دوشنبه 5 آذر 1403

حمایت تمام قد مجلس از تولید واکسن ایرانی کرونا

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در اولین جلسه بعد از بیانات مقام معظم رهبری درباره ممنوعیت واردات واکسن کرونا از آمریکا و انگلیس، ضمن روشنگری در خصوص علت اتخاذ این تصمیم از تولید واکسن داخلی کرونا حمایت کردند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در اولین جلسه بعد از بیانات مقام معظم رهبری درباره ممنوعیت واردات واکسن کرونا از آمریکا و انگلیس، ضمن روشنگری در خصوص علت اتخاذ این تصمیم از تولید واکسن داخلی کرونا حمایت کردند.

به گزارش «تابناک»؛ جلسات علنی مجلس شورای اسلامی در حالی بعد از یک هفته تعطیلی جهت سرکشی نمایندگان به حوزه های انتخابیه مجددا شروع به کار کرد که اخیرا رهبر معظم انقلاب اسلامی، دستور ممنوعیت واردات واکسن کرونا از دو کشور انگلیس و امریکا را صادر و به دنبال آن سخنگوی جمعیت هلال احمر نیز اعلام کرد که موضوع واردات 150 هزار دوز واکسن کرونا از کشور آمریکا منتفی شده است.

نمایندگان مجلس نیز به تبعیت از فرمان مقام معظم رهبری با صدور بیانیه ای ضمن حمایت از تولید واکسن ایرانی کرونا، از تولید آن توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و کلیه موسسات علمی و دانش‌بنیان قدردانی کرده و تاکید داشت: «با توجه به عدم ارائه مستندات علمی و مدارک زیرساخت تولید واکسن توسط شرکت‌های تولید واکسن خارجی و عدم امکان بررسی ایمنی، سلامت و کارآمدی واکسن‌های شرکت‌های آمریکایی و انگلیسی و نیز با توجه به شواهد موجود مبنی بر ایجاد شوک، عوارض جانبی و موارد فوت ناشی از تزریق واکسن‌های کرونای تولید شرکت آمریکایی فایزر، مجلس شورای اسلامی از دولت می‌خواهد به جهت عدم تهدید سلامت هموطنان، هرگونه واردات واکسن‌های تولیدی شرکت‌های آمریکایی، انگلیسی و فرانسوی را ممنوع کند. مجلس شورای اسلامی قاطعانه فرمایش های مقام معظم رهبری در ارتباط با این ممنوعیت را فصل‌الخطاب می‌داند.»

علاوه بر این، امیر حسین قاضی زاده هاشمی، نایب رییس مجلس نیز توضیح داد: «مقام معظم رهبری به درستی ورود واکسن شرکت بدنام آمریکایی به کشور را ممنوع اعلام کردند. شرکتی که در خود آمریکا بیش از پنج بار متهم و محکوم به نقصان های علمی و وارد کردن ضرر و زیان هایی به مردم شده است. این شرکت حاضر نیست برای واکسن خود تضمین داده و درخصوص عوارض ناشی از آن نیز خسارت دهد لذا در قراردادهایش با کشورهای دیگر عوارض ناشی از واکسیناسیون را نپذیرفته است.»

او تاکید کرد: «زمانی که ما روش فنی با دانشمندان توانمند داریم و قادر به تولید واکسن و حتی صادرات آن با پلتفرم های مختلف هستیم باید از این ظرفیت استفاده کرد. البته که عده ای به دنبال القای این مساله هستند که باید واکسن های مشکوک این شرکت بدنام آمریکایی را به کشور وارد کنیم که به طور حتم این افراد دوستدار سلامتی ملت ایران نبوده و می خواهند خواست سیاسی خود را به مردم تحمیل کنند.»

اما علی اصغر عنابستانی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس به ارائه توضیحاتی درباره مضرات واکسن کرونای تولید آمریکا و انگلیس پرداخت و گفت:«طبق برخی گزارش های این واکسن ها هم سرطان‌زا و هم عقیم‌کننده هستند و حتی 60 درصد نظام بهداشت و درمان خودشان هم حاضر به استفاده از آنها نیستند؛ سال‌ها دل طلب جام جم از ما می‌کرد / آنچه خود داشت ز بیگانه تمنا می کرد.»

او این انتقاد را از رییس جمهوری نیز مطرح کرد، چرا کشوری که سال‌هاست پرچمدار واکسن‌سازی است، برای تامین واکسن چشم امید به دشمن دوخته و دست دانشمندان ما را برای تولید واکسن بسته‌اید؟ چرا برای ساخت واکسن مدت‌ها فرصت‌سوزی کردید و به موسسات مربوطه اجازه کار ندادید؟ چرا هنوز به انستیتو رازی اجازه آزمایش انسانی نمی‌دهید؟ کشورهایی که تمام تلاش خود را علیه ملت ایران به کار گرفته‌اند و حتی از ورود داروهای مهمی مانند داروی سرطان، بیماری های خاص و حتی داروی بیماران پروانه ای به کشور جلوگیری کردند، چگونه ناگهان دلسوز ملت ما شدند و برای سلامت ملت ما واکسن تعارف می‌کنند؟

همچنین مجتبی یوسفی، سخنگوی فراکسیون نیروهای مردمی انقلاب اسلامی تصریح کرد: «برای کشوری مثل ما که از نظر دارویی تحریم هستیم، چطور آمریکا دایه‌ی دلسوزتر از مادر می‌شود که به ما واکسن بدهد، اگر کسی می‌توانست با واکسن مشکل کشور دیگری را حل کند مشکل خودش را حل می‌کرد که روزی چند هزار تلفات نداشته باشد، متاسفانه این با خوش باوری در داخل وزارت بهداشت و درمان و در مجموعه دولت وجود دارد. متاسفانه ما داشتیم با خوش‌باوری، آزمایشگاه تولید واکسن کشوری می‌شدیم که خودش ما را تحریم کرده است.»

علاوه بر موضوع واکسن کرونا، نمایندگان مجلس در بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری ضمن تعیین معیارهای مدیر و مدبر بودن کاندیداها، مصوب کردند که شورای نگهبان 3 ماه پیش از صدور دستور شروع انتخابات و در صورت مشخص شدن داوطلبی افراد، برنامه داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری را بررسی کند. همچنین تصویب شد که اگر کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری مدارک غیرواقعی یا جعلی ارائه کند، ثبت‌نام آن داوطلب کأن لم یکن تلقی می‌شود.

همچنین در چهلمین روز شهادت شهید فخری زاده از خانواده این شهید بزرگوار در صحن علنی پارلمان با حضور رئیس عقیدتی سیاسی وزارت دفاع، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تجلیل شد.

محمد باقر قالیباف رییس قوه مقننه نیز گفت که طرح تقویت و توسعه پژوهش و نوآوری دفاعی نیز در دستور کار مجلس قرار می گیرد. این همان مجموعه ای است که شهید فخری زاده در آن فعالیت می‌کرد و مراحل قانونی خودش را در وزارت دفاع طی کرده بود.