سه‌شنبه 6 آذر 1403

تقابل جناح‌های سیاسی برای تصاحب کرسی ریاست‌جمهوری

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تقابل جناح‌های سیاسی برای تصاحب کرسی ریاست‌جمهوری

تهران - ایرنا - انتخابات ریاست جمهوری عرصه تقابل جناح‌های سیاسی برای تصدی این جایگاه سیاسی حساس کشور شده است که از هم اکنون کنش‌ها و واکنش‌های مثبت و منفی از اعلام حضور برخی رجال سیاسی کشور در رسانه‌های گروهی و اجتماعی دیده می‌شود که انتظار می‌رود تا زمان برگزاری انتخابات بر شدت آن افزوده شود.

اصولگرایان بعد از موفقیت در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی اینک در انتظار تسخیر کرسی ریاست جمهوری هستند و شایعاتی از حضور برخی از فعالان این حزب به میان می آید. اما در آن سوی کارزار نیز نام شخصیت های سیاسی دیگری مطرح می شود که نشان از آغاز رقابتی سرنوشت ساز در عرصه سیاسی کشور برای تصدی کرسی ریاست جمهوری است، رقابتی که در خاک ریز هر یک از جریان های سیاسی کشور با مواضع تحلیلگران و کنشگران سیاسی در عرصه رسانه های اجتماعی روبرو شده است، تقابلی که نشان از آمادگی برخورد جناح های سیاسی برای پیروزی در انتخابات 1400 دارد. تلاطم امواج این رقابت سیاسی از هم اکنون در میان افراد و جناح های سیاسی در رسانه های جمعی به وضوح قابل رصد است، مواضعی که گاهی با ملایمت و گاهی به تندی و شاید به نیت تخریب از سوی تحلیلگران جریان های سیاسی عنوان می شود، کارزاری که هر چه به موعد مقرر آن نزدیکتر می شویم، تقابل جناح های سیاسی برای موفقیت در این عرصه شدیدتر و حساس تر می شود.

در این خصوص به منظور بازتاب دیدگاه‌ها و نظرات منعکس شده در رسانه‌های گروهی در این مجمل، مطالب مربوط به انتخابات ریاست جمهوری به صورت گزیده‌وار انتخاب و گردآوری شده است.

رسانه های اصلاح طلب

به سمت سیاست‌ورزی اصلاح‌طلبانه‌تر حرکت می‌کنیم

حسین نورانی‌نژاد سخنگوی حزب اتحاد ملت در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا در پاسخ به این سوال که آیا حزب اتحاد ملت وارد مباحث انتخاباتی سال 1400 شده است؟ اظهار کرد: ما هم در جلسات شورای مرکزی حزب و هم در جلسات دفتر سیاسی گفت‌وگوهای مفصلی در مورد راهبردی که جریان اصلاحات بویژه در دوران بعد از انتخابات 1392 طی کرد داشتیم و مسائل مختلف حزب و جریان اصلاحات را بررسی کردیم.

وی ادامه داد: ما در آن دوران راهبردی جبهه ای و سیستمی و به نوعی راهبرد نیابتی داشتیم. آن جایی که در انتخاباتی شرکت کردیم با نیروهای اصلی خودمان شرکت نکردیم. بسنده کردیم که جلوی افراط را بگیریم و نوعی سیاست‌ورزی‌مان سلبی بوده است.

این فعال سیاسی گفت: البته که این تصمیمات بدون دستاورد هم نبود، اما سیاست ورزی کلان مان اصلاح طلبانه نبود. با نیروهای خارج از جریان اصلاحات اتفاق‌هایی را رقم زدیم که در زمان خودش قابل دفاع، اخلاقی و عقلانی است. اما زمان تکرار این وضعیت دیگر به پایان رسیده است.

وی در پایان گفت: موارد مورد اجماع در حزب اتحاد ملت تقریبا این است که به سمت نوعی سیاست‌ورزی دیگر و اصلاح طلبانه تر حرکت کنیم؛ نوع حرکات ما در سال 1400 هم در مجموع این سیاست ورزی قرار می گیرد. هنوز به یک تصمیم مشخص برای چگونگی ورودمان به انتخابات 1400 نرسیدم اما در حال حاضر به راهبردهای کلان می پردازیم که انتخابات ریاست جمهوری آتی هم در این مجموعه است.

اصولگرایان می‌گویند می‌خواهند یک «انقلابی» در 1400 روی کار بیاید؛ تمامی شواهد از محقق شدن این سناریو حکایت دارد

پایگاه خبری انتخاب در گفت و گو با غلامرضا ظریفیان کارشناس مسائل سیاسی و استاد دانشگاه تهران آورده است: ظریفیان با بیان اینکه تحولات کنونی کشور یک مسیر مشخص را طی می‌کنند، تاکید کرد: «بر اساس اظهارات برخی از چهره‌های سرشناس اصول‌گرا مطرح می‌کنند، آن‌ها در پی روی کار آمدن یک رئیس‌جمهور با مشی «انقلابی» هستند. در وضعیت کنونی تمامی شواهد از محقق شدن این سناریو حکایت دارند اما باید توجه داشت که عرصه سیاست، میدان ممکنات و احتمالات است؛ یعنی هر روندی که اکنون پیش‌بینی می‌شود حتما محقق نخواهد شد، بلکه یک سری متغیرها می‌توانند در تغییر روند و پیش‌بینی‌ها اثرگذار باشند. در سال‌های گذشته نیز شاهد چنین تجربیاتی بوده‌ایم که بر خلاف پیش‌بینی‌ها و اجماع موجود در میان یک طیف سیاسی، یک شخص از جریان رقیب به قدرت رسیده است.»

امکان اجماع برای ریاست پاستور خارج از نگاه جناحی، محتمل است

این تحلیلگر اصلاح طلب، تصریح کرد: «جریانی که در مقطع کنونی موفق به کسب اکثریت کرسی‌ها در مجلس یازدهم شده، به نظر می‌رسد تمام تلاش خود را به کار خواهد گرفت که در سال 1400 نیز پیروز شود. با این وجود می‌توان از یک احتمال دیگر نیز سخن به میان آورد و آن این است که تمامی جریانات سیاسی به این جمع‌بندی برسند که در مواجهه با وضعیت ناگوار کنونی کشور در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاست خارحی، رئیس آینده قوه مجریه یک شخص تا حدود غیرجناحی باشد. بدین معنی که رئیس جمهور آینده شخصی باشد که در حوزه داخلی و خارجی، از پرستیژ و پتانسیل کافی برخوردار باشد که بتواند از یک سو، بخشی از مشکلات داخلی را کاهش دهد و از سوی دیگر، با توانمندی‌ها خاص خود در عرصه سیاست خارجی، بتواند مسائل کشور با بازیگران بین‌الملل را مورد حل‌وفصل قرار دهد. هر چند شاید این نکته مطرح شود که این سیستم سیاسی است که تصمیم‌گیرنده خواهد بود اما باید توجه داشت که نقش افراد نیز از اهمیتی فوق‌العاده در مدیریت امور برخوردار است.»

گفتمان احمدی‌نژادی فاقد قدرت رای‌آوری در 1400 است

ظریفیان در بخشی دیگر از گفته‌های خود پیرامون احتمال ریاست جمهوری احمدی‌نژاد یا شخصی هم مسلک با او در 1400 اظهار داشت: «شخص محمود احمدی‌نژاد، از نظر فکری و روانشناختی نسبت به آن شخصی که در سال 1384 شناخته می‌شود، دچار دگرگونی‌های بنیادینی شده و مواضع چند سال گذشته او این گسست را نشان می‌دهد. با این اوصاف، حال اگر فرض را بر این بگذاریم که شخصی هم‌مسلک با احمدی‌نژاد 84 نامزد انتخابات شود، در ابتدا باید توجه داشت که این تفکر دارای طرفدارانی در میان مردم است. در ادامه باید توجه داشت که اگر مجالی برای حضور آزاد اشخاصی از طیف‌های مختلف در انتخابات ریاست جمهوری 1400 وجود داشته باشد و مردم نیز همانند انتخابات سال 76 یا 92 و 96 مشارکت داشته باشند، بسیار بعید به نظر می‌رسد که شخصی در قالب گفتمانی احمدی‌نژاد به قدرت برسد. در حقیقت، گفتمان احمدی‌نژاد در مقام یک گفتمان جدی مطرح خواهد بود اما با توجه تجربیات گذشته بعید به نظر می‌رسد به گفتمان غالب و مورد اعتماد مردم تبدیل شود.»

محمد هاشمی: اصولگرا بودن دولت بعد تبلیغات رسانه‌ای است 

در گفت‌وگوی پایگاه خبری تحلیلی نامه‌نیوز با محمد هاشمی فعال سیاسی اصلاح طلب،  مطرح شد:  اظهار نظر در این مورد بسیار مشکل است زیرا الان ما و همه جهان درگیر ویروس کرونا هستیم. کرونا از دو جهت بر انتخابات 1400 تاثیرگذار است. اولا از نظر انتخاب افراد و توجه به اینکه چه نوع مدیریتی لازم است و ثانیا بر میزان مشارکت در انتخابات تاثیرگذار است. این را هم توجه داشته باشید که این مساله ما نیست و همه جهان درگیر آن هستند. شما آمریکا و اروپا را ببینید، همین طور چین و هند را، همه این ها نشان می‌دهد که در این شرایط اصلا نمی‌توان تعیین الگو کرد و گفت که چه کسانی بهتر هستند». وی همچنین گفت: «نکته دیگر این است که هیچ یک از این افراد مطرح فعلی، خودشان اعلام آمادگی برای کاندیداتوری در انتخابات نکرده‌اند و فقط به خاطر مسئولیت‌هایی که دارند، مورد توجه قرار گرفته‌اند. مثلا رسانه‌ها چون به مسائل بین‌المللی حساس هستند از مسئولان وزارت خارجه مثل وزیر به عنوان کاندیدای احتمالی نام می‌برند. یا مثلا چون نسبت به مسائل معیشتی و اقتصادی حساس هستند، معاون اول یا وزرای دیگری در دولت را به عنوان گزینه مطرح می‌کنند. به طور کلی الان کسانی در رسانه‌ها مطرح هستند که به اقتصای مسئولیت فعلی خود درمرکز توجه قرار دارند». وی در پاسخ به اینکه آیا جریان اصلاح طلب به غیر از این افراد مورد بحث چقدر نیروی موثر دارد که در انتخابات بتواند از آنان استفاده کند؟ گفت: «به اندازه کافی در کشور نیروی شایسته داریم اما چون بحث تایید صلاحیت شورای نگهبان و... مطرح است، از تعداد آنان کاسته می‌شود. شما در دوره قبل دیدیم که آن همه کاندیدا بود اما شرایط برایشان اینطور ایجاب کرد که 6 نفر را بیشتر تایید صلاحیت نکردند و آن هم با چینشی که اصلاح طلب و اصولگرا در مقابل هم قرار بگیرند و مناظره کنند و اتهاماتی هم که به یکدیگر زدند. الان هنوز معلوم نیست که شرایط ایجاب می‌کند در دور آینده دو نفر در صحنه باشند یا 50 نفر. اگر دو نفر باشند انتخابات یک شرایطی دارد و اگر 50 نفر شرایط دیگری. بحث این است که مردم از بین چه مجموعه‌ای حق انتخاب خواهند یافت. همه این‌ها بر انتخابات تاثیرگذار است و چون الان استراتژی مشخص نیست، نمی‌توان درباره افراد و نامزدها سخن گفت.» وی با تاکید بر اینکه «اظهارنظر از حالا مشکل است» گفت: «رسانه‌ها گمانه‌زنی‌هایی می‌کنند اما این‌ها واقعیت میدانی ندارد به این دلیل که شرایط مشخص نیست. باید دید که انتخابات در کرونا برگزار می‌شود یا در دوران پسا کرونا. من شخصا مایل به گمانه‌زنی در شرایط کنون نیستم چون نمی‌خواهم حرفی بزنم که مبنای درستی ندارد. الان جهت تبلیغات این است که دولت آینده متشکل از طیف اصولگرا است اما این تبلیغات است. الان مسائلی علیه اعتدالیون و دولت موجود مطرح می‌شود و این دولت تحت فشار وهجمه غیرمنصفانه‌ای است که بیشتر از آنکه واقعی باشد، رنگ انتخاباتی دارد».

جبهه پیروان خیلی زود با قدرت بیشتری وارد صحنه می‌شود

کریمی اصفهانی فعال سیاسی اصولگرا درباره تصمیم گیری جبهه پیروان خط امام و رهبری برای انتخابات ریاست جمهوری 1400 به پایگاه خبری نامه نیوز گفت: هنوز گزینه خاصی را در نظر نداریم که بخواهیم نام او را بیان کنیم چون معتقدیم ورود به مباحث انتخابات ریاست جمهوری از الان زودهنگام است.

عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری درباره آماده شدن محمدرضا باهنر برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری آینده، یادآور شد: خیر این خبر صحت ندارد. کسانی که علم غیب دارند از طرف خودشان چنین حدس هایی را می زنند. تا امروز در جبهه پیروان خط امام و رهبری چنین موضوعی مطرح نبوده، خود ایشان هم فعلا انکار و تکذیب می کند که چنین موضوعی بوده است. جبهه پیروان خط امام و رهبری در آینده نه چندان دور با قدرت خیلی بیشتری وارد صحنه می شود. این را هم به لحاظ تشکیلاتی عرض کردم والا هیچ گزینه ای را مدنظر نداریم.

کریمی اصفهانی درباره خبر رایزنی جبهه پیروان خط امام و رهبری با علی لاریجانی برای انتخابات 1400 گفت: کسانی که با حدس و گمان صحبت می کنند، این حرف را می گویند. ما درباره انتخابات ریاست جمهوری اصلا بحث و گمانه زنی نکردیم بنابراین هیچ نوع رایزنی درباره این موضوع وجود نداشته، ضمن آنکه آقای لاریجانی هم هنوز تصمیمی نگرفته است.

دبیرکل جامعه انجمن های اسلامی اصناف و بازار درباره مواضع اخیر محمود احمدی نژاد که گفته «حاضر است فداکاری کند و نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود»، به نامه نیوز اظهار کرد: آقای احمدی‌نژاد فکر کرده دیر شده که از حالا آمده فداکاری کند. او در زمان ریاست جمهوری اش بنای اقتصادی، اعتقادی و فرهنگی این کشور را نابود کرد و همین میزان کفایت می کند بنابراین فداکاری پیش‌کش، فقط خیال خیانت را از سرش دور کند. آقای احمدی نژاد می خواهد یک شوی انتخاباتی را از حالا شروع کند تا جامعه را به سمت التهاب ببرد. جامعه نیاز به آرامش دارد، مجلس تازه تشکیل شده و باید منتظر بمانیم میوه های مجلس را بچینیم تا بعد بتوانیم برای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصمیم بگیریم.

«پزشکیان 1400»: هیچ چیز معلوم نیست

پایگاه خبری انصاف نیوز در گزیده ای از گفت و گو با مسعود پزشکیان، نماینده مردم تبریز در مجلس یازدهم و نایب رئیس مجلس دهم، درباره انتخابات 1400 و اینکه آیا در آن حضور خواهد داشت، آورده است: آنچه ممکن است چنین اراده‌ای در مردم ایجاد کند حق و عدالت است؛ نه در زبان، نه این شعارهایی که می‌دهیم، در عمل. تمام این حاکمان و تمام این آدم‌ها که می‌آیند دم از حق و عدالت می‌زنند ولی در واقعیت، وقتی به جامعه، مناطق، قومیت‌ها و زبان‌ها نگاه می‌کنیم، عدالت و انصاف را نمی‌بینیم. اگر ما براساس عدالت و انصاف با مردم برخورد کنیم می‌توانیم همه را جذب کنیم. عدالت سهم و حق هرکسی را خودش می‌دهد. ادعا می‌کنیم که ما بهتریم و در آمریکا ظلم هست، چون ما عدالت داریم و...، اما واقعیت چیز دیگری است. مقام معظم رهبری هم می‌گفت که «ما در عدالت گیر کرده‌ایم و نتوانستیم اجرا کنیم». اگر می‌خواهی رضایت مردم را جلب کنی با مردم بر اساس حق و عدالت و انصاف برخورد کن. انصاف نوعی عدالت است. این است که همان چیزی که خودت دوست داری را برای دیگران هم بخواهی. نمی‌شود من چیزی را برای دوست و قوم و خویش و گروه و دسته‌ام بخواهم اما برای دیگران نخواهم. این را من بارها در مجلس گفته‌ام که حضرت علی در نامه‌اش به مالک، خدا و مردم را یکطرف می‌گذارد و بعد مالک و قوم و خویش و گروهش را هم طرف دیگر می‌گذارد و می‌گوید بین این دوتا انصاف کن. هرچه را برای خودت و قوم و خویش و دار و دسته‌ات می‌خواهی برای خدا و مردم هم همان را بخواه. اگر نکنی ظلم کردی.

ما ظلم می‌کنیم؛ گروه و جناح و قوم خویش خودمان را می‌بریم بالا و به مردم که می‌رسد می‌گوییم که دیگر جا نیست و تحمل کنید! خب اگر کار و اشتغال نیست برای من و شما هم نباشد، برای او هم نباشد. این کارها ظلم است و ما الان خیلی وقت‌ها مرتکب چنین کارهایی می‌شویم. خیلی راحت می‌توانید ببینید که ما رفتارمان ظالمانه است.

پزشکیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در انتخابات 1400 حضور خواهد داشت یا خیر، گفت: هیچ چیز معلوم نیست.

عزم راسخ یک اصلاح طلب مطرح برای حضور در انتخابات 1400

روزنامه اعتماد در مطلبی آورده است: عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان از عزم راسخ عارف برای حضور در انتخابات 1400 خبر داد. علی صوفی درمورد تغییر و تحول در هیات‌رئیسه این شورا گفت: «تصمیمات درخصوص ساختار هیات‌رییسه شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان به صورت جمعی اتخاذ می‌شود و نمی‌توان براساس نظرات فردی درباره تغییر رییس اعمال نظر کرد. بنده نیز نمی‌توانم برخلاف نظر جمعی نظری درباره جایگاه هیات‌رییسه اعلام کنم.»

صوفی در مورد ریاست محمدرضا عارف بر این شورا نیز توضیح داد: «تاکنون آقای عارف نیز براساس یک نظر اجماعی بر مسند ریاست باقی مانده‌اند. بنده دوبار شاهد روند انتخاب ایشان به عنوان رییس بوده‌ام و هر دوبار نیز ایشان با اجماع کلی در جایگاه کنونی قرار گرفتند. اعضای کارگروه‌ها و ترکیب هیات‌رئیسه نیز در این شورا با رای‌گیری مشخص شده‌اند و هر تغییری نیز باید در ذیل این فرآیند شکل بگیرد.»

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب همچنین خبر داد: آقای عارف تصمیم جدی برای حضور در عرصه انتخابات سال 1400 دارند و شواهد نشان می‌دهد که برای این کار عزم جدی نیز دارند.

شجاعت حضور در انتخابات 1400 را دارم

«اشرف بروجردی»، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در گفت و گو با برنا در پاسخ به این سوال که «نظر شما درباره نقش زنان در انتخابات 1400 چیست؟» گفت:ما زنان دلسوز زیاد داریم تا اثبات کنند این جایگاه، فقط جایگاه مردان نیست اما باید بازخورد شورای نگهبان را ببینیم. بسیاری از زنان هستند که در جایگاه رئیس‌جمهور می توانند حضور داشته باشند اما شورای نگهبان این باور را ندارد و آرام آرام، باور جامعه این خواهد بود که یک زن نمی‌تواند، رئیس‌جمهور یک جامعه باشد.

بروجردی در پاسخ به این سوال که «خودتان این شجاعت را دارید که وارد این عرصه شوید؟» مطرح کرد: من و خیلی از خانم‌هایی که در این عرصه حضور داریم اگر باور داشته باشیم که شورای نگهبان رد صلاحیت‌مان نمی‌کند، در انتخابات شرکت می‌کردیم. خانم طالقانی یکی از نمونه‌های بارزی بود که هم درایت کاملی در این زمینه داشت و هم باور داشت برای آن سدشکنی باید این حضور داشت.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: فکر می‌کنم باید مقداری شجاعت به خرج بدهیم و درست نیست که برخی می‌گویند خانم‌ها درک کمتری نسبت به آقایان از قوانین، مقررات و عرصه سیاست دارند. خانم‌ها اگر وارد این عرصه شوند به این معنا نیست که خودشان صاحب نظر همه مسائل باشند، طبیعی است هر کسی که مسئولیتی برعهده می گیرد قوانینی دارد و فکر می‌کنم که زنان می‌توانند و امیدوارم این شجاعت را پیدا کنیم که وارد این عرصه، شویم.

رسانه های اصولگرا

درخواست از شورای نگهبان برای ردصلاحیت احمدی‌نژاد

مرتضی طلایی عضو شورای شهر چهارم تهران در بخشی از گفت گوی خود با پایگاه خبری خبرآنلاین درباره حضور احمدی‌نژاد در انتخابات 1400 گفت: همه ما سیاسیون باید تلاش کنیم که اسیر قدرت نشویم، زیرا قدرت همانند اسب سرکشی است که امکان دارد ما را به زمین بزند. بنده نیز مانند شما اصحاب رسانه متوجه تحرک آقای احمدی نژاد برای حضور در عرصه انتخابات شده‌ام، البته هر فردی حق دارد بنا به مصلحت خود به عرصه‌های مختلف ورود کند و منعی نیز برای این کار وجود ندارد.

