جزئیات جدید از کالاهای اساسی موجود در گمرکات / معاون گمرک ایران: رسوب کالا نداریم
معاون فنی گمرک ایران با بیان اینکه حدود 5 میلیون تن کالای اساسی در بنادر کشور داریم که 2 میلیون و 300 هزار تن آن در کشتیهایی است که در لنگرگاه هستند، گفت: مشکلی برای ترخیص کالاهای اساسی وجود ندارد و شاهد رسوب کالا در کشور نستیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، پس از سفر رییس قوه قضائیه به استان مازندران و بازدید از گمرک امیرآباد امروز گمرک ایران اعلام کرد که اخذ مجوزهای لازم برای ترخیص 5 هزار تن از روغنهای ذخیره شده در این بندر آغاز شده و 3 هزار تن ذرت رسوب کرده در این بندر نیز به سازمان اموال تملیکی معرفی شده است.
فرود عسگری معاون فنی گمرک ایران در خصوص اقدامات انجام شده در خصوص کالاهای رسوب کرده در گمرک امیرآباد و اقدامات مشترک گمرک و قوه قضائیه گفت: با ارتباط خوبی که با دستگاه نظارتی وجود داشته است تسهیلات خوبی از جانب دولت برای ترخیص کالای اساسی در نظر گرفته شده است.
جزئیات رسوب 10 هزار تن روغن خوراکی در بندر امیرآبادوی با بیان اینکه یکی از مشکلات عمده ترخیص کالاهای اساسی تامین ارز است، گفت: در حال حاضر چیزی حدود 5 میلیون تن کالای اساسی در بنادر کشور داریم که 2 میلیون و 300 هزار تن آن در کشتیهایی است که در لنگرگاه هستند. حدود 400 هزار تن نیز در کنار اسکله در حال تخلیه است.
بنابراین یک مشکل مهمی که وجود دارد تخصیص نرخ ارز است. دولت به منظور تسهیل این روند، به گمرک اجازه داد تا 90 درصد کالاهای اساسی را بدون در نظر گرفتن کد رهگیری بانک ترخیص کنیم. 10 درصد گرو میماند تا کد رهگیری بانک اخذ شود.
معاون فنی گمرک ایران با اشاره به اینکه این رویه در مورد شرکت بازرگانی دولتی به صورت 100 درصدی انجام میشود، گفت: ضمن اینکه در قانون بودجه تنها یک درصد حقوق گمرکی برای کالاهای اساسی در نظر گرفته شده است. سود بازرگانی این کالاها نیز صفر درصد است. بنابراین نقدینگی خاصی برای تودیع کالا به گمرک نیازی نیست.
وی ادامه داد: حتی اگر همه این موارد را در نظر نگیرید، باید توجه کنید که خود گمرک ایران تسهیلات خوبی را برای ترخیص کالا در نظر گرفته است. امروز براساس ضمانتهای یکساله کالا را از گمرک ترخیص میکنیم. به عبارت دیگر افرادی که مشکل نقدینگی دارند با دریافت ضمانتنامه با سررسید اسفند ماه سال جاری امکان ترخیص کالای خود را پیدا میکنند. به دستگاههای دولتی با استفاده از تعهدذی حسابی امکان واردات را پیدا خواهند کرد و نیازی به ضمانتنامه ندارند.
مدت زمان نگهداری کالا در مناطق آزاد ویژه برعهده گمرک نیست
عسگری در خصوص روغنهای موجود در گمرک بندر امیرآباد گفت: مرداد ماه سال گذشته محموله وارد کشور شده است. در مناطق ازاد ویژه مدت زمان نگهداری کالا در اختیار سازمان مسئول منطقه است. صاحب کالا با سازمان مسئول منطقه یک توافقی انجام میدهند و به طور مثال 4 یا 5 ماه را براساس نیاز واردکننده به عنوان زمان ماندگاری کالا در مناطق آزاد ویژه در نظر میگیرند.
وی گفت: این موارد مشمول متروکه شدن کالا پس از سه ماه که در خصوص محدوده گمرکی اجرا میشود نیست. شما اگر کالای خود را اظهار کنید و یا به گمرک تهران بیاورید ما ماده 24 قانون امور گمرکی را در خصوص آن اجرا خواهیم کرد اما در مورد مناطق ازاد ویژه به قانون خاص آنها باید بازگشت.
