یک‌شنبه 7 بهمن 1403

حضور ایران در بازار 600 میلیون دلاری محصولات کشاورزی چین

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع

‌وزیر جهادکشاورزی که امروز (پنج‌شنبه) همزمان با سفر استانی دولت به شهرستان ملایر سفر کرده است، در یک ارتباط زنده تصویری با طرف چینی تفام‌نامه صادرات محصولات کشاورزی ایران به این کشور را امضا کرد.

وزیر جهاد کشاورزی به عنوان نماینده ویژه رییس جمهور در جریان سفر استانی دولت به همدان، عازم شهرستان های ملایر و نهاوند شده است.

سیدجواد ساداتی‌نژاد در جلسه ای که در فرمانداری شهرستان ملایر به منظور امضای این تفاهم نامه به صورت تصویری برگزار شد، گفت: امضای این تفاهم‌نامه در راستای سیاست‌های دولت سیزدهم برای توسعه همکاری‌های اقتصادی با کشورهای منطقه و شرق آسیا است.

وی اظهار داشت: دیپلماسی فعال برای صادرات محصولات کشاورزی ایران به دیگر کشورها از اهداف اصلی این تفاهم‌نامه است که دراین رابطه 2 سند مهم برای افزایش صادرات جمهوری اسلامی ایران به چین پس از چند ماه مذاکرات فشرده، نهایی و امروز به صورت همزمان در سفر  رییس جمهور هیات دولت به استان همدان، امضا شد.

وی با اشاره به سند اول پروتکل الزامات بهداشتی نباتی برای صادرات مرکبات تازه ایران به چین، گفت: با امضای این سند برای اولین بار دسترسی ایران به بازار 600 میلیون دلاری مرکبات چین فراهم می شود.

به گفته وزیر جهاد کشاورزی، سند دوم نیز پروتکل الزامات بهداشتی صادرات عسل جمهوری اسلامی ایران به جمهوری خلق چین است که با امضای این تفاهم‌نامه، عسل باکیفیت ایرانی به کشور چین صادر می شود.

ساداتی نژاد اظهار داشت: در حال حاضر میزان صادرات مستقیم محصولات کشاورزی ایران به چین 500 میلیون دلار است که در مقایسه با سال‌های گذشته چندین برابر افزایش داشته است.

به گفته وی، پس از 16 سال مجوز صادرات سیب به پاکستان نیز صادر و زمینه صادرات طیور به کشور عراق نیز فراهم شده است.

ساداتی‌نژاد در ادامه بر تولیدات کشاورزی با کیفیت شهرستان ملایر از جمله کشمش تاکید و خواستار توسعه و رونق فعالیت های مرتبط با صادرات این محصول جهانی شد.

شهرستان ملایر با جمعیتی بیش از 300 هزار نفر در 75 کیلومتری شهر همدان واقع شده است.

آیت‌الله «سیدابراهیم رییسی» رییس جمهوری اسلامی ایران صبح امروز (پنج‌شنبه 6 مرداد) در سی‌امین سفر استانی خود، وارد همدان شد.

وزیر جهاد کشاورزی نیز به نمایندگی از جانب رییس جمهور به شهرستان‌های ملایر و نهاوند سفر می کند.

استان همدان در مجموع پنج هزار و 400 کیلومتر راه ارتباطی (آزادراه، بزرگراه، راه اصلی و روستایی) دارد که این استان همواره به واسطع موقعیت خاص جغرافیایی به عنوان شاهراه ارتباطی شمال به جنوب و شرق به غرب کشور یاد می شود.