شنبه 3 آذر 1403

حذف 3800 رشته در این دانشگاه

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
حذف 3800 رشته در این دانشگاه

رئیس دانشگاه علمی کاربردی از حذف 3800 کد رشته این دانشگاه از مهر امسال خبر داد و گفت: در سال جاری بیش از 800 رشته محل جدید متناسب با بازار کار در این دانشگاه راه‌اندازی شد. حسین بلندی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی در آیین گرامیداشت سی‌ودومین سال تأسیس دانشگاه جامع علمی و کاربردی که صبح روز سه شنبه با حضور محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، علیرضا منادی سفیدان عضو کمیسیون...

حسین بلندی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی در آیین گرامیداشت سی‌ودومین سال تأسیس دانشگاه جامع علمی و کاربردی که صبح روز سه شنبه با حضور محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، علیرضا منادی سفیدان عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی، حجت الاسلام والمسلین محمدجواد حاج‌علی‌اکبری امام جمعه موقت تهران، محمدمهدی زاهدی نماینده مجلس شورای اسلامی، عرفان خسرویان رئیس دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای و سید محمد حسینی معاون امور مجلس رئیس جمهور برگزار شد، گفت: امروز در جایی جمع شدیم که انتظار و امید می‌رود که ان‌شالله با توجه به مسائل روز کشور بتوانیم گام‌های بلندی در این عرصه برداریم و البته این را مدیون کسانی هستیم که در چند دهه قبل اندیمشندان و دانشمندان دور هم جمع شدند و برای آینده جمهوری اسلامی برنامه‌ریزی کردند.

وی افزود: ما امسال برای اولین بار از 27 هزار ظرفیت 6 هزار و 518 کدرشته با تضمین اشتغال ایجاد کردیم و در «طرح آباد» 45 هزار ظرفیت برای دانش آموختگان بیکار ایجاد کردیم.

بلندی افزود: همچنین یک مسئله‌ای را با نظر مثبت وزیر علوم برای تحصیل همزمان دانشجویان در دانشگاه نظری و دانشگاه جامع علمی کاربردی توجه کرده ایم که تصویب شده ولی هنوز ابلاغ نشده است براین اساس برای این دانشجویان دو پودمان تخصصی برگزار می‌کنیم تا شاغل شوند.

وی همچنین از تدوین 125 برنامه جدید در دانشگاه جامع علمی کاربردی خبرداد و افزود: صلاحیت حرفه‌ای را برای کارکنان دانشگاه علمی کاربردی اجباری کرده ایم، همچنین برای درس‌های معارف باید فقه کاربردی درس دهیم.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی عنوان کرد: امسال 3 هزار و 800 کدرشته محل را حدف کردیم و 853 کدرشته محل جدید به وجود آوردیم و تلاش می‌کنیم بر 6 هزار و 518 کدرشته محل تضمین اشتغال را در سال بعد افزایش دهیم.

وی در ادامه با اشاره به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و تشکیل دانشگاه جامع علمی کاربردی افزود: ما نیاز داریم که به نیاز بازار کار، پاسخگو باشیم، ما نیاز داریم که در جامعه به نخبگان توجه کنیم و آنها را پرورش دهیم، اما به کسانی نیاز داریم که بازار کار را بشناسند و به آن نیاز پاسخ دهند. در دنیا نیز چرخه فعالیت آموزش عالی چنین است.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی افزود: ما اگر بخواهیم به مسأله فرمان مقام معظم رهبری در سال جاری بپردازیم که مسیر دانشگاه نیز با فرمان رهبری تطبیق کامل دارد مهمترین مسئله مهار تورم و رشد اقتصادی است. اگر این مسئله در اولویت قرار گیرد ما باید رشد و توسعه اقتصادی را در تمام برنامه ریزی کارگزارن خود قرار دهیم.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی اظهار کرد: رهبرمعظم انقلاب فروردین ماه فرمودند باید از همه ظرفیت‌ها و امکانات سخت افزاری از جمله منابع طبیعی و خدادادی و زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های نرم افزاری، مانند نیروی انسانی خلاق، جوانان پرانگیزه و نخبگان و صاحبان فکرهای نو در همه دستگاه‌ها بهره ببریم.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی افزود: اگر بخواهیم به بحث ظرفیت‌های نرم افزاری توجه کنیم این موضوع زمانی محقق می‌شود که افراد متخصص به جامعه تحویل دهیم، که دقیقاً این فرایند وظیفه دانشگاه جامع علمی کاربردی است.

وی یادآورشد: بر جلب همکاری بنگاه‌های اقتصادی تاکید دارند. ظرفیت این بنگاه‌ها باید دراختیار دانشگاه علمی کاربردی قرار گیرد.

بلندی افزود: رهبر معظم انقلاب همچنین در فرمایشاتی بر حمایت‌های مؤثر از بیکاران برای افزایش توانمندی آنها در دسترسی به اشتغال تاکید داشتند، که دانشگاه علمی کاربردی دراین زمینه «طرح آباد» را پیش بینی کرده است که براساس آن برای دانش آموختگان بیکار دانشگاه‌ها برنامه‌هایی را تدوین کنیم.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: بنابراین برای تحقق این برنامه‌ها نیاز بود که نگاه مدیریتی در این دانشگاه تغییر کند و ما به اصل و فلسفه دانشگاه بازگردیم. اولی کاری که امسال در همه شهرستان‌ها انجام داددیم آمایش بود و به نیازسنجی و نیازآفرینی توجه کردیم.

وی تاکید کرد: فرق ما با تمام دانشگاه‌ها به ویژه فنی حرفه‌ای این است که در محل کار باید آموزش بدهیم. ما در کدرشته‌های دانشگاه جامع علمی کاربردی تضمین اشتغال کردیم. باید نظام صلاحیت حرفه‌ای در آموزش عالی مستقر شود.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی افزود: جزء اولین دانشگاه‌هایی بودیم که برنامه راهبردی دانشگاه در هیأت امنا تصویب کرده و به ما ابلاغ شد، دراین برنامه چند موضوع به آن توجه شده است اول اینکه ما باید نظام صلاحیت حرفه‌ای را در بخش آموزش عالی مستقر کنیم.

وی گفت: ما باید بهره وری را در این دانشگاه افزایش دهیم، الان ما به دنبال یک سازمان هوشمند هستیم اما به عنوان فاز اول، نظارت هوشمند در دستور کار ما قرار گرفته است.