شرکت مادر تخصصی دولتی هیچ مشکلی برای ترخیص کالای اساسی ندارد
معاون فنی گمرک ایران تاکید کرد: همچنین مخازن بسیار خوبی در بندر امیرآباد وجود دارد که کمک میکند که کالاهای را در این بندر نگهداری کنیم، به ویژه در خصوص کالاهای مربوط به شرکتهای دولتی. صاحبان کالا چه بخص دولتی و چه بخش خصوصی امکان اجاره انبارهای موجود در بنادر را دارند. به این ترتیب میتوانند کالای خود را در این انبارها دپو کنند.
وی اظهار کرد: با توجه به مواردی که به آن اشاره شد، شرکت مادر تخصصی دولتی هیچ منعی برای ترخیص ندارد چرا که حتی اگر مشکل نقدینگی داشته باشد می تواند از تسهیلاتی که به آن اشاره شد استفاده کند. حتی میتواند به صورت نسیه کالای خود را ترخیص کند. بنابراین همه شرایط برای عدم رسوب کالا در گمرک مهیا است.
کاهش کالاهای اساسی موجود در گمرکات از 11.5 به 5 میلیون تن / معاون گمرک ایران: رسوب کالا نداریم
عسگری با بیان اینکه در سال گذشته این موقع 11.5 میلیون تن کالای اساسی در بنادر ما بود که امروز به 5 میلیون تن رسیده که در حال حاضر 2 میلیون و 300 هزار تن آن هنوز تخلیه نشده است، گفت: بنابراین تنها کمی بیش از 2 میلیون تن کالای اساسی در گمرکات کشور موجود است.
وی افزود: گمرک بندر شهید رجایی و بندر امام به طور 24 ساعته کار میکنند و با توجه به تسهیلات تعیین شده مشکلی برای ترخیص کالاهای اساسی از سوی گمرک وجود ندارد. در حال حاضر نیز شاهد رسوب کالا در کشور نستیم. بندر امام خمینی ظرفیت 4.5 میلیون تن کالا دارد. به این معنا که انبارهای و مخازنی تشکیل شده است.
هماکنون حدود 2.5 میلیون تن از این ظرفیت مورد استفاده قرار گرفته است. در حقیقت اینکه کالا از مبدا بنادر برای ارسال به مقصد که به طور مثال تبریز است بارگیری شود بهتر از آن است که چندین بار در مسیر تخلیه و بارگیری شود. این مسئله هزینه حمل و نقل را نیز افزایش خواهد داد. خواهش ما این است که واردکنندگان کالاهای اساسی از تسهیلاتی که دولت و مجلس در نظر گرفتهاند برای ترخیص کالاهای خود استفاده کنند.
انتقال محموله 2 هزار تنی ذرتهای آلوده به شرکتهای الکلسازی
به گفته اکبری مدیر کل دادگستری استان مازندران پس از سفر رییس قوه قضاییه و بازدید انجام شده و مشاهده نگهداری مقادیری روغن، گندم و ذرت که بخشی از آنها در معرض فساد و آلودگی شدید قرار گرفته بودند، دستوراتی صادر شد. بر این اساس یک محموله ذرت آلوده که وزن آن حدود 2 هزار تن بوده است به مقصد شرکتهای الکلسازی حمل شد. براساس گزارشی که دریافت کردیم تا ساعتی دیگر این محموله به طور کامل از بندر امیراباد تخلیه و تعیین تکلیف میشود.
تعیین تکلیف 38 هزار تن روغن خوراکی موجود در استان مازندران
وی در خصوص روغنهای خوراکی موجود در گمرک امیرآباد گفت: براساس جلسهای که در این خصوص برگزار شد، حدود 38 هزار تن روغن در سیلوهای استان نگهداری میشود. برای آنکه این روغنها در معرض فساد قرار نگیرد تا روزهای آینده کار تعیین تکلیف آنها انجام خواهد شد. حمل این محموله به مقصد مشخص که زمینه مناسبتری برای نگهداری دارد یا ارسال آن برای استفاده نیازمند تانکر است و مقرر شد تا ظرف چند روز آینده اقدامات لازم انجام شود.