جمعه 9 آذر 1403

جزییات جلسه مهم کنگره آمریکا درباره ایران

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
جزییات جلسه مهم کنگره آمریکا درباره ایران

جلسه سناتورهای کنگره در خصوص جدیدترین تحولات مذاکرات وین برای رفع تحریم‌های یکجانبه علیه جمهوری اسلامی ایران قرار است روز چهارشنبه 9 فوریه (20 بهمن ماه) برگزار شود.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، وب‌سایت اطلاع‌رسانی سنا اعلام کرد که جلسه استماع برای بروزرسانی سناتورهای کنگره در خصوص جدیدترین تحولات مذاکرات وین برای رفع تحریم‌های یکجانبه علیه جمهوری اسلامی ایران قرار است روز چهارشنبه 9 فوریه (20 بهمن ماه) برگزار شود که البته پشت درهای بسته است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که کمیته روابط خارجی سنا همچنین از «راب مالی» نماینده ایالات متحده آمریکا در امور ایران درخواست کرده است تا درباره مذاکرات فعلی وین در جلسه استماع سنا گزارش دهد.

بر اساس این گزارش، جلسه استماع سنا درباره مذاکرات وین درباره برجام درست یک روز پس از آن تنظیم شده است که سناتور «باب منندز» رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا طی سخنرانی در سنا خواستار توقف مذاکرات وین و رویکرد سخت‌تر دولت بایدن علیه جمهوری اسلامی ایران شد.

منندز، اولین سناتور ارشد دموکرات و هم‌حزبی بایدت است که رئیس‌جمهور هم‌حزبی خود و سیاست‌های وی در قبال ایران را مورد انتقاد قرار داد و گفت: «ما نمی‌توانیم اجازه دهیم ایران ما را به یک توافق بد یا یک توافق موقت تهدید کند که به او اجازه می‌دهد به ساخت ظرفیت هسته‌ای خود ادامه دهد».

منندز که در زمان مذاکرات هسته‌ای ایران در دولت اوباما با برجام مخالفت کرد، روز سه‌شنبه هفته جاری گفت بایدن نباید به چارچوبی پایبند بماند که «بخش عمده‌ای از برنامه هسته‌ای ایران را دست نخورده باقی می‌گذارد».

وی روز سه‌شنبه 12 بهمن ماه ضمن ابراز نارضایتی از افزایش واردات نفت ایران از سوی چین گفت: «چین در حال خریداری نفت ایران با تخفیف است. چین در سال گذشته، 350 تا 650 هزار بشکه نفت خام در روز از ایران خریداری کرده که معادل انتقال 10 میلیارد دلار به ایران می‌شود که این در تناقض با تحریم‌های فعلی است».

وی درخواست خود برای اعمال فشار به ایران را تنها به دولت بایدن محدود نکرد و از طرف‌های مذاکره‌کننده و اتحادیه اروپا نیز خواست تا تحریم‌هایی را علیه جمهوری اسلامی ایران وضع کنند و در این باره گفت: «ما گروه 1+5 (1+4 به همراه آمریکا) را ترغیب می‌کنیم تا بر اساس پارامترهای برجام، مکانیسم ماشه برای اجرای تحریم‌ها علیه ایران را فعال کنند».

همچنین بخوانید