تحلیلگر عراقی: انزوای آمریکا در نهادهای بین المللی نتیجه حقانیت ایران است
بغداد - ایرنا - تحلیلگر سیاسی و راهبردی عراق با اشاره به شکست دوباره آمریکا در تمدید تحریم تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد که شکست سیاست آمریکا در شورای امنیت و نهادهای بین المللی به منزله انزوای این کشور و حقانیت ایران است.
«محمود الهاشمی» روز چهارشنبه در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا افزود که شکست مجدد آمریکا در شورای امنیت در اعمال تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران، نشان داد که واشنگتن در نهادهای بین المللی منزوی و تنها شده است.
وی خاطر نشان ساخت که موافقت نکردن شورای امنیت با تمدید تحریم های یکجانبه آمریکا، تحقیر و شکست بزرگی برای واشنگتن است و این نشان داد که ملت ها و دولت ها با خوی استکباری و جنگ طلبانه آمریکایی ها به شدت مخالف هستند.
به گفته وی، آمریکا در حالی طرح تمدید تحریم های تسلیحاتی را علیه ایران به شورای امنیت تقدیم کرد که اعضا حتی اروپایی ها به عنوان دوستان و متحدان واشنگتن از همراهی با آمریکایی ها خودداری کردند و در مقابل آن ایستادند.
الهاشمی توضیح داد که مجموعه شکست های پی در پی آمریکا در خاورمیانه که واشنگتن را به عقب نشینی نظامی از برخی از کشورهای این منطقه ناچار کرده، شکست اقتصادی در برابر چین، خروج ناموفق از بیش از 10 توافقنامه بین المللی و ناکامی در برابر ایران، چهره بین المللی آمریکا را به عنوان ابرقدرت جهانی، به شدت خدشه دار کرده است.
این کارشناس امور راهبردی در عراق تاکید کرد که شکست تمدید تحریم ها علیه ایران به تحقیر بیشتر آمریکا انجامید و در عین حال پیروزی بی نظیر برای ایران محسوب می شود.
به اعتقاد الهاشمی، این شکست های متوالی سرآغاز پسرفت قدرت و کاهش اثرگذاری آمریکا در قضایا و تحولات بین المللی است.
وی تصریح کرد که شکست آمریکا در همراه کردن شورای امنیت با تحریم های یکجانبه علیه جمهوری اسلامی ایران نشان می دهد که واشنگتن اعتبار خود را از دست داده و بعید است کشورهای جهان به تحریم های یکجانبه آمریکا دیگر پایبندی نشان دهند.
مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا بامداد یکشنبه گذشته با صدور بیانیهای و به رغم مخالفت جهانی، در اقدامی یکجانبه مدعی شد که تمام تحریمهای سازمان ملل از جمله تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران از سر گرفته شده است. وزیر امور خارجه آمریکا درحالی مدعی از سرگیری تحریمها از جمله تحریم های تسلیحاتی علیه ایران شده است که چندی پیش شورای امنیت سازمان ملل با رد پیشنویس قطعنامه آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران، مخالفت صریح خود را با آن اعلام کرد و به جز آمریکا، تنها کشور دومینیکن به آن رای مثبت داد
اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد به جز دومینیکن، به همراه ریاست این شورا اعلام کردهاند که آمریکا به دلیل خروج از برجام در جایگاهی نیست که بتواند مکانیسم ماشه را فعال کند و شورای امنیت هیچ اقدامی در این خصوص نخواهد کرد.
سه کشور اروپایی جمعه گذشته نیز در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل مخالفت خود را با بازگشت تحریمهای بینالمللی علیه ایران اعلام و تاکید کردند که آمریکا به دلیل خروج از برجام نمیتواند مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال کند.
همچنین «جوسپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به عنوان هماهنگ کننده برجام روز یکشنبه 30 شهریور 1399 با انتشار بیانیهای ادعای آمریکا مبنی بر از سرگیری تحریمهای سازمان ملل علیه ایران را رد و تصریح کرد که تعهدات طرفهای باقیمانده در این توافق به رفع تحریمها ادامه دارد.
*س_برچسبها_س*