تمدید تحریم تسلیحاتی ایران پیامدهای وخیمی فراتر از برجام خواهد داشت / این پیام را به آمریکا و بقیه انتقال دادیم
سخنگوی دولت در واکنش به طرح اخیر آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران گفت: این پیام روشن را به آمریکا و بقیه انتقال دادیم که این اتفاق واکنش سخت جمهوری اسلامی ایران را به دنبال خواهد داشت.
به گزارش مشرق، علی ربیعی سخنگوی دولت درخصوص طرح مایک پمپئو وزیر امورخارجه آمریکا در تمدید تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران گفت: من فکر میکنم که روز به روز که جلوتر میرویم چه در عرصه سیاست داخلی و چه در عرصه سیاست خارجی با عدم تعادل و عدم نظم فکری و رفتاری آمریکا روبرو میشویم و این خصوصیات حاکمان کاخ سفید بیشتر نمایان می شود.
*س_بیشتر بخوانید:_س* *س_فیلم / توضیحات ربیعی درباره گزارش دیوان محاسبات_س* *س_ربیعی: اشتغالهایی که براثر کرونا از بین رفته را احیا خواهیم کرد_س*وی با بیان این مطلب که آمریکا باید بداند که دنیا و معاهدات بینالمللی اسباب بازی آنها نیست، افزود: دنیا را انگار به بازی گرفتند، یک روز میگویند از برجام خارج میشویم و روز دیگر برای خود طرحی درست میکنند و میگویند ما به عنوان عضو حقوقی اولیه برجام حاضریم این اعمال نفوذ را انجام دهیم. باید در پاسخ به آنها بگوییم که شما اشتباه میکنید، سایر کشورها بازیچه دست شما نیستند و به تعهدات بینالملی پایبند هستند.
* تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران برای هیچ یک از اعضای برجام نباید پذیرفته شده باشد
سخنگوی دولت تصریح کرد: قطعا این موضوع نه تنها برای ما بلکه برای هیچ یک از کشورهای عضو برجام نباید پذیرفته شده باشد، ما تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران را نشانه دیگری از زورگویی رژیم آمریکا نسبت به قوانین و سوء استفاده یکجانبه از معاهدات بینالمللی میدانیم.
ربیعی گفت: آمریکا روش قلدرمآبانه پیش گرفته اما عرصه بینالملل نمیتواند جای این گونه زورگوییها باشد. ما فکر میکنیم کشورهای عضو برجام و اعضای شورای دائم امنیت قطعا با این قانونگریزی آمریکا مخالفت خواهند کرد.
* بر اساس رایزنی هایی که با اعضای برجام داشتیم مطمئن هستیم که آنها این روش آمریکا را نخواهند پذیرفت
وی درخصوص واکنش ایران در صورت تمدید تحریمهای تسلیحاتی با فشارهای آمریکا اظهار داشت: ما به رایزنی خودمان با دوستانمان و همچنین سایر اعضای برجام ادامه خواهیم داد. بر اساس رایزنی هایی که با آنها داریم مطلع هستیم که این روش آمریکا را نمیپسندند و نخواهند پذیرفت. تعداد زیادی از اعضای برجام و شورای امنیت این دیدگاه آمریکا را قبول ندارند.
به گفته سخنگوی دولت، آمریکا بدون اینکه به تعهدات خود پایبند باشد، نمیتواند از حقوق مندرج در برجام و قطعنامه 2231 که هدف این قطعنامه نیز حفظ برجام بوده استفاده کند.
ربیعی گفت: آمریکا از برجام خارج شده و نمیتواند از مفاد برجام استفاده کند. اگر آنها به تعهدات خود برگردند و تحریمها را بردارند میتوانند در قالب برجام به عنوان یک عضو اظهار نظر کند، در غیر این صورت ادعای آنها هیچ وجاهت بینالمللی و حقوقی ندارد.
وی با اشاره به تلاشهای دیپلماتیک ایران برای شکست پروژه آمریکا خاطرنشان کرد: ما هم قطعا با کار دیپلماسی که تاکنون دنبال کردیم و از طریق مذاکره با کشورها دنبال میکنیم از به نتیجه رسیدن اقدامات ضدایرانی آمریکاییها جلوگیری خواهیم کرد و مطمئن هستیم که در شرایط فعلی دنیا که نیاز به صلح و آرامش دارد آمریکا به این هدف خود نخواهد رسید.
اعضای شورای امنیت و برجام به خوبی میدانند که این اتفاق (تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران) پیامدهای وخیمی نه تنها برای برجام بلکه فراتر از آن، برای امنیت و ثبات منطقه خواهد داشت. تمدید تسلیحاتی ایران مغایر با توافقهای قبلی است و واکنش سخت جمهوری اسلامی ایران را به دنبال خواهد داشت
ربیعی تاکید کرد: اعضای شورای امنیت و برجام به خوبی میدانند که این اتفاق (تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران) پیامدهای وخیمی نه تنها برای برجام بلکه فراتر از آن، برای امنیت و ثبات منطقه خواهد داشت. اگر آمریکا اصرار بر فشار خود داشته باشد و اگر هدف آمریکا محقق شود پیامدهای وخیمی برای ثبات و امنیت منطقه بوجود خواهد آمد.
سخنگوی دولت در پایان خاطرنشان کرد: اولین آثار اقدام اخیر آمریکا در عرصه بینالملل این خواهد بود که دیگر سنگ روی سنگ بند نخواهد شد، چون عملا هیچ توافق بینالمللی اعتبار نخواهد داشت. ما فکر میکنیم این پیام روشن را به آمریکا و بقیه انتقال دادیم که تمدید تسلیحاتی ایران مغایر با توافقهای قبلی است و واکنش سختی از طرف جمهوری اسلامی ایران را به دنبال خواهد داشت. ما مطمئن هستیم که آمریکا به این هدف خود نخواهد رسید.
اخیرا نیویورکتایمز گزارش داده بود که مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، به عنوان بخشی از یک برنامه پیچیده برای افزایش فشار بر ایران، طرحی دارد که بر اساس آن ایالات متحده به عنوان یک عضو اولیه و امضاکننده برجام، بتواند تحریمهای تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل را تمدید کرده یا مکانیزم ماشه را برای بازگشت تحریمهای سازمان ملل، فعال کند.
بر اساس قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل، تحریم تسلیحاتی ایران در مهر ماه سال 99 منقضی خواهد شد.
منبع: تسنیم