بیانیه گام دوم انقلاب، منشور مطالبهگری بسیج دانشجویی است
قزوین - ایرنا - مسوول بسیج دانشجویی قزوین گفت: بسیج دانشجویی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی را به عنوان منشور مطالبهگری خود میداند و براساس آن فعالیتها و برنامههای خود را طرحریزی و پیش میبرد.
به گزارش ایرنا، فرارسیدن روز دانشجو فرصت مناسبی است که به تاثیرگذاری این قشر از جامعه و چگونگی عملکرد آنها به ویژه در حوزه نهادها و تشکل های دانشجویی بپردازیم. تشکل هایی که یکی از مهم ترین آنها را بسیج دانشجویی تشکیل می دهد، تشکلی که تقریبا پس از جنگ تحمیلی فعالیت های خود را به دستور امام راحل آغاز کرد و تا به امروز اقدامات و خدمات زیادی را در زمینه های فرهنگی و اجتماعی کشور انجام داده است. مطالبه گری، تربیت کادر انقلاب اسلامی، برپایی اردوهای جهادی و راهیان نور، خدمات رسانی به مردم در شرایط بحرانی مانند سیل و زلزله، برگزاری نشست ها و کرسی های آزاد اندیشی و بسیاری از موارد دیگر از جمله مهم ترین اقداماتی است که بسیج دانشجویی از بدو تاسیس به انجام آنها پرداخته است. این سازمان در تشکیل جریان های مطالبه گری و اثرگذاری در زمینه عدالت طلبی هم ثمرات بسیار خوبی را داشته است که چندین بار مورد تحسین مقام معظم رهبری هم قرار گرفته است. خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) استان قزوین در گفت و گو با "عباس کاظمی مسوول بسیج دانشجویی استان قزوین" به مناسبت روز دانشجو به بررسی فعالیت ها و برنامه های این سازمان در زمینه مطالبه گری، تربیت نیروی انقلابی و مقابله با کرونا پرداخته است.
ایرنا. از چگونگی تاسیس بسیج دانشجویی و فلسفه تشکیل آن بگویید.
بسیج دانشجویی دوم آذر ماه سال 67 به دستور امام خمینی (ره) تاسیس شد، تشکیل این نهاد مصادف با ایام پذیرش قطعنامه 598 مصادف بود و بنیان گذار کبیر انقلاب اسلامی همانگونه که پس از پیروزی انقلاب با یک نگاه عمیق و راهبردی بسیج مستضعفین را تاسیس کرد با همان نگاه نیز پس از جنگ تحمیلی و پذیرش قطعنامه 598 فرمان تاسیس بسیج دانشجویی و طلاب را صادر کرد. امام خمینی (ره) در فرمان تاسیس بسیج دانشجویی و طلاب عناوینی را برای بسیج به کار برده است که این عناوین را می توان به عنوان عالی ترین مضامین نسبت به فرهنگ، آرمان و افق بسیج دانست و این مضامین به عنوان مضامینی عالی، عمیق، عرفانی، پرمغز و پرمعنا شناخته می شود. بسیج دانشجویی به صورت کلی 2 رویکرد جدی دارد، رویکرد نخست این است که امام خمینی (ره) رسالت تاثیرگذاری فکری و فرهنگی جامعه را متوجه این طبقه از جامعه می داند و اعتقاد دارد که به لحاظ اندیشه، فکر و خوراک جامعه، دانشجویان باید تاثیرگذار باشند. رویکرد دوم این نهاد، شکل گیری و راه اندازی هسته های جهانی انقلاب اسلامی است که این 2 رویکرد نشان می دهد که امام خمینی (ره) متوجه مواجه بعدی دشمنان با انقلاب اسلامی شده و به دنبال شکل گیری جریان فکری قدرتمند در برابر تهاجم نرم و فرهنگی بودند. ایرنا. بسیج دانشجویی در پیشبرد بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی چه راهکاری در پیش گرفته است؟
منشور مطالبه گری بسیج دانشجویی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است و در این راه سعی می کنیم به بهترین شکل ممکن عمل کنیم.
در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که در سال 97 مقام معظم رهبری صادر کردند روشن است که برای 40 سال دوم انقلاب اسلامی و ضرورت پاسداری و دفاع از حریم انقلاب اسلامی از مطالبه گری به عنوان شعارهای اصلی انقلاب اسلامی یاد شده است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی اعتقاد دارند که اگر می خواهیم مسیر گام اول را به درستی طی کنیم و نقاط ضعف آن را جبران کنیم باید به سمت مطالبه گری به شکل و شیوه درست و صحیح آن برویم. البته مقام معظم رهبری بارها و بارها چهارچوب های مطالبه گری صحیح را فرموده اند و اعتقاد دارند که مطالبه گری نباید به سمت ناامیدی، تخریب و سیاه نمایی نظام برود و باید اثرگذار باشد و در همین راستا بسیج دانشجویی خود را یکی از مخابان اصلی موضوع مطالبه گری می داند و به دنبال این است که به بهترین شکل ممکن در این مسیر نقش آفرینی کند.