او ادامه داد: بنده به عنوان یک فعال در عرصه سیاست از شورای نگهبان انتظار دارم با رصد کارنامه افرادی که مدعی حضور در انتخابات هستند، افرادی را تایید کند که بتوانند پاسدار تمامی ارزش‌ها و داشته‌های انقلاب اسلامی باشند. باید کسانی وارد عرصه انتخابات شوند که پس از به قدرت رسیدن دچار توهم نشوند و تحت تاثیر اطرافیان خود به ارزش‌های اصیل نظام و انقلاب پشت نکنند.

این چهره نزدیک به قالیباف گفت: کشور ما بر اصل ولایت فقیه استوار شده و کسانی که حتی ذره‌ای از تعصب ایشان به اصل ولایت کم شده، حق حضور در هیچ انتخاباتی را ندارند. این سخن من نیز برآمده از یک تعصب و دیدگاه شخصی نیست، زیرا هیچ حاکمیتی در جهان اجازه نمی‌دهد فردی که با اصول نظام زاویه دارد، به قدرت برسد. بنده به صورت مصداقی کاری با ایشان ندارم، بلکه می‌گویم هر فردی که تلاش می‌کند مردم و ولی فقیه را در دو جهت متفاوت تعریف کند، لیاقت ورد به عرصه انتخابات را ندارد. زیرا همین مردم بر اساس یک روند دموکراتیک اصل ولایت فقیه را پذیرفته و به خاطر حفظ آن نیز هزینه داده‌اند.

قوامی: اصلاح‌طلبان فردی در قواره ریاست‌جمهوری ندارند

 پایگاه خبری مشرق در گزارشی آورده است: سیدناصر قوامی، فعال اصلاح‌طلب و از نمایندگان مستعفی مجلس ششم در اظهاراتی که روزنامه آرمان ملی منتشر کرد؛ پیرامون انتخابات 1400 و چیستی فعالیت‌های اصلاح‌طلبان در این انتخابات گفته است: اگر اصلاح‌طلبان در انتخابات 1400 از فردی غیراصلاح‌طلب حمایت کنند، اشتباه بزرگی مرتکب شده و بیشتر آبروی خود را می‌برند.

*قوامی کاملا درست می‌گوید و اصلاح‌طلبان عملا در میان «رجال نامی» خود هیچ گزینه‌ای برای انتخابات سال 1400 ندارند. برخی معتقدند اصلاح‌طلبان خود بیش و پیش از همه به این حقیقت آگاه هستند و از همین روست که دو نحله آنها با دو فرض به انتخابات 1400 می‌نگرند. یک نحله از تداوم رفتار شریرانه تحریم انتخابات مجلس یازدهم در انتخابات دولت سیزدهم می‌گوید و گروه دیگر که بیشتر باید سراغ آنها را در میان کارگزارانی‌ها گرفت؛ نگاه واقع‌گرایانه‌تری دارد و از احتمال ائتلاف با یک کاندیدای میانه حرف می‌زند.

اصلاح قانون انتخابات شوراها و ریاست جمهوری در دستورکار کمیسیون شوراهای مجلس

علی حدادی سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، اظهار داشت: اصلاح قانون انتخابات شوراها و ریاست جمهوری دستور کارهای نشست آینده این کمیسیون در هفته آینده است. اینکه هم‌اکنون اصلاح ساختار قانون انتخابات مجلس را داشته باشیم، برای آن است که به انتخابات خرداد 1400 برسیم و برای آنکه خروجی خوبی داشته باشیم، باید این طرح از هم‌اکنون مورد بررسی و کارشناسی دقیق قرار بگیرد تا در انتخابات از آن استفاده کنیم.

وی گفت: دومین بحث و دستورکار کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مربوط به اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری است که پیرامون آن هم مباحث مختلف در این کمیسیون مطرح خواهد شد، ضمن اینکه یکی دیگر از بحث‌هایی که در کمیسیون عملیاتی خواهد شد، مربوط به استفاده از خرد جمعی است و در همین راستا قرار است نظرات کارشناسی فرهیختگان و افراد باتجربه استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه متأسفانه شوراهای شهر تبدیل به شوراهای شهرداری‌ها شده‌اند، گفت: باید تلاش کنیم که دستگاه‌های خدمات‌رسان هم به مجموعه دستگاه‌های نظارتی پاسخگو باشند. باید نگاه‌های ما به این حوزه جامع، متقن و کامل باشد تا بتوانیم آسیب‌های این حوزه را برطرف کنیم. به همین دلیل باید آسیب‌های مختلف را دیده و برای این موضوع پیشگیری‌های لازم را درنظر بگیریم.

*س_برچسب‌ها_س*