تلاش مالزی برای احیای بازار گردشگری قدیمی خود / هزینههای سرسامآور پرواز عامل اصلی گرانی سفرهای بینالمللی است
مدیرکل گردشگری مالزی که به همراه هیئتی به جهت احیای بازار قدیمی خود یعنی ایران وارد تهران شدند، افزایش چندبرابری هزینه سفرهای بینالمللی را کمبود و گرانی پروازها دانست.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ نشست خبری ارتقای روابط گردشگری ایران مالزی با حضور مدیرکل وزارت گردشگری مالزی و رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران و جهان شب گذشته در هتل اسپیناس تهران برگزار شد. در این نشست که با حضور مدیر ارشد بخش بینالمللی (آسیا / آفریقا) گردشگری مالزی، مسئول امور سفارت تهران مالزی و همچنین جمعی از آژانسهای مسافرتی مالزیایی (کارگزاران و هتلداران) و به جهت احیای بازار قدیمی خود یعنی ایران برگزار شد، مهمترین محورهای لازم برای توسعه و رونق بازار گردشگری و همچنین افزایش مناسبات و تبادلات دوطرفه در خصوص رشد صنعت گردشگری بررسی و در خصوص آن پیشنهادها و راهکارهایی ارائه شد.
عبدالوهاب، مدیرکل تبلیغ و ترویج گردشگری در وزارت گردشگری، هنر و فرهنگ مالزی که در رأس هیئتی متشکل از مدیران گردشگری و هتلداران این کشور به ایران سفر کرده است، با اشاره به بازگشایی مرزهای مالزی از حدود یک ماه پیش، پس از وقفهای دو ساله به روی گردشگران واکسینهشده گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی بازار گردشگری در سراسر جهان منالجمله کشور مالزی، انتظار میرود که با گذر زمانی بالغ بر دو الی سه سال صنعت گردشگری از حالت رکورد و بیرمقی خارج شده و مسیر روبه جلو و تعالی خود را ادامه دهد.
وی ادامه داد: امیدواریم با بازگشایی مرزهای مالزی بر روی گردشگران خارجی و به دنبال آن توسعه دوباره گردشگری بینالمللی با اتکا به همکاری و همیاری هوشمند انجمنهای محلی و سایر دستگاههای ذیربط در این حوزه و همچنین با تضمین آمادگی پایدار این صنعت در برابر بلاتکلیفیهای موجود، شرایط را به حالت قبل از کرونا برگردانیم.
مدیرکل گردشگری مالزی گفت: در همین راستا و به منظور ایجاد شرایط مطلوب و استاندار جهت افزایش ورود گردشگران خارجی به این کشور، تلاش کردیم در فرصت به وجود آمده دو ساله پاندمی کرونا با بهروزرسانی و بازسازی سایتهای تفریحی، مراکز درمانی و بهداشتی و سایر زیرساختهای گردشگری، آنها را تا نقطه مطلوب استاندار جهانی رشد و ارتقا ببخشیم.
عبدالوهاب با اشاره به این موضوع که ایران به حدی برای مالزی مهم است که در خاورمیانه نخستین انتخاب ما برای آغاز مذاکرات و رایزنیها بوده است، بیان کرد: به همین جهت و با ترتیب ساز و کارهای مقتضی در راستای بازاریابی و تبلیغات گسترده از جمله برگزاری تورهای آشناسازی با کمک آژانسها و ایرلاینها، تهیه سوشال مدیال و طراحی پلنهای دیگری در صدد معرفی هر چه بیشتر مقاصد گردشگری مالزی به هموطنان هستیم.
در ادامه این نشست، مدیرکل گردشگری مالزی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه تا 10 سال گذشته مالزی همواره یکی از مقاصد مورد استقبال و شناخته شده ایرانیان بود، اما اکنون قیمت تمام شده سفر به مالزی در مقایسه با کشورهای جنوب شرق آسیا مانند ترکیه و تایلند بسیار گران شده است، لذا چه تدابیری جهت عمومیسازی و ارزانسازی سفر به این کشور اندیشه شده است توضیحاتی ارائه کرد.