ایرنا: مطالبه گری در بسیج دانشجویی به چه شکل دنبال می شود؟
برای مطالبه گری پیش نیازهایی وجود دارد که اگر این مهم به خوبی انجام نشود به طور قطع مطالبه گری دیگر موثر و سودمند نخواهد بود؛ یکی از این پیش نیازها شناخت انقلاب اسلامی و مسیرهای طی شده در این چهل سال است که برای این مهم بسیج دانشجویی از ظرفیت جوانان مومن انقلابی به کارگیری کرده و برای تحقق این مهم برنامه ریزی گسترده ای را انجام داده است. پس از شناخت انقلاب اسلامی، کسب مهارت از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که بسیج دانشجویی به دنبال سیاه نمایی و ظلم به نظام نیست و به دنبال مطالبه گری به شکل و شیوه درست خود است. برخی از موضوعات مانند فسادهای اداری، اختلاس و زمین خواری به گونه ای انعکاس داده می شود که گویی تمام نظام از صدر تا ذیل فاسد هستند که این مهم ظلم به نظام است و یک فضای ناامیدی و یاس را در جامعه ایجاد می کند، در صورتی که بسیج دانشجویی با این سبک مطالبه گری مرزبندی دارد و این نوع مطالبه گری را بازی کردن در زمین دشمن می داند. عدالت خواهی و مطالبه گری عده ای از جریان ها در کشور جزء نگر و همراه با سرو صدا و عملیات روانی بر افکار عمومی جامعه است که هیچ سودی ندارد ولی بسیج دانشجویی خود را موظف می داند مطالبه گری و عدالت طلبی را به شیوه مطلوب انجام دهد. بسیج دانشجویی سعی می کند مسئله را خوب شناسایی کند، ریشه یابی، اولویت سنجی کند و در نهایت براساس اولویت ها اقدامات لازم را انجام داده و در جامعه نفش آفرینی کند. در حال حاضر بسیج دانشجویی استان قزوین در زمینه های مختلفی از جمله خصوصی سازی و واگذاری واحدهای دولتی، حوزه علم و فناوری، حل مشکلات شرکت کنتور سازی، وضیت آب آبیک و بسیاری از موضوعات دیگر ورود کرده است و به دنبال این است که بدون سرو صدا و ایجاد راه حل و نقش آفرینی میدانی مطالبه گری را انجام دهد. به طور مثال در حوزه علم و فناوری بسیج دانشجویی به این نتیجه رسیده است که وضعیت کمی و کیفی دانشجویان در استان قزوین با یکدیگر تناسب ندارد و با وجود 46 مرکز آموزشی و نزدیک به 70 هزار دانشجو، این استان اتفاق مهمی را در حوزه علم و فناوری رقم نزده است که نتیجه آن تصمیمات جناحی و سیاسی در دانشگاه ها بوده است.
ایرنا: مهم ترین برنامه های این نهاد برای تقویت روحیه انقلابی و جهادی در بین دانشجویان چیست؟
در حوزه تربیت کادر و نیروهای انقلابی تاثیرگذار برای آینده انقلاب اسلامی بسیج دانشجویی سال هاست که طرح و دوره ای را به عنوان طرح ولایت دانشجویی برگزار می کند که هدف آن کادرسازی برای انقلاب اسلامی است، دوره ای که مقام معظم رهبری پس از ارایه طرح توسط آیت الله مصباح یزدی آن را حلقه مفقوده تربیتی انقلاب اسلامی دانسته و آثار بسیار زیادی را داشته است. علاوه بر این دوره بسیج دانشجویی بسیاری از موضوعات خود را در زمینه تربیتی انتخاب کرده و سعی نموده ظرفیت های بالفعل موجود در دانشگاه ها را به ظرفیت بالقوه تبدیل کند و درهمین راستا هسته هایی را راه اندازی کرده است که موضوعات مختلف تربیتی و انقلابی را با مسوولان استان مطرح و دنبال می کنند. در زمینه اربعین حسینی هم بسیج دانشجویی یکی از پرچمداران اصلی این جریان بوده و با نگاه تمدنی و کادرسازی در این زمینه ورود کرده است. راهیان نور و اردوهای جهادی هم از دیگر برنامه هایی است که با نگاه تربیت نیروهای انقلابی و کادرسازی انجام می شود و آثار و برکات زیادی هم تا به امروز داشته است.
ایرنا: اقشار مختلف بسیج در ماه های گذشته به کمک کادر درمان و مقابله با کرونا آمده اند، مهم ترین اقدامات بسیج دانشجویی در این حوزه چه بوده است؟
سال گذشته بسیج دانشجویی برای اردوی راهیان نور آماده می شد که کرونا در کشور و استان قزوین شناسایی شد و می توان ادعا کرد که این سازمان جزو نخستین گروه هایی بود که به صورت شبکه ای و منسجم در این زمینه برنامه ریزی و نقش آفرینی کرد. راه اندازی ایستگاه سلامت در موج اول کرونا که همراه با ترس و اضطراب مردم و جنگ روانی دشمن در زمینه چگونگی ورود این ویروس هم همراه بود از نخستین اقدامات بسیج دانشجویی بود و این سازمان افتخار داشت که پرچمدار ورود برای مقابله با کرونا شود. برپایی ایستگاه سلامت، ورود به بیمارستان ها و برطرف کردن نیازهای تجهیزاتی بیمارستان شامل گان، شیلد و ماسک که به صورت اختصاصی برای بیمارستان ها تولید می شد و پس از آن بسیج دانشجوی به سمت رفع نیازهای بهداشتی مردم و نیازمندان حرکت کرد و در این خصوص گام های بلندی برداشت. در همان روهای نخست با همکاری دانشگاه فنی و حرفه ای استان قزوین کارگاه تولید ماسک با استانداردهای بهداشتی بالا راه اندازی شد که از روزی پنج هزار ماسک شروع شد و تا روزی 12 هزار ماسک تداوم داشت. توزیع بسته های معیشتی، تسویه حساب بدهکاری شهروندان کم درآمد در فروشگاه ها و سوپر مارکت ها، ایجاد گروه اختصاصی بهداشت و درمان، ورود دانشجویان برای غسل و کفن بیماران کرونایی و ارایه خدمات به بیماران کرونایی در بیمارستان ها در کنار طلاب از دیگر خدمات بسیج دانشجویی برای مقابله با کرونا بود.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*