تفاوت دولت رئیسی و دولت روحانی در چیست؟!
به گزارش مشرق، عبدالرحیم انصاری، فعال رسانه در تلگرام خود نوشت:
یادم می آید اندکی پس از آنکه ایران با وساطت قطر و در ازای آزاد کردن 6 میلیارد دلار از دارایی های ایران، تنی چند از جاسوسان آمریکایی را رها کرده بود، رسانه های غربگرای ایرانی نوشتند آمریکا دست دولت رئیسی را در پوست گردو گذاشت، پس از آزاد کردن زندانی هایش دبه کرد و پول ها را تحویل نداد!
امروز در حال گشت زنی در سایت واشنگتن اگزماینر بودم که به مطلب جالبی برخوردم. نویسنده مدعی شده بود جمهوری اسلامی در آمریکا بصورت فعال در پی انتقام از آن دسته از مسئولان سابق دولت ترامپ است که در ترور سردار شهید سلیمانی دست داشته اند. وی مشخصا از افرادی چون برایان هوک نماینده سابق آمریکا در امور ایران، مایک پمپئو وزیر خارجه سابق، و جان بولتون مشاور وقت امنیت ملی کاخ سفید بعنوان اهداف ایران نام برده و نوشته بود اخیرا برایان هوک توسط کمیته روابط خارجه سنا برای ارائه توضیحاتی دعوت شده بود که در آن جلسه "تد کروز" سناتور جمهوری خواه ضمن تقدیر از وی انفعال دولت بایدن در این رابطه را زیر سوال میبرد.
نکته جالب ماجرا اما اینجا بود که آقای کروز مدعی شده بایدن برای اینکه بتواند 6 میلیارد دلار ایران را بطور کامل بپردازد و مورد انتقاد مخالفین قرار نگیرد، تلاش های ایران برای انتقام از افراد یاد شده در خاک آمریکا را سانسور میکند و اجازه نمیدهد دیگران بفهمند ایران چنین تحرکاتی داشته است! وی با بیان اینکه افرادی مثل هوک، پمپئو، و بولتون برای آمریکا فداکاری کرده اند، خواستار شفاف سازی ماجرا توسط کاخ سفید شده است!
پرسشی که اینجا مطرح میشود این است که چرا علیرغم به نتیجه نرسیدن برجام و به نوعی توقف آن در دولت رئیسی، افزایش سطح غنی سازی [تا 60 درصد و شاید بالاتر] با اراده دولت و پشتیبانی بی نظیر مجلس یازدهم، آزمایش های موفق ماهواره ای، رونمایی از چندین و چند موشک کروز و بالستیک، افزایش سطح تنش در منطقه و حمایت آشکار ایران از محور مقاومت، باز دولت آمریکا حتی بصورت یواشکی در پی آزاد کردن پول ایران در چند نوبت و نیز تلاش برای کاهش سطح تنش با جمهوری اسلامی است؟!
اساسا چرا هرچه ایران تهاجمی تر شد دشمن عقب تر نشست، تحریم هایش به راحتی دور زده شد، نفت های بیشتری فروختیم و توانستیم علاوه بر عضویت در شانگهای و بریکس با کشورهای منطقه، و خصوصا برخی کشورهای عربی که بدون اجازه آمریکا آب نمیخوردند رابطه مجدد برقرار کنیم؟!
رهایی از مرض غربگرایی و اتکا به توان داخل، پیوند دادن دیپلماسی و میدان، قاطعیت در مذاکرات، و در پیش گرفتن سیاست های نه شرقی نه غربی، و مهمتر از همه ترکیب و همکاری بی نظیر و هماهنگ دولت و مجلس در پشتیبانی از دیپلماسی موفق و میدان قدرتمند از مهمترین علل این جهش مثال زدنی بود.
این دولت و مجلس با تمام کاستی های احتمالی شان در کمتر از سه سال ایران را به جایی رساندند که ابرقدرتی چون روسیه به توان جمهوری اسلامی تکیه کرد! اینکه بنده فریاد میزنم ایهاالمصافیون! ایهاالرسائیون! مسیر عبور از همه مشکلات ابتدا از تثبیت امنیت کشور و تقویت اقتدار آن میگذرد برای این است. اینکه میگویم این روزها ترکیب خوبی داریم که در منطقه و جهان سیاست های اصولی نظام را به خوبی پیش میبرند و نمیگذارند حرف رهبر روی زمین بماند برای این است. اینکه میگویم این ترکیب را به هم نزنید، یا اگر زدید، سعی کنید بدور از حاشیه باقی بمانید و آن را از قبل محکم تر نمایید برای این است!
بزرگترین هدیه به آمریکا میتواند ایجاد حاشیه در داخل، تضعیف امنیت ملی و مشغول کردن خودمان با خودمان باشد. اینکه میگویم سیاست بازیِ کودکانه نیست که هرکس انبوهی فالور دارد فکر کند سیاستمدار خوبی است برای این چیزها است. ما همگرایی میخواهیم؛ بدور از احساسات و درگیری و تهمت و افترا. اصلاحی هم اگر قرار است صورت بگیرد امری تدریجی است؛ هر آنکه میگوید یک شبه زیر میز میزنم و همه چیز را درست میکنم، یا سخت در اشتباه است یا دروغ میگوید.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.