شنبه 10 آذر 1403

تلاش اصلاح طلبان برای به تعویق انداختن انتخابات ریاست جمهوری / پزشکیان: به نفع جهانگیری کنار می روم، اما لاریجانی نه

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
تلاش اصلاح طلبان برای به تعویق انداختن انتخابات ریاست جمهوری / پزشکیان: به نفع جهانگیری کنار می روم، اما لاریجانی نه

با اینکه قالیباف هیچ اظهارنظری مبنی بر حضور در انتخابات ریاست جمهوری مطرح نکرده است، با اینحال اصلاح طلبان همچنان از احتمال حضور وی هراس دارند.

سرویس سیاست مشرق - سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در 28 خرداد 1400 هم‌زمان با انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد. در ستون «صندوقچه انتخابات» به بررسی روزانه اخبار و حواشی انتخاباتی و رصد رسانه‌های داخلی و بررسی رسانه‌های معاند می‌پردازیم.

********

تلاش اصلاح طلبان برای به تعویق انداختن انتخابات ریاست جمهوری

پایگاه خبری جماران در مطلبی به نقل از «آذر منصوری» سخنگوی جبهه اصلاحات ایران و از دستگیرشدگان فتنه 88 نوشت:«تعویق زمان برگزاری انتخابات در قانون در نظر گرفته شده است، دولت متولی این انتخابات است و در سایر دوره‌ها نیز ما شاهد جابجایی زمان برگزاری انتخابات، یا به دلیل تقارن با ماه مبارک و یا اتفاقات دیگر در کشور بوده‌ایم بنابراین مسأله، مسأله تازه‌ای نیست. دولت می‌تواند این پیشنهاد را به مجلس ارائه دهد و مجلس هم با قید دو فوریت موضوع را بررسی کند».

آذر منصوری در ادامه گفت:«به دلیل اینکه در شرایط فعلی نگرانی از ابتلا به کرونا در بین شهروندان مانع از مشارکت آنها در انتخابات می‌شود، در این فضای سرد انتخاباتی اگر مشارکت حداکثری منظور نظر است و مورد توافق ارکان حاکمیت در کشور است، با این وضعیت پاندمی به طور قطع جمع قابل توجهی از شهروندان کهبیش از 50 درصد آنها پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند، به دلیل نگرانی از ابتلا به کرونا در انتخابات رأی نخواهند داد».

قائم مقام حزب اتحاد ملت تاکید کرد:«بنابراین تنها راهکار این است که انتخابات تا زمان آرام شدن این موج و واکسیناسیون جمعی از هموطنان و خفیف‌تر شدن موج کرونا به تعویق بیافتد».

یکی از فعالین رسانه ای در واکنش به پیشنهاد تعویق انتخابات از سوی اصلاح طلبان نوشت:«نظرسنجی های دولت می گوید محبوبیت روحانی به زیر هفت درصد رسیده و به قول زیباکلام، بالای 90 درصد رای دهندگان، به اصلاح طلبان به خاطر این تجویز، بد و بیراه می گویند. چاره چیست؟ زمزمه تعویق انتخابات! اول بار، نشریه اصلاح طلب "امید جوان" بود که با بهانه کردن کرونا تیتر زد "انتخابات را عقب بیندازید».

این فعال رسانه ای در ادامه نوشت:«به یک ماه قبل برگردیم. کرونا به خاطر محدودیت های اعمال شده، در حال مهار بود و تعداد قربانیان روزانه به هفتاد نفر کاهش یافته بود. اکثر اعضای ستاد ملی مهار کرونا، برای تثبیت این روند، منطبق با نظر کارشناسان، خواستار تداوم محدودیت های سفر در ایام نوروز شدند. اما آقای روحانی یک تنه نظر کارشناسان را زیر پا گذاشت و ادعا کرد "به نظر من از پیک کرونا عبور کرده ایم"! مسافرت ها مجاز اعلام شد و شیوع کرونا دوباره شدت گرفت؛ تعداد قربانیان و مبتلایان پنج برابر شد».

