یک‌شنبه 4 آذر 1403

تفاوت استقلال ایران با کشورهای منطقه / مراقب جنگ روایت‌ها باشیم

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
تفاوت استقلال ایران با کشورهای منطقه / مراقب جنگ روایت‌ها باشیم

مدرس سواد رسانه و تحلیل‌گر مسائل سیاسی با اشاره به تفاوت استقلال ایران با کشورهای منطقه، گفت: استقلال جنبه‌های مختلفی دارد که نازل‌ترین جنبه استقلال برای هر کشوری استقلال تمامیت ارضی کشور است.

روح‌الله لک علی‌آبادی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به تفاوت استقلال جمهوری اسلامی ایران با استقلال کشورهای منطقه، اظهار کرد: در دوران انقلاب یکی از مهمترین خواسته‌های مردم استقلال بود کمااینکه مردم بر این اعتقاد بودند که اگر قرار است به آزادی برسیم و جمهوریت داشته باشیم و اگر بناست اسلامیتی باشد باید ما با همه توان از استقلال کشور دفاع کنیم.

وی با اشاره به اینکه نباید فکر کنیم که اگر کشوری استقلال داشت این کشور در انزوا قرار می‌گیرد، ادامه داد: استقلال جنبه‌های مختلفی دارد که نازل‌ترین جنبه استقلال برای هر کشوری استقلال تمامیت ارضی کشور است.

علی‌آبادی با اشاره به اینکه استقلال در جغرافیای هر کشور اولین پارامتر استقلال است، افزود: استقلال یعنی آزادانه بتوانیم برای کشور خودمان تصمیم بگیریم و منافع و مصالح کشور را بر اساس این استقلالی که وجود دارد تأمین کنیم.

وی با اشاره به اینکه 130 سال قاجار بر ایران حکومت کرد و در این مدت تمام ایران به چپاول کشیده شد، گفت: در دوران قاجار، غربی‌ها و شرقی‌ها هجوم آوردند و قراردادهایی که امروز همه ما در ذهن داریم را منعقد کردند که مهمترین آن قرارداد ترکمنچای و گلستان است.

علی‌آبادی با یادآوری اینکه در قرارداد ترکمنچای بخش‌های شمالی ایران، ایروان، نخجوان، بخش‌هایی از تالش و قسمتی از دریای خزر از ایران جدا می‌شود، خاطرنشان کرد: در قرارداد گلستان نیز قفقاز، ارمنستان و گرجستان از ایران جدا شد کمااینکه این مناطق که جدا شدند امروز هر کدام یک کشور هستند.

این مدرس دانشگاه با تأکید بر اینکه ما یک جنگ روایت‌ها داریم و اگر تاریخ معاصر را درست نشناسیم دشمنان آنچه که دوست دارند به ما منتقل می‌کنند و این تاریخ معکوس را برای ما جلوه می‌دهند، اضافه کرد: امروز رسانه‌های بیگانه زمان پهلوی را دوران گل و بلبل نشان می‌دهند در حالی‌که وقتی رضا شاه به حکومت رسید بخشی از کشور را به افغانستان و یک بخش از اروندرود را به عراق می‌دهد.

وی کاپیتولاسیون که حق مصونیت قضایی برای سفیران و مأموران آمریکایی قائل بود را نشان از عدم استقلال کشور دانست و گفت: سال 43 امام خمینی (ره) یک سخنرانی برعلیه این مصوبه انجام می‌دهد که موجب تبعید 14 ساله ایشان می‌شود.

علی‌آبادی با اشاره به اینکه در سال 49 بحرین از ایران جدا می‌شود، اضافه کرد: شاه ایران با فشار انگلستان این کار را انجام می‌دهد و می‌گوید ما به تنگه هرمز تسلط داریم و بحرین برای ما ارزشی ندارد و پرهزینه است از طرفی ذخایر مروارید این کشور تمام شده است که در نهایت نمایندگان به جدایی بحرین از ایران رای می‌دهند.

این مدرس دانشگاه با تأکید بر اینکه خاک ایران را در زمان قاجار و پهلوی به توبره کشیدند و در سال 57 مهمترین شعار افرادی که انقلاب کرده بودند استقلال بود، اظهار کرد: مهمترین کشوری که در ایران دخالت می‌کرد آمریکا بود و وقتی دستش از ایران کوتاه شد کودتای نوژه را راه‌اندازی کرد و بعد از آن در طبس گرفتار طوفان شد و سپس صدام را تقویت کرد تا به ایران حمله کند.

وی با بیان اینکه در دفاع مقدس ایران در مقابل تمام دنیا بود، خاطرنشان کرد: آلمان شش هزار تن بمب شیمیایی به صدام داد که در حلبچه 5 هزار بر اثر بمب شیمیایی شهید شدند از طرفی فرانسه موشک لیزری به صدام می‌داد.

علی‌آبادی با اشاره به اینکه قاجار و پهلوی حتی نتوانستند از خاک کشور دفاع کنند، ادامه داد: امروز عراق کشوری جنگ‌زده است و سوریه را شخم زدند یا ترکیه یک شبه در آن کودتا می‌شود اما امروز ایران اسلامی در اوج استقلال است.

انتهای پیام