جهانگیری: صادرکنندگان و وارد کنندگان در شرایط جنگ اقتصادی در خط مقدم مبارزه قرار دارند
معاون اول رییس جمهور با اشاره به جنگ اقتصادی و تحریمهای ظالمانه، غیرانسانی و غیرقانونی آمریکا علیه دولت و ملت ایران گفت: در شرایط کنونی صادرکنندگان کالا و کسانی که در پی تأمین کالاهای مورد نیاز کشور از خارج هستند در خط مقدم جنگ اقتصادی قرار دارند و باید از کسانی که به طور سالم در این فضا فعالیت میکنند، دفاع کرد.
خبرگزاری میزان - طبق اعلام پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری امروز در مراسم روز ملی صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه توسعه صنعتی و فراتر از آن توسعه اقتصادی متأثر از محیط پیرامونی کشورهاست، اظهار داشت: این محیط پیرامونی است که مشخص میکند در هر دورهای باید چه سیاستهای صنعتی و اقتصادی را در پیش بگیریم. امروز حوزههای فرهنگی، اجتماعی و سیاست خارجی نقش اثرگذاری در تعیین جهت گیریهای صنعتی و اقتصادی کشور دارند.
جهانگیری با اشاره به تجربه کشورهای مختلف صنعتی و عملکرد برخی کشورها در جنوب شرق آسیا و آمریکای لاتین گفت: در این کشورها با توجه به حوادث پس از جنگ جهانی دوم سیاستهای مختلفی برای توسعه اقتصادی انتخاب شد. در شرق آسیا با توجه به روابط با کشورهای غربی توسعه صادرات مدنظر قرار گرفت و در آمریکای لاتین با توجه به برخی از تنشها در روابط خارجی سیاست کنترل واردات و جایگزینی محصولات خارجی در دستور کار قرار گرفت.
معاون اول رییس جمهور با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران نیز باید جایگاه خود را در اقتصاد دنیا متناسب با شریط پیرامونی تعریف کند، گفت: دولت تدبیر و امید در سال 92 سیاستگذاری خود را شناسایی اولویتهای اصلی کشور و حرکت در جهت دستیابی به آن اهداف را برگزید. در سال 92 شاخصهایی نظیر تورم، مردم را آزرده ساخته بود، اما باور و امیدی در میان مردم شکل گرفت که مجموعه دولت چه به لحاظ سیاستگذاری، برنامه ریزی و تقسیم کار قادر است کشور را از آن مرحله دشوار عبور دهد.
جهانگیری ادامه داد: با شروع به کار دولت همه شاخصها به دلیل همین امید و باور مردم بهبود یافت و این نشان میدهد که از مهمترین مسایل تعیین کننده سیاستهای کشور نگاه مردم نسبت به آینده است که در موضوع انتظار تورمی و تصور آنها درباره آینده ایران و رفتارشان متبلور میشود.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه کارنامه دولت در دور اول کارنامهای موفق بود و مردم در انتخاباتی رقابتی به این کارنامه رأی مثبت دادند، گفت: رأی 24 میلیون نفری مردم به این دولت نشان از تأیید برنامههای دولت داشت. این کارنامه سرمایه بود و بر اساس آن دولت فکر میکرد که باید همان سیاستگذاری یعنی شتاب در رشد و توسعه کشور، عبور از محدودیتها و جبران کاهش قدرت خرید مردم را با سرعت ادامه دهد.
جهانگیری گفت: ما معتقد هستیم که بخش خصوصی باید میدان دار واقعی سیاستهای اقتصادی کشور شود و شاهد بودیم که در دور اول شرکتهای خصوصی برای بزرگتر و قدرتمندتر شدن با شرکای خارجی مذاکره میکردند. برخی اصلاح ساختارها نظیر اصلاح ساختار نظام بانکی در دستور کار قرار گرفت، اما متأسفانه شرایط بین المللی تغییر کرد و آمریکاییها توافق مهمی را بر هم زدند و تحریمهای سختی را وضع کردند، آنها مطمئن بودند نظام ایران چهلمین سالگرد خود را نمیبیند و وقتی مأیوس شدند گفتند اقتصاد ایران دچار فروپاشی خواهد شد.
- بیشتر بخوانید:
- جهانگیری: اتاق بازرگانی حلقه وصل بخش خصوصی کشور با دولت است