تحکیم پیوند روسیه - ونزوئلا دربرابر آمریکا
تهران - ایرنا - ونزوئلا و روسیه در حالی به دنبال تقویت و تحکیم روابط دوجانبه هستند که همچنان بر ادامه مسیر همکاریهای مشترک در برابر آمریکا تاکید دارند.
شبکه تله سور در این رابطه گزارش داد، سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه که پنجشنبه وارد کاراکاس شد روز گذشته (جمعه) در حالی با نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا دیدار کرد که دولت دونالد ترامپ همچنان به فشارهایش علیه کاراکاس ادامه می دهد و بر سرنگونی دولت مادورو تاکید دارد.
لاوروف در دیدار نیکلاس مادورو و دلسی رودریگز معاون رئیس جمهوری ونزوئلا بر آمادگی کشورش برای گسترش روابط در زمینه های مختلف تاکید کرد.
کاراکاس و مسکو اعلام کرده اند که در حال تقویت روابط دوجانبه در حوزه های انرژی، استخراج معادن، امور حمل و نقل، پزشکی، دارویی و امور فنی - نظامی هستند.
لاوروف روز گذشته در کاراکاس گفت: ما بار دیگر همبستگی و احترام مان را به مردم و دولت ونزوئلا علیه فشارهای آمریکا اعلام می کنیم. هر نوع تهدید و ارعاب، مداخله در امور کشورها و همچنین تحریم هایی که مغایر با منشور سازمان ملل باشد را محکوم می کنیم.
وی افزود: ما و مقامات ونزوئلا بر تعمیق روابط در حوزههای مختلف برای حرکت در مسیر یک آینده تحت همکاری های اقتصادی و تجاری گسترده به توافق رسیدیم.
این سفر وزیر خارجه روسیه در حالی به ونزوئلا انجام شد که وی پیش از این به کوبا و مکزیک نیز سفر کرده بود. این حضور لاوروف در آمریکای لاتین نشان می دهد که این منطقه همچنان برای کرملین از اهمیت زیادی برخوردار بوده و مقامات روسیه به دنبال گسترش نفوذ و فعالیت های مسکو در امریکای لاتین هستند.
از زمان تشدید فشارها و تحریم های آمریکا علیه ونزوئلا، دولت نیکلاس مادورو همواره بر حمایت ها از سوی روسیه و چین برای مقابله با سیاست های خصمانه واشنگتن تاکید کرده است. مادورو و مقامات ارشد ونزوئلا توانسته اند با تدابیر موثری از جمله حمایت های مسکو و پکن با موفقیت در برابر فشارهای آمریکا بایستند.
روسیه در حالی همچنان از دولت مادورو در ونزوئئلا حمایت می کند که دونالد ترامپ چند روز پیش در زمان سخنرانی سالیانه اش به تمجید از خوان گوایدو رهبر مخالفان ونزوئلا پرداخت و عنوان کرد که آمریکا و هم پیمانانش گوایدو را به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا به رسمیت می شناسند.
بدین ترتیب عملا آمریکا و روسیه در دو جبهه مقابل هم در مسئله ونزوئلا قرار گرفته اند. هر چند مسکو و واشنگتن به طور جدی وارد جنگ لفظی در مورد ونزوئلا نشده اند اما پشت پرده آمریکایی ها نگران گسترش نفوذ روسیه در آمریکای لاتین هستند و مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا بارها اعلام کرده کاخ سفید طرح هایی برای مقابله با نفوذ مسکو در این منطقه در دستورکار داشته است.
خبرگزاری رویترز نیز روز گذشته گزارش داد، لاوروف همچنین در دیدار با خورخه آرئاسا همتای ونزوئلایی خود عنوان کرد: مسکو تحریم های آمریکا علیه کاراکاس را غیرقابل قبول می داند. این نفرت انگیز است که تحریم های یکجانبه واشنگتن بر پروژه های اجتماعی و انسانی در ونزوئلا تاثیر میگذارد.
در همین حال الیوت آبرامز نماینده دولت ترامپ در امور ونزوئلا با صراحت اعلام کرد که تداوم حمایت روسیه از دولت مادورو ممکن است دیگر بدون هزینه نباشد.
ونزوئلا در دو سال اخیر سختترین شرایط سیاسی و اقتصادی چند دهه گذشته خود را تجربه کرده است. این کشور که از زمان حضور دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در کاخ سفید با شدیدترین فشارها و تحریمهای واشنگتن مواجه شده، در دو سال گذشته توانسته در برابر این فشارها مقاومت کند. شرایط نامساعد اقتصادی ونزوئلا زندگی را برای مردم این کشور سخت کرده و سبب مهاجرت بیش از چهار میلیون نفر از این کشور در سال 2019 میلادی شده است. مشکلات شدید اقتصادی برای چند ماه ونزوئلا را به سوی بحرانی سیاسی کشانده است. پیامد بحران اقتصادی در این کشور، کمبود مواد غذایی و دارو، قطعی برق و سیل عظیمی از مهاجرت بوده است.
آمریکا پس از مراسم تحلیف مادورو برای دور دوم ریاست جمهوری، او را «غاصب قدرت» خواند و اعلام کرد که مادورو را به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا به رسمیت نمیشناسد. پس از آن که گوایدو رئیس وقت مجلس ملی ونزوئلا در 28 ژانویه (8 بهمن ماه 97) خود را رئیس جمهوری خودخوانده و موقت این کشور اعلام کرد، واشنگتن بلافاصله او را به رسمیت شناخت و بیش از 50 کشور دیگر از واشنگتن پیروی کرده و خواستار برگزاری انتخابات دوباره شدند.
*س_برچسبها_س*