یک‌شنبه 30 دی 1403

به بهانه سالروز بسیج مستضعفان / «چ» روایتی از ناگفته‌های زندگی «شهید چمران»

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
به بهانه سالروز بسیج مستضعفان / «چ» روایتی از ناگفته‌های زندگی «شهید چمران»

فیلم سینمایی «چ» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا از جمله آثار موفق سینمای دفاع مقدس طی سال‌های گذشته بوده است، فیلمی که توانست در زمان اکران خود با اقبال مخاطبان سینما روبرو شود.

خبرگزاری میزان - سینمای دفاع مقدس طی سال‌های سال شاهد ظهور و بروز آثاری مختلف از کارگردانان و هنرمندان خاصی بوده است، آثاری که گا‌ها با گذشت سالیان سال همچنان مورد اقبال اهالی رسانه، منتقدین و تماشاگران سینما قرار می‌گیرند. سینمای دفاع مقدس از ابتدا تا امروز شاهد آثاری همچون «اتوبوس شب»، «شیار 143»، «سفر به چزابه»، «آژانس شیشه ای»، «لیلی با من است»، «برج مینو»، «چ»، «تنگه ابوقریب» و «از کرخه تا راین» بوده است، آثاری که همچنان در میان اهالی سینما جزو خاطراتی پاک ناشدنی به حساب می‌آیند.
  • بیشتر بخوانید:
  • برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

فیلم سینمایی «چ» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا از جمله آثار موفق سینمای دفاع مقدس طی سال‌های گذشته بوده است، فیلمی که توانست در زمان اکران خود با اقبال مخاطبان سینما روبرو شود.

***روایتی از 2 روز از زندگی شهید مصطفی چمران

«چ» داستان 2 روز از زندگی شهید مصطفی چمران طی نبرد پاوه را به تصویر می‌کشد. فیلمی که توانست در بخش جلوه‌های ویژه میدانی اتفاقات تازه‌ای را در سینمای کشور رقم بزند. این فیلم برنده 6 سیمرغ بلورین از سی و دومین جشنواره فیلم فجر شده‌است.

فریبرز عرب‌نیا در نقش شهید مصطفی چمران، سعید راد در نقش تیمسار فلاحی، مریلا زارعی در نقش هانا، بابک حمیدیان در نقش شهید علی‌اصغر وصالی، مهدی سلطانی در نقش عنایتی، اسماعیل سلطانیان در نقش نظیف، امیررضا دلاوری در نقش سیروان، خسرو شهراز در نقش لطیفی، مژگان خالقی در نقش پرستار مجروح، پیام لاریان در نقش محافظ چمران، رضا نوری در نقش محافظ شهید چمران و عرفان برزین در نقش پسر شهید چمران در این فیلم به ایفای نقش پرداخته اند.

***دوران شکوه شهید چمران

در خلاصه داستان فیلم سینمایی «چ» آمده است: همزمان با بحران شهر پاوه در مرداد ماه 1358، شهید دکتر مصطفی چمران به عنوان معاون دولت موقت در امور انقلاب به همراه سرتیپ فلاحی فرمانده وقت نیروی زمینی ارتش وارد شهر پاوه می‌شوند تا به اوضاع و امور سرکشی نمایند.

در این میان گروه اصغر وصالی به عنوان فرمانده نیرو‌های مردمی تنها مدافعین شهر پاوه محسوب می‌شوند. «چ» روایت 48 ساعت از زندگی دکتر مصطفی چمران در قائله محاصره شهر پاوه توسط نیرو‌های ضد انقلاب است.

فیلم «چ» با جلوه‌های ویژه میدانی و کامپیوتری، کنترل فصل‌های شلوغ بی‌غلط، میزانسن‌های کاملا در خدمت درام، ممانعت از افت ریتم، بازی‌های انرژیک همه خوب طراحی و اجرا شده‌اند. موسیقی فیلم‌های حاتمی‌کیا در بهترین زمان خود به اجرا درمی‌آید و این کارگردان سهم زیادی در سینمای دفاع مقدس به خود اختصاص داده است.

فیلم «چ» هارمونی خوبی از همکاری بازیگران باتجربه و جوان است، فیلمی که در هر لحظه مخاطب را علاوه بر آشنایی با بخشی از تاریخ دوران دفاع مقدس در جریان اتفاقاتی ناگفته می گذارد، فیلمی که علاوه بر رعایت عناصر دراماتیک در بخش های اکشن و به نوعی جنگی خود هم به خوبی پیش می رود.

ویژگی‌های بارز شهید چمران از نگته رهبر معظم انقلاب 

در سال 1380 مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص تشکیل بسیج اساتید تصویب و به دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور ابلاغ شد و در همان ابتدای تأسیس آن همایشی تحت عنوان «شهید چمران اسوه استاد بسیجی» با هدف شناخت ابعاد شخصیتی ایشان برگزار شد.

مقام معظم رهبری در دیدار با دانشگاهیان می‌فرمایند که اساتید بسیجی باید ویژگی‌های شهید چمران را داشته باشند. ایشان شهید چمران را الگوی کامل برای اساتید معرفی کردند.

شهید چمران ویژگی‌های معنوی بسیار بالایی داشت، از دست‌گیری از مستضعفان در نقاط مختلف جهان گرفته تا حضور در جبهه‌های نبرد علیه باطل و استکبار.

شهید چمران برای دفاع از منافع قشر ضعیف جامعه از جان خویش مایه گذاشت خدماتی که این شهید والامقام از خود به جای گذاشت، ستودنی است.

با اینکه بسیاری از دانشگاه‌های معتبر دنیا خواستار حضور دکتر چمران در دانشگاه‌های خود بودند این شهید تمام تعلقات دنیوی را کنار گذاشت و در کنار مظلومان لبنان ماند و شهامت‌هایی را از خود در آنجا به یادگار گذاشت که زبان زد همگان است.

به بهانه سالروز بسیج مستضعفان / «چ» روایتی از ناگفته‌های زندگی «شهید چمران» 2
به بهانه سالروز بسیج مستضعفان / «چ» روایتی از ناگفته‌های زندگی «شهید چمران» 3