وی در ادامه تصریح کرد:«سردبیر نشریه حزب "اتحاد ملت" (صدا) پس از شوک بنزینی گفت "روحانی می‌خواست به هر قیمتی شده، دوباره مذاکره کند. اینجا بود که قمار کرد. وقتی دید چیزی دستش ندارد، بنزین را گران کرد تا جامعه به شرایط اقتصادی واکنش نشان دهد؛ تا در بالا چانه زنی کنند که مذاکره انجام شود».

کرباسچی: نشانه ای از حضور لاریجانی در انتخابات نیست

«غلامحسین کرباسچی» دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی با حضور در برنامه جمهوریت حزب ندای ایرانیان گفت:«حزب کارگزاران در کنار مجموعه اصلاح طلبان به انتخابات ریاست جمهوری می اندیشد. آقای لاریجانی نیز از شخصیت های ارزشمند کشور است و جایگاه وی را در توسعه کشور نباید نادیده گرفت تا این لحظه نیز هیچ نشانه ای از حضور آقای لاریجانی در انتخابات نیست. همچنین باید مجموعه ای از اصلاح طلبان یا اصولگرایان از فردی حمایت کنند تا رای بیاورد».

کرباسچی در بخش دیگری از اظهارات خود گفت:«فائزه هاشمی بیانات احساسی دارد. با این وجود تلاش های زیادی در زمینه ورزش زنان و بانوان در ایران و کشورهای اسلامی داشتند. حال گرفتن برخی موضع ها این دستاوردها را مختل می کند».

وی افزود:«من به احترام آقای نبوی، درباره آقای تاجزاده بحثی نمی کنم، اما معتقدم که حضور ایشان در انتخابات و حتی تایید صلاحیت ایشان برای تعیین نفوذ دیدگاه ها با برکت خواهد بود. من خیلی از بحث های ایشان را حتی اگر اصل بحث درست باشد، به لحاظ جایگاه و نحوه اعلام آن قبول ندارم».

داستان پدرخوانده های منفعت‌طلب جریان اصلاح‌طلب و ناسا

سایت خبرآنلاین در مطلبی نوشت:«به نظر می‌رسد بعد از مدیریت ضعیف عارف بر شعسا، اکنون کشتی‌بان را سیاستی دگر آمده و چریک پیر زمین سیاست ایران بناست دوران متفاوتی را تجربه کند؛ بهزاد نبوی بعد از مجلس ششم دیگر به عرصه‌های اجرایی ورود پیدا نکرد و تنها به مشاوره و کنشگری سیاسی اکتفا کرد؛ اکثری قریب به اتفاق جریان اصلاح‌طلبی بر قدرت اجماع سازی او توافق دارند».

این سایت خبری اصلاح طلب در ادامه نوشت:«اگر در لحظات پایانی و سرنوشت ساز روزهای آتی، پدرخوانده های منفعت‌طلب جریان اصلاح‌طلبی نهاد اجماع ساز و راس آن را تحت فشارهایی که ممکن است به کل جریان آسیب بزند، قرار ندهند که درآن صورت نبوی مجبور به عقب نشینی شود، جریان اصلاح طلبی بتواند با مدیریت چریک پیر در فضای سیاسی فعلی، کنش‌ورزی خوبی از خود نشان دهد به گونه‌ای که نه تنها در دام آنچه مخالفان آن را "تقابل با حاکمیت" می‌خوانند، نیفتند بلکه همچون هشت سال گذشته به سمت سویی حرکت کنند که بیشترین تلاش برای حفظ منافع ملی صورت بگیرد».

رستم قاسمی: باید سالی یک میلیون مسکن جدید بسازیم

«رستم قاسمی» وزیر سابق نفت و کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در مصاحبه با باشگاه خبرنگاران جوان گفت:«ما کشوری هستیم که در آن سالی یک میلیون نفر وارد بازار کار می‌شوند که این امر یعنی فارغ التحصیلی یک میلیون نفر، نیاز یک میلیون نفر به مسکن و یک میلیون نیاز به ازدواج. ما باید سالی یک میلیون مسکن جدید بسازیم، زیرا نیاز داریم و اگر این اقدام انجام شود تقریبا تمام صنایع کشور در تمام حوزه‌ها فعال می‌شود».

