پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

جمعی از استادان زبان فارسی به پویایی "نه به تحریم" پیوستند

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
جمعی از استادان زبان فارسی به پویایی "نه به تحریم" پیوستند

400 تن از استادان زبان و ادبیات فارسی و ایران شناسان سرتاسر جهان، به پویش «نه به تحریم» در مبارزه با کرونا پیوستند.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، 400 تن از استادان زبان و ادبیات فارسی و ایران شناسان ایرانی و خارجی از کشورهای عراق، سوریه، ترکیه، هلند، قرقیزستان، هند، پاکستان، روسیه، اوکراین، چین، اوگاندا، استرالیا، آلمان، یونان و بلغارستان، اسلواکی، اسلوونی، پرتغال، ارمنستان، تاجیکستان، اسپانیا، ایتالیا، قزاقستان، یمن، عمان، ساحل عاج، بلاروس، صربستان، تونس و... در بیانیه‌ای، خواستار لغو تحریم‌های بین المللی علیه ایران در مبارزه با کروناشدند.

در این بیانیه، استادان و علاقه مندان به زبان و فرهنگ ایران، که خود را مروجان اندیشه‌های ناب، فرهنگ مدار و انسان دوستانه رودکی، خیام، مولانا جلال الدین بلخی، سعدی، حافظ شیرازی و دیگر خورشیدهای تابناک ادب، حکمت و فضیلت این سرزمین توصیف کرده اند، بر همدلی، عشق و امید همه انسان‌های گستره گیتی تأکید کرده و خاطرنشان کرده‌اند که «نه به تحریم» را فریاد خواهند زد تا در صفحات تاریخ، به یادگار بماند و همراهی و همدلی فرهنگ مداران و فرزانگان جای جای جهان را فرابخواند و زمینه را برای ورود دارو و دیگر اقلام بهداشتی و درمانی ضروری به ایران فراهم کند.

بنیاد سعدی با دانشگاه شهید بهشتی تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد تفاهمنامه همکاری بین بنیاد سعدی و دانشگاه الزهرا (س) امضا شد نوبت دوم دوره تخصصی تربیت مدرس بنیاد سعدی آغاز شد

متن بیانیه استادان زبان فارسی و ایرانشناسان داخلی و خارجی به شرح زیر است:

«نه به تحریم در مبارزه با کرونا»

ما جمعی از استادان و دانشجویان زبان و ادبیات فارسی و ایران شناسان و علاقمندان به تاریخ و تمدن ایرانی که با افتخار تمام، خود را شیفتگان و مروجان اندیشه‌های ناب، فرهنگ مدار و انسان دوستانه کورش کبیر، رودکی، خیام، مولانا جلال الدین بلخی، سعدی و حافظ شیرازی و دیگر خورشیدهای تابناک ادب و حکمت و فضیلت این سرزمین می‌دانیم، در جهانی که در هجوم ویرانگر ویروس مرموز کرونا قرار گرفته است، بر این باوریم که انسان‌های روزهای خاکستری کرونایی امروز، بیش از هر زمان دیگر، به عشق، امید، همدلی و همزبانی نیازمندند.

فرهنگ، تمدن و ادبیات فارسی، از بامداد تاریخ تا کنون، بر عشق، مهرورزی میان انسان‌ها و نوع دوستی تاکید داشته و بنی آدم را اعضای یک پیکر قلمداد نموده است. سعدی به ما آموخته است؛

تو کز محنت دیگران بی غمی نشاید که نامت نهند آدمی

حلم و رواداری در شعر رودکی، حماسه آشتی جویانه فردوسی، روح انسان دوستانه مولانا، عشق الهی در آثار عطار و سنایی، عشق زمینی و آسمانی حافظ، گویا و جویای این حقیقتند که اساس آفرینش بر عشق و معرفت است و صلاح و سلامت همه انسان‌ها در گرو صلاح و سلامت یکدیگر است.

شیخ ابوالحسن خرقانی عارف بزرگ ما چه زیبا گفته است؛

«اگر از ترکستان تا به در شام، کسی را خاری در انگشت شود، آن از آن من است؛ و همچنین از ترک تا شام، کسی را قدم در سنگ آید، زیان آن، مراست؛ و اگر اندوهی در دلی است، آن دل از آن من است»

هم اکنون که جهان درحال مبارزه با یکی از شگفت انگیزترین بلاهای همه گیر است، بیش از هر زمان به دوستی و عشق و امید نیاز داریم. هرچند «کرونا» مانع در آغوش گرفتن‌ها و فشردن دست هاست، اما برای شکستن آن، باید جهانیان دست در دست هم، طلسم این دیو سیاه را، بی درنگ و بی تأمل در هم بشکنند؛ چرا که هیچ کشوری را به تنهایی، یارای مبارزه با این ویروس ویرانگر جهانی نیست.

آشنایان و دوستداران تمدن دیرسال مشرق زمین!

هم اکنون مردم و فعالان حوزه بهداشت و درمان در ایران، در دو جبهه به مبارزه با این بلای جهانی برخاسته اند. از یک سوی، شبانه روز، فداکارانه از مردم بی پناه در برابر کرونا، دفاع می‌کنند و از دیگر سوی، با محدودیت‌ها و تنگناهای سیاه تحریم و تبعیض، دست به گریبانند. شکستن دیوارهای تحریم‌ها و رسیدن دارو و تجهیزات مبارزه با کرونا به ایران، ضروری‌ترین و انسانی‌ترین گامی است که باید برداشته شود.

ما استادان زبان و ادبیات فارسی - دری - تاجیکی و ایران شناسان، از همه نخبگان علمی و علاقه مندان به فرهنگ‌ها و تمدن‌های بشری در جهان، می‌خواهیم که مردم و پزشکان و پرستاران ایرانی را در این نبرد دشوار و جان شکار همراهی کنند و به تحریم و تبعیض، یکصدا «نه» بگویند.

«نه به تحریم» را با صدای بلند فریاد خواهیم زد تا در صفحات تاریخ، به یادگار بماند و همراهی و همدلی فرهنگمداران و فرزانگان تأثیرگذار جای جای گیتی را فرابخواند. در هیاهوی خبرهای تلخ و مصیبت بار کرونا، گوش جان به پیام شیوا و شیرین زبان فارسی بسپاریم که می‌فرماید؛

نباشد همی نیک و بد پایدار همان به که نیکی بود یادگار

دراز است دست فلک بر بدی همه نیکویی کن اگر بخردی

چو نیکی کنی، نیکی آید برت بدی را بدی باشد اندرخورت

انتهای پیام /