیفتاده و نخواهد افتاد.»

ریابکوف رابطه روسیه و آمریکا را با کلمه "فروپاشی" توصیف کرد

معاون وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از این مصاحبه اعلام کرد که وضعیت روابط فدراسیون روسیه و ایالات متحده را می‌توان با کلمه "فروپاشی" به خوبی توصیف کرد. سرگئی ریابکوف گفت: «روابط روسیه و آمریکا به معنای واقعی کلمه، ویران شده است و مسئولیت این وضعیت تنها بر عهده مقامات ایالات متحده است.» وی به ویژه یادآور شد که خط مشی آمریکا از زمان امضای توافقنامه دوجانبه بین روسیه و ایالات متحده در مورد ادامه اقدامات برای کاهش بیشتر و محدود سازی تسلیحات تهاجمی استراتژیک (پیمان استارت) در سال 2010 به شدت تغییر کرده است. در تاریخ 21 فوریه، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در پیام سالانه خود برای مجمع فدرال این کشور اعلام کرد که طرف روسی با توجه به اقدامات خصمانه آمریکا علیه روسیه، مشارکت خود در پیمان استارت جدید را به حالت تعلیق در خواهد آورد.