قاسمی در ادامه گفت:«به دلیل تجربه بسیار بالای خود در حوزه اقتصاد قول می‌دهم در صورتی که رئیس جمهور شوم مشکل اشتغال جوانان را حل کنم؛ قطعا می‌توان مشکل اشتغال در کشور را حل کرد».

پزشکیان: به نفع جهانگیری کنار می روم، اما لاریجانی نه

«مسعود پزشکیان» نماینده اصلاح طلب مجلس و کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در مصاحبه با روزنامه خراسان گفت:«من اگر رئیس جمهور شوم قطعا آن کارهایی را که به عنوان نماینده می خواستم بکنم در جایگاه بالاتری انجام خواهم داد. این جا حرفش را می زنم و آن جا اجرا خواهم کرد در نتیجه از مردمی که به من رای دادند که بروم و از حقشان دفاع کنم راحت تر دفاع می کنم. من در نمایندگی هیچ وقت وعده دروغ ندادم، در انتخابات پول خرج نمی کنم و مردم کمک می کنند اگر حرف های بی ربط زده بودم مردم به من رای نمی دادند در این دوره مجلس اصلاحاتی ها رای ندادند با وجود آن که من اصلاحاتی بودم در تبریز رای اول را آوردم. همان مردم به من رای دادند چون با مردم صادق بودم و دروغ نگفتم و زندگی و بچه های من را می شناسند».

پزشکیان در بخش دیگری از این مصاحبه گفت:«اگر بر اساس نظرسنجی کسی شایسته تر باشد و مردم اقبال داشته باشند من کنار می کشم».

وی در پاسخ به این سوال که «گفته بودید برای لاریجانی یا جهانگیری کنار نمی کشید» گفت:«لاریجانی را گفته بودم و درباره جهانگیری اگر نظر مردم باشد کنار می روم و کمکش هم می کنم».

عارف: به نتیجه قطعی برسم کاندیدا می شوم

خبرگزاری تسنیم در مطلبی به نقل از «محمدرضا عارف» فعال سیاسی اصلاح طلب نوشت:«ابایی از حضور در انتخابات ندارم و اگر به نتیجه قطعی رسیدم حضور پیدا میکنم و حضور در صحنه انتخابات نیاز به فکر و بررسی دارد و به دنبال اصلاح ساختاری کشور هستیم».

عارف در ادامه گفت:«اگر احساس کنم فردی مناسب تر از من با هدف جذب نیروهای بهتر و جوانتر وجود دارد به او کمک می کنم اما اگر ببینم شرایط کشور نیاز دارد به صحنه وارد می شوم».

هراس اصلاح طلبان از رئیسی و قالیباف ادامه دارد

با اینکه قالیباف هیچ اظهارنظری مبنی بر حضور در انتخابات ریاست جمهوری مطرح نکرده است، با اینحال اصلاح طلبان همچنان از احتمال حضور وی هراس دارند و این دلواپسی و هراس را در قالب «اختلاف نمایی میان اصولگرایان» و ساخت دوگانه دروغین «رئیسی - قالیباف» نشان می دهند.

کارنامه آقای رئیسی در قوه قضاییه و محبوبیت وی در میان افکارعمومی نیز طیف اصلاح طلب را به شدت عصبی کرده است.

در همین رابطه روزنامه آرمان در گزارشی با عنوان «عبور از قالیباف، دعوت از رئیسی» نوشت:«روز گذشته 220 نماینده در نامه به آیت‌ا... رئیسی از او خواستند به عرصه انتخابات ورود و بر کرسی ریاست جمهوری تکیه بزند. مشخص نیست این روزها در اردوگاه اصولگرایان چه می‌گذرد که چنین عیان به خودزنی مشغول هستند. درخواست از رئیسی برای کاندیداتوری یعنی «نه» واضح و شفاف به حمایت انتخاباتی از قالیباف که چندی پیش با رای نمایندگان رئیس مجلس شد. این دعوت نشان داد که اعتقادی به قالیباف حتی از سوی اصولگرایانی وجود ندارد که نمایندگانشان در مجلس هستند! این نکته هم قابل تامل است که بخشی از نمایندگان مجلس از حامیان محسن رضایی هستند اما انتشار این نامه شفاف کرد که جریان حامی محسن رضایی هم که برخی از آنها در مجلس هستند از محسن رضایی هم عبور کرده‌اند. این رفتار اصولگرایان آنقدر پررنگ است که شاید در تاریخ سیاسی کشور ثبت شود».

روزنامه اعتماد نیز در گزارشی با عنوان «هزارتوی انتخاباتی اصولگرایان» نوشت:«سید ابراهیم رییسی که نزدیکانش در جریان انتخابات سال 96 و همچنین بعد از ورود به دستگاه قضا به او لقب «ابراهیم بت‌شکن» داده بودند، امروز به حلقه مفقوده اصولگرایان مبدل شده است. همه جا حرف از آمدن یا نیامدن اوست و همچنان نامی که طیف‌های اصلی جریان اصولگرایی معتقدند با حضورش، یکپارچه پشت او ایستاده و وارد گود انتخابات می‌شوند. جمله‌ای که نفیا به معنای آن است که در غیاب رییسی، خبری از اتحاد و اجماع اصولگرایان نیست و جالب آنکه غیبت رییسی همچنان بیش از حضورش، در مقام یک تحول و مولفه انتخاباتی محتمل است».

تلاش اصلاح طلبان برای به تعویق انداختن انتخابات ریاست جمهوری / پزشکیان: به نفع جهانگیری کنار می روم، اما لاریجانی نه 2
تلاش اصلاح طلبان برای به تعویق انداختن انتخابات ریاست جمهوری / پزشکیان: به نفع جهانگیری کنار می روم، اما لاریجانی نه 3
تلاش اصلاح طلبان برای به تعویق انداختن انتخابات ریاست جمهوری / پزشکیان: به نفع جهانگیری کنار می روم، اما لاریجانی نه 4
تلاش اصلاح طلبان برای به تعویق انداختن انتخابات ریاست جمهوری / پزشکیان: به نفع جهانگیری کنار می روم، اما لاریجانی نه 5
تلاش اصلاح طلبان برای به تعویق انداختن انتخابات ریاست جمهوری / پزشکیان: به نفع جهانگیری کنار می روم، اما لاریجانی نه 6
تلاش اصلاح طلبان برای به تعویق انداختن انتخابات ریاست جمهوری / پزشکیان: به نفع جهانگیری کنار می روم، اما لاریجانی نه 7
تلاش اصلاح طلبان برای به تعویق انداختن انتخابات ریاست جمهوری / پزشکیان: به نفع جهانگیری کنار می روم، اما لاریجانی نه 8
تلاش اصلاح طلبان برای به تعویق انداختن انتخابات ریاست جمهوری / پزشکیان: به نفع جهانگیری کنار می روم، اما لاریجانی نه 9
تلاش اصلاح طلبان برای به تعویق انداختن انتخابات ریاست جمهوری / پزشکیان: به نفع جهانگیری کنار می روم، اما لاریجانی نه 10
تلاش اصلاح طلبان برای به تعویق انداختن انتخابات ریاست جمهوری / پزشکیان: به نفع جهانگیری کنار می روم، اما لاریجانی نه 11
تلاش اصلاح طلبان برای به تعویق انداختن انتخابات ریاست جمهوری / پزشکیان: به نفع جهانگیری کنار می روم، اما لاریجانی نه 12
تلاش اصلاح طلبان برای به تعویق انداختن انتخابات ریاست جمهوری / پزشکیان: به نفع جهانگیری کنار می روم، اما لاریجانی نه 13
تلاش اصلاح طلبان برای به تعویق انداختن انتخابات ریاست جمهوری / پزشکیان: به نفع جهانگیری کنار می روم، اما لاریجانی نه 14