پنج‌شنبه 8 آذر 1403

تسنیم: افزایش انتقادها به سخنان جدید رائفی‌پور / «استاد همه‌چیزدان» در تلویزیون چکار می‌کند؟

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
تسنیم: افزایش انتقادها به سخنان جدید رائفی‌پور / «استاد همه‌چیزدان» در تلویزیون چکار می‌کند؟

رائفی‌پور از امتیازات خاصی برای سخنرانی برخوردار است. از صدها ساعت سخنرانی در دانشگاه‌ها گرفته تا تریبون گرفتن در رسانه ملی! او معمولا در هر سخنرانی‌اش ادعاهای عجیب و قابل تاملی مطرح می‌کند اما تقریبا هیچ‌وقت سند علمی برای ادعاهایش ارائه نمی‌دهد. سخنان او معمولا بر پایه سرچ‌های اینترنتی و گوگلی است و مرجع علمی خاصی ندارد. او عاشق طرح یک معما و حل کردن آن و با آب و تاب شرح دادن برای...

شب گذشته علی اکبر رائفی‌پور مهمان برنامه ثریا بود. از صبح امروز موجی از واکنش‌ها به سخنانی که در این برنامه بیان کرد، افزایش یافته است. از رئیس سازمان هواپیمایی که به ادعای طرح شده مبنی بر تیراندازی به سه هواپیمای ایرانی واکنش داد و آن را تکذیب کرد تا واکنش‌ها به تفاسیری که رائفی‌پور درباره برخی آیات قرآن ارائه کرد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در مطلبی او را «استاد همه‌چیزدان» خوانده و از چرایی حضور او در تلویزیون و در اختیار قرار دادن فرصت سخنرانی از تریبون ملی برای طرح آنچه «ادعاهای غیر علمی» رائفی‌پور عنوان می کند، انتقاد کرد. ایسنا نوشته: «[رائفی‌پور] در زمینه خاصی تحلیل و سخنرانی ندارد. معمولا در هر زمینه‌ای که دلش بخواهد، سخنرانی می‌کند.» مشروح این مطلب انتقادی به قلم سهیلا صدیقی را در ادامه می‌خوانید:

«قرآن می‌فرماید: یُؤمِنُونَ بِالجِبتِ وَ الطَاغُوتِ... ِ. جبت اینجا Egypt همان فرهنگ مصر است.» اگر کسی آیات قرآن را برایتان اینگونه تفسیر کند؛ حتما به عقل خودتان یا گوینده شک می‌کنید. اما این تفسیر شامگاه 17 مهرماه خیلی جدی از تریبون رسانه ملی اعلام شده است.

طرفدارانش با عنوان «دکتر» یا «استاد» صدایش می‌کنند اما در واقع لیسانس حسابداری دارد. شغلش چیست؟ سخنران است. به گفته خودش مغازه عطاری هم دارد! درباره چه چیزی سخنرانی می‌کند؟ همه چیز! حرف حسابش چیست: «زمستون می‌ره بهار میاد خب حالا بیاد به درک»!

در هفته های اخیر صداوسیما تلاش کرد تا کمی به دغدغه معترضین در خیابان بپردازد و افرادی وارد صداوسیما شدند که مدت‌ها بود، راهشان به رسانه ملی نخورده بود. شروع طوفانی صداوسیما ولی خیلی زود فروکش کرد و صداوسیما به تنظیمات کارخانه برگشت. اما در این میان برنامه شیوه در شبکه 4 همچنان همان روش را در پیش گرفته و فضایی برای تبادل نظر میان سلایق مختلف فراهم کرده است. اما شب گذشته برنامه «ثریا» که از شبکه یک سیما پخش می‌شود و معمولا چالش‌ها و مسائل روز کشور را بررسی می‌کند، در شامگاه 17 مهرماه میزبان علی‌اکبر رائفی‌پور بود. سخنان دیشب او در تلویزیون واکنش‌های زیادی را در فضای مجازی در پی داشته است. از تفسیر قرآن گرفته تا ادعای تیراندازی به سه هواپیمای ایرانی در روز گذشته، محور اصلی صحبت‌های رائفی‌پور را تشکیل داده است که هر جمله‌اش به تنهایی جای حرف و بحث دارد.

اینکه تلویزیون چرا در چنین شرایط اجتماعی خاصی این‌چنین به سمت حاشیه می‌رود و به جای دعوت از نخبگان به چهره های پرحاشیه و پر سر و صدا تریبون می‌دهد، موضوع این یادداشت نیست. پرسش اصلی اینجاست که چگونه ادعاهای غیر علمی سر از رسانه رسمی درمی‌آورند؟ از طرفی مجری این برنامه گفتگو محور کاملا از مصاحبه‌ای که انجام داده، ذوق‌زده است. هم تملق مصاحبه شونده را می‌گوید و هم‌چندباری موسسه منصوب به رائفی‌پور را نام می‌برد و اقداماتش را تحسین می‌کند. حتی در بخشی از گفتگو مشخصا اظهارنظرهای رائفی‌پور در مسائلی که در آن هیچ تخصصی ندارد را توجیه می‌کند و حتی او را «استاد» خطاب می‌کند.

پرسش بعدی این است که آیا بهتر نیست در شرایط فعلی از آوردن مهمانان پرحاشیه و حساسیت برانگیز به رسانه ملی پرهیز شود؟ این در حالی است که در روزهای اخیر هم یکی از نمایندگان در نطق خود خطاب به صداوسیما گفته بود هر گونه رفتار تفرقه انگیز و خلاف قانون که یکپارچگی ملت ایران را تهدید کند، مردود و غیرقابل دفاع است و لازم است مسئولان قضایی با هر گونه تفرقه و نفرت پراکنی اشخاص حقیقی و حقوقی در هر لباسی بدون اغماض در چارچوب قانون برخورد کنند.

ماجرای مصر، بحران جنسی و ارسال گاز به اروپا

او در بخش نخستین سخنانش آیه «یُؤمِنُونَ بِالجِبتِ وَ الطَاغُوتِ...» را قرائت کرد و گفت: «جبت اینجا Egypt همان فرهنگ مصر است.» در حالی‌که این کلمه در لغتنامه دهخدا به معنی «هر آن چیزی ست که غیر از خداوند ستایش شود» یا همان معنی «بت» ترجمه شده‌است.

او در بخش دیگری از سخنانش ناآرامی‌های اخیر را هم این گونه تحلیل کرد: «می‌خواهند هیجاناتشان را تخلیه کنند. دو سال کرونا را در خانه بوده‌اند و تکان نخورده‌اند. متاسفانه محرک‌های جنسی هم که فراوان! رفته‌اند توی این اینترنت و دسترسی به این وی. پی. ان‌ها هم که بسیار ساده است. حالا کف خیابان چه اتفاقی افتاده؟ مسئله تخلیه هیجانات در کنار مسئله زن! دقیقا این دو بهم رسیدند.»

او همین‌طور در بخش دیگری از سخنانش با یک اظهار نظر غیر کارشناسی اظهار کرد که ایران می‌تواند، گاز اروپا تامین کند و مهم‌ترین بخش سخنانش هم اعلام خبر شلیک به سه هواپیمای ایرانی بود که ساعاتی پیش تکذیب شد.

رائفی‌پور و سخنرانی‌های گوگلی

رائفی‌پور از امتیازات خاصی برای سخنرانی برخوردار است. از صدها ساعت سخنرانی در دانشگاه‌ها گرفته تا تریبون گرفتن در رسانه ملی! او معمولا در هر سخنرانی‌اش ادعاهای عجیب و قابل تاملی مطرح می‌کند اما تقریبا هیچ‌وقت سند علمی برای ادعاهایش ارائه نمی‌دهد. سخنان او معمولا بر پایه سرچ‌های اینترنتی و گوگلی است و مرجع علمی خاصی ندارد. او عاشق طرح یک معما و حل کردن آن و با آب و تاب شرح دادن برای مخاطبانش است.

مرور چند ادعای عجیب!

رائفی‌پور در یک سخنرانی عجیب در سال 93 ادعا می‌کند: «این سخنرانی که می‌خواهم اینجا انجام بدهم، خدا را گواه می‌گیرم که موضوع بسیار مهمی است و شاید برای اولین‌بار در جهان اسلام دارد مطرح می‌شود، غیرمسلمانان که اصلا از این چیزها خبر ندارند.»

او در ادامه و پس از شرح آیه 36 سوره توبه درمورد ماه‌های حرام و استناد به روایتی در این مورد که ماه‌های قمری اشاره به 12 امام دارند و مراد از ماه‌های حرام در این آیه امامانی است که نام‌شان علی است، می‌گوید: «برای خود من سوال بود که این چهار امام چه ارتباطی به این چهار ماه دارند و مدت‌ها هم به آن فکر می‌کردم. تو این ماه رمضان جوابش را پیدا کردم. یک چیز شگفت‌انگیز وجود دارد. معجزه است. خدا شاهد است آدم حلال‌خوار و منطقی باشد، دیگر حجت برش تمام است. این چهار امامی که نام‌شان علی است، امامت‌شان در این چهار ماه برای مردم مسجل شد! به خجستگی این چهار امام، جنگ ممنوع! هرگونه زدوخورد، دوبرابر دیه حساب می‌شود. بشینید سر جای‌تان! شاهکار اینجاست که این امامان، چهار روز به دنیا آمدند، چهار روز به امامت رسیدند، چهار روز هم شهید شدند، سه چهار تا؟ دوازده‌تا! این‌ها چند چندم امام‌ها هستند؟ یک‌سوم امام‌ها! جالب است بدانید از 12 مناسبت 9 تا باز در ماه‌های حرام است! یعنی علم احتمالات را هم شما بگذاری، باز می‌بینی این می‌شود. از 23 حالتی که برای 12 امام پیش می‌آید، یعنی به دنیا می‌آیند و به شهادت می‌رسند، 11 تا باز در ماه‌های حرام است. به لحاظ علم احتمالات بروید حساب کنید! یعنی نزدیک 47 درصد، 50 درصد. حالا مگر این علی‌ها چه کار کردند؟ برداشت من حقیر این است که این علی‌ها هرجا امامت داشت می‌رفت به زمین بخورد و شجره طیبه را داشتند قطع می‌کردند، خدا یک علی رو کرد!»

رائفی‌پور زمانی در نقد فیلم «2012» و با نشانه‌شناسی فرار خانواده آمریکایی به چین، چین را مقصد بعدی صهیونیست‌ها برای انتقال قدرت و حکمرانی بر جهان معرفی می‌کرد: «من به شما و مسئولان‌مان می‌گویم، چین، روسیه، آمریکا و اسرائیل هیچ فرقی با هم ندارند و همه نوکران بی‌جیره و مواجب یهودند. امروز در دنیا فقط دو جبهه داریم! فقط و فقط دو جبهه! بقیه چیزها به یک شکلی زیرگروه این دو تا هستند. آن طرف صهیونیسم و این طرف تشیع. تمام! هیچ جبهه ثالثی وجود ندارد.»

او درباره همه‌گیری ویروس کرونا نیز گفته است: «خود چینی‌ها می‌گویند اینکه اولین‌بار در چین کشف شده است، دلیل این نیست که محل انتشار چین است؛ دلایلی هم دارند که محل انتشار آمریکاست. نکته‌ام این است که چه‌بسا آمریکا کانون انتشار بوده، حالا چه‌بسا نباشد، وقتی این ویروس را پیدا کردند، از آمریکایی‌ها، از این صهیونیست‌ها بعید است این ویروس را تکثیر کنند و محیط‌های دیگر را آلوده کنند؟ این میزان انتشار و نحوه انتشار و اصلا شروع انتشار از قم طبیعی نیست. اینکه شب انتخابات اعلام شود این ویروس کشف‌شده، طبیعی نیست. من یک توئیتی هم زدم که انگار این ویروس خیلی هوشمند است که شب انتخابات پیدایش می‌شود. این‌که شب انتخابات می‌آید که روی مشارکت تاثیر بگذارد که گذاشت. حداقل 10-8 درصد در کاهش مشارکت تاثیر داشته است. با چین چه کار کردند؟ یکی از دوستان تو دفتر ما به یکی که از چین می‌آمد گفته بود، یک پاوربانک برای من بخر! به‌محض اینکه این ماجرای کرونا را شنید سریع تماس گرفت و لغوش کرد. برای چی؟ به‌خاطر اینکه یک کالای چینی تو اذهان می‌شود معادل «عفونی بودن» و «کثیف بودن» و سال‌ها طول می‌کشد این ذهنیت پاک شود. برای همین شما اگر بروید جایی که کالای چینی و کشور دیگر باشد کالای چینی نمی‌خرید...»

رائفی‌پور همه‌چیز دان!

اگر طرفدار سخنرانی‌های رائفی‌پور هم نباشید، با گریزی کوتاه و سرچ در اینترنت متوجه می‌شوید که او در زمینه خاصی تحلیل و سخنرانی ندارد و معمولا در هر زمینه‌ای که دلش بخواهد، سخنرانی می‌کند. سخنرانی‌های فعلی به تمامی علوم تسری یافته است. او که ابتدا کارش را با سخنرانی‌هایی درباره شیطان‌پرستی، فراماسونری، صهیونیسم و مهدویت آغاز کرده بود حالا محدودیت خاصی برای خودش قائل نیست و با اتکا بر مطالعه آزاد در هر زمینه‌ای سخنرانی می‌کند.

با این حال یکی از فعالیت‌های رائفی‌پور و موسسه منصوب به او ترندسازی هشتگ‌های مختلف در رسانه‌های اجتماعی است و نظریه‌های توطئه‌اش میان جوانان و نوجوانان بسیار پر مخاطب است.

بیشتر بخوانید:

2121

کد خبر 1682398