وی تصریح کرد: از لحاظ تخصصی و علم گردشگری باید یک بازار خارجی را با کشور همجوار خود در مقام مقایسه و سنجش قرار داد و قیاس هزینه سفر به مالزی با کشور ترکیه، قیاسی معالفارق است؛ چراکه مدت زمان پرواز به مقصد ترکیه از مبدأ ایران چیزی کمتر از سه ساعت است در حالی که مدت زمان پرواز به کشور مالزی بالغ بر هشت ساعت است.
گرانی قیمت پروازها موجب تحمیل هزینههای گزاف بر پیکیجهای سفر میشود
مطابق صحبتهای عبدالوهاب، از طرفی هزینه دریافتی بلیط پرواز به ترکیه بر مبنای قیمت لیر است که معادل 2000 تومان ارزش ریالی است، اما پروازهای مالزی این مبلغ را مطابق پول کشور خود یعنی رینگیت دریافت میکنند که حدود 10 هزار تومان پول رایج ایران است.
مدیرکل گردشگری مالزی همچنین معتقد است که عمده هزینه سفر به کشور مالزی مربوط به هزینه حملونقل هوایی است که با توجه به شرایط کرونایی و کمبود تعداد پروازها موجب تحمیل هزینههای زیاد شده است که امیدواریم با رونق گردشگری و افزایش سفرهای هوایی قیمت بلیط هواپیما نیز کاهش پیدا کند.
وی همچنین قیمت اقامت در هتلهای موجود در مقاصد گردشگری مالزی را در مقایسه با کشورهای اطراف مانند سنگاپور و اندونزی ارزانتر و مقرون بهصرفهتر دانست و توضیح داد: به عنوان نمونه هزینه هفت شب اقامت در یک هتل پنج ستاره در یک شهر توریستی مالزی چیزی حدود 270 تا 300 دلار است، در حالی که دریافت خدماتی مشابه همین سرویس هتلینگ در کشورهای همجوار نیاز به صرف هزینهای بالغ بر 700 دلار است.
منوهران پریاسامی (Manoharan Periasamy)، مدیرکل ارشد قاره آسیا و آفریقا در وزارت گردشگری مالزی در ادامه پاسخ به این سوال گفت: به جهت تسهیل ورود گردشگران به کشور مالزی و ایحاد ریلگذاری صحیح در راستای کاهش هزینههای سفر ایرانیان، ضمن تمرکززدایی بر روی پروازهای مستقیم، قراردادهایی را نیز با چند ایرلاینهای کشور امارات و قطر نیز منعقد شده است.
وی ادامه داد: مطابق با توافقات صورت گرفته با ایرلاینهای مذکور، مقرر شده است که هنگام پرواز به سمت کشور مالزی ابتدا توقفی در مقاصدی از جمله تهران، شیراز، اصفهان و مشهد داشته و سپس با مسافرگیری از یکی از شهرهای ایران به سمت مقصد مورد نظر خود یعنی مالزی حرکت کند که این عامل موجب کاهش هزینه حملونقل برای ایرانیان خواهد شد.
جاده گردشگری ایران و مالزی باید دو طرفه باشد
همچنین در این نشست حرمتالله رفیعی، رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران و جهان با اشاره به اینکه در دو دهه قبل همواره کشور مالزی مقصد مطلوب و مورد علاقه بسیاری از گردشگران ایرانی بود، اما اکنون بنا به دلایل مختلف این مقصد از سبد سفرهای ایرانی حذف شده است، گفت: انتظار میرود متولیان و متصدیان گردشگری در کشور مالزی با ارائه پکیجهای ارزان قیمت سفر به موجبات از سرگیری دوباره سفر ایرانیان به این کشور را فراهم سازند.
وی با بیان این مطلب که امکان سفر به کشور مالزی برای ایرانیان تنها با استفاده از خطوط حملونقل هوایی میسر است، تصریح کرد: هزینه سرسامآور بلیط هواپیما به مقصد مالزی موجب شده تا قیمت تمام شده این سفر برای ایرانیان مبلغی قابل توجه و هنگفتی شود و هزینه گزافی را بر روی پکیجهای مالزی تحمیل کند.
این فعال بخش خصوصی ادامه داد: در همین راستا و به منظور ارزانسازی بیشتر بلیطهای هواپیما به مقصد مالزی در یک ماه گذشته ضمن مذاکره و تبادل نظر با چند ایرلاین خارجی از کشورهای مختلف از جمله عمان و افغانستان، مطابق توافقات صورت گرفته با یک ایرلاین افغانی به نام آریا افغان، مسافران ایرانی که قصد ورود به مالزی را دارند با توقف در کشور افغانستان و تغییر هواپیمای خود وارد مالزی خواهند شد.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران و جهان تحقق این امر را موجب ایجاد بازار رقابتی بین ایرلاینهای ایرانی دانست که همین موضوع باعث ترغیب این ایرلاینها برای کاهش هرچه بیشتر قیمت بلیطها و به تبع آن کاهش هزینه سفر به کشور مالزی و ایجاد شرایط مناسبتر و ارزانترخواهدشد.
رفیعی در ادامه صحبتهای خود ضمن درخواست و مطالبه از مدیران وزارت گردشگری مالزی در خصوص تسهیل و ارزانسازی سفرهای ایرانیان به مقصد مالزی، پیشبینی کرد که با توجه به تعامل سازنده و ایجاد همکاریهای مشترک بین وزارت گردشگری و بخش خصوصی این کشور با متولیان گردشگری ایران جهت احیای دوباره بازار گردشگری ایران و مالزی، شاهد اتفاقات خوب و مثمر ثمری باشیم.
در همین راستا اولین درخواست وی از متولیان گردشگری کشور مالزی عدم افزایش قیمت فی هتلهای موجود در مقاصد گردشگری مالزی برای مسافران ایرانی و ارائه تخفیفات ویژه سفر به این کشور بود.
این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه هیئت گردشگری قطر قصد ورود و انعقاد تفاهمنامه مشترک به جهت رونق بازار گردشگری بین مالزی و کشورهای خاورمیانه دیگر مانند قطر را دارند، بیان کرد: منظور روانسازی و ارزانسازی قیمت سفر ایرانیان به مالزی، مقرر شود پکیجهای سه جانبه بین ایران، مالزی و سایر کشورهای مد نظر طراحی شود، چراکه علاوه بر محسنات مذکور علاقهمندان زیادی هستند که قصد بازدید از کشورهای دیگر را در خلال سفر خود به مالزی دارند.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران و جهان همچنین در پایان تأکید کرد: ضروری است بسترسازیهای لازم به جهت تسهیل شرایط ورود گردشگران بین ایران و مالزی به صورت دو طرفه انجام پذیرد و هر دو کشور اهتمام لازم را جهت تبادل گردشگران به عمل بیاورد، چراکه در صورت تحقق این مهم با افزایش تعداد پروازها و کاهش تعداد صندلیهای خالی ناوگان حملونقل در مسیر ایران مالزی، موجب کاهش چشمگیر هزینه پرواز به مقصد دو کشور خواهد شد.
زیرساختهای گردشگری در ایران برای جذب گردشگران بینالمللی کافی نیست
نظام حلیم (Nizam Halimi)، کاردار سفارت مالزی در تهران نیز در پایان این نشست ضمن اشاره به اهتمام متصدیان گردشگری کشور مالزی در جهت توسعه و بهبود زیرساختهای گردشگری و رسیدن به نقطه استاندارد بینالمللی در این زمینه که تماماً با هزینههای دولت انجام شده اظهار کرد: متأسفانه کشور ایران با کمبود و ضعف زیرساختهای گردشگری در مقاصد مختلف خود روبهرو است که همین عامل موجب عدم جذب گردشگران خارجی به کشورمان میشود.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین لازم است در راستای رونق و انتفاع اقتصادی و همچنین ارزآوری هرچه بیشتر، تلاش شود تا پیش نیاز ورود گردشگران خارجی که همان ایجاد، بهبود و ارتقا زیرساختهای لازم گردشگری است، محقق شود.