یک‌شنبه 4 آذر 1403

حمله به سفارت ایران و عبور اسرائیل از خط قرمز

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
حمله به سفارت ایران و عبور اسرائیل از خط قرمز

از ابتدای طوفان الاقصی صهیونیستها با ترور فرماندهان ایرانی در سوریه به دنبال این هستند تا کشورمان وارد درگیری مستقیم شود و خواسته آنها در تغییر زمین جنگ اجرا شود. حمله به کنسولگری ایران، نشان می‌دهد دولت صهیونستی در وضعیت بسیار بدی قرار دارد.

- اخبار سیاسی -

گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم- محمدمهدی یزدی