شنبه 6 بهمن 1403

تعداد زنان در مجلس تناسبی با واقعیت جامعه ندارد

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
تعداد زنان در مجلس تناسبی با واقعیت جامعه ندارد

حداد عادل گفت: تعداد زنان در مجلس تناسبی با واقعیت جامعه ندارد و از 290 نماینده چرا تعداد زنان نماینده 16 نفر است.

غلامعلی حدادعادل رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی در نشست زن، مشارکت، تحول حکمرانی با حضور بانوان کاندیدای انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: در ابتدا به مردم قهرمان فلسطین اشاره می‌کنم که بیش از صد روز است مردم آزاده فلسطین به جرم دفاع از سرزمین خود زیر بمباران هستند.

وی ادامه داد: نقش زنان نقش بسیار شکوهمند است، اما رسانه‌های جهان نمی‌خواهند آن را ببینند و نشان دهند، اما پیداست.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: نباید بگذاریم اخبار فلسطین عادی شود. دیروز 160‌نفر شهید شدند و نباید این اخبار عادی شود آنچه در این صد روز بر فلسطین گذشت مایه شرمساری انسان است.

رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی بیان کرد: موضوع جلسه ما حضور بانوان در عرصه اجتماعی و سیاسی است. در دودان تجدد یعنی 150 سال پیش که جامعه ما با تمدن غربی آشنا شد تمدن غربی چند کلیدواژه برای نفوذ در ایران و جهان اسلام داشت.

وی گفت: یکی از این‌ها پیشرفت در علم و نکته دیگر پیشرفت در صنعت بود و دیگری مسئله قانون است و دیگری آزادی؛ می‌گفتند در شرق حکومت استبدادی است و در غرب مردم رای می‌دهند و در میان این کلیدواژه‌ها مسئله زن بود.

حدادعادل تصریح کرد: جایگاه زن یکی از موضوعات در تجدد بود و منادیان تجدد می‌گفتند وضع زنان را در جامعه ببینید نه سواد نه تحصیلاتی، اما زنان در غرب پیشرفت کردند و از زمان ورود اندیشه‌های غربی به ایران در دستورکار ما و جهان غرب است و یک چالش بین این دو تمدن ایجاد شده است.

رئیس شورای ائتلاف اظهار کرد: نتیجه این امر در قبل انقلاب محسوس بود. از خصوصیاتی که وعده داده بودند آنچه محسوس بود آزادی زن به معنای بی‌حجابی و برهنگی و رعایت نکردن هنجار‌های جامعه دینی ما بود یعنی از کل وعده‌های علمی عمدتا این مورد وارد شد و در فیلم سینمایی از زن برای گرم کردن گیشه استفاده کردند و الگوی هالیوود را در فیلم فارسی آوردند و در سر در سینما‌ها معلوم بود زن چه جایگاهی دارد.

وی ادامه داد: با انقلاب اسلامی ما می‌خواهیم یک الگوی تازه‌ای براساس معارف اسلامی به دست آوریم که نه به معنای زن قبل تجدد و نه به معنای الگوی زن غربی است.

حدادعادل تصریح کرد: امام و رهبری سعی کردند این الگو را تبیین کنند. امام در پاریس جلساتی داشتند با دانشجویان انقلابی. خانم‌ها بدون چادر و با حجاب اسلامی نزدیک امام می‌نشستند و امام اسلام را برای آن‌ها تشریح می‌کردند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: خبرنگاران همیشه یکی از سوالاتشان از امام درباره زنان بود. اوریانا فالاچی از امام پرسیده بود اگر شما پیروز شوید وضع زنان چه می‌شود. امام با رفتارش نشان داد چه نظری درباره زنان داد.

رئیس شورای ائتلاف گفت: بالاترین نظری که امام دادند وقتی بود که خانم دباغ را با آیت الله جوادی آملی به مسکو اعزام کردند که به اندازه صد کتاب معنا داشت.

وی گفت: امام فیلسوف بود و من که دانشجوی فلسفه بودم حساس بودم که کدام گفتار امام از جنبه فلسفی امام است و پیامی که امام به گورباچوف دادند از همه پیام‌ها فیلسوفانه‌تر بود و امام گفتند من صدای شکستن استخوان‌های مارکسیسم را می‌شنوم که رساندن این پیام به دست دو الی سه نفر بود که یکی خانم دباغ بود که فرمانده سپاه در همدان بود و در عین حال یک مادر و همسر بود.

رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی بیان کرد: امام این زن مقاوم و متدین و هوشمند را به مسکو فرستادند تا همه ببینند نظر امام به زن چیست.

وی افزود: رهبر انقلاب در هر مناسبتی، الگوی جدیدی که اسلام از زن مسلمان دارد را نشان می‌دهند و دخترانشان تحصیل کرده و مثل پسر‌ها در هیچ بانکی سرمایه ندارند و شغل اداری ندارند، اما خانه نشین هم نیستند.

حدادعادل اظهار کرد: زن هم باید در خانه مدیریت و هم در جامعه مدیریت کند و رهبری این الگو را توضیح دادند. بعد از انقلاب شاهد حضور باشکوه دانشجویان متدین با حجاب انقلابی در دانشگاه بودیم.

وی اضافه کرد: سال 42 وارد دانشگاه تهران شدم و دانشجوی فیزیک بودم. در فاصله سال 42 تا 45 یک دختر چادری در دانشگاه تهران ندیدم، اما امروز بیش از 60 درصد دانشجویان زنان هستند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: وقتی فیزیک می‌خواندم از بین 70 نفر سه نفر دختر بودند، اما امروز در موسساتی که هستم تعداد زیادی از خانم‌ها حضور فعال دارند و این راه باید ادامه یابد.

حدادعادل اظهار کرد: غرب برای تسلط بر جهان غیرغربی ویرانی خانواده را در دستور دارد و تا خانواده در دنیای اسلام استحکام داشته باشد دینداری برقرار است و اگر کسی در دامن مادر، دیندار نشده باشد در مدرسه به سختی دیندار می‌شود. بچه‌ها در ابتدا حجاب را از مادر می‌آموزدن و بعد از معلم در مدرسه.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر فضای مجازی در بی‌عفتی و شرم‌زدایی و برهنگی فعال عمل می‌کند برای این است که حجب و حیا و عفت را از بین ببرد و نتیجه آن این وضعی است که می‌بینیم مثل دیر ازدواج کردن و بالا رفتن آمار طلاق.

رئیس شورای ایتلاف اظهار کرد: همه افراد جامعه اولین معلمشان زن است. زن‌ها آدم‌ساز هستند. تاکید بر ارزشی و اخلاقی بودن زن تاکید بر کل جامعه است و غرب این کانون را نشانه گرفته است.

وی تصریح کرد: زنان نیمی از جامعه هستند و باید در همه عرصه‌ها حاضر باشند. بهتر است معلم کلاس اول یک زن باشد تا بچه لطف مادرانه را احساس کند. تلاش ما این است که حضور زنان را در مجلس بیشتر کنیم و زنان فقط نباید برای مسائل زنان وارد مجلس شوند.

حدادعادل گفت: تعداد زنان در مجلس تناسبی با واقعیت جامعه ندارد و از 290 نماینده چرا تعداد زنان نماینده 16 نفر است.

وی افزود: برخی کشور‌ها گفتند به طور الزامی چهل درصد از نمایندگان زن باشند که این امر طبیعی نیست و باید تعداد زنان در مجلس به صورت طبیعی افزایش یابد.

رئس شورای ائتلاف بیان کرد: با قانون جدید انتخابات و اعلام پیش ثبت نام تعداد زیادی خانم ثبت نام کردند. این به یک معنا مثبت و امیدوارکننده است و هیچ وقت چنین استقبالی برای انتخابات نداشتیم و حداقل مدرک شما کارشناسی ارشد است که نشتگان می‌دهد انقلاب پیروز شده تا زنان را با الگوی اسلامی وارد حامعه کند.

رئیس مجلس هفتم اظهار کرد: مجلس ظرفیت محدودی دارد و به طور متوسط برای هر کسی مجلس در برخی شهر‌ها هشتاد الی نود نامزد داریم و در کل کشور یک به 38 است.

وی تصریح کرد: نمی‌خواهم شما را از ورود به مجلس ناامید کنم، اما باید واقع بین باشد و در مجلس ظرفیت محدود است و اگر قرار باشد همه نمایندگان زن باشند خیلی از نانزد‌های زن باز هم نمی‌توانند وارد مجلس شوند لذا ما تلاش می‌کنیم از میان زنان کاندیدا از مقایسه کارنامه و تحصیلات و تجربه و شخصیت آن‌ها و با مقایسه با مردان داوطلب به یک تعادل منطقی برسیم که هم تعداد زنان نماینده افزایش یاید و هم این حرکت طبیعی باشد.

حدادعادل گفت: مجلس تنها جا برای خدمت به کشور نیست. تا این انقلاب هست و ما استقلال را داریم باید در صحنه باشیم نه اینکه بگوییم فقط مجلس و دیگر هیچ و ما باید راه را برای زنان باز کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی احزاب و تشکل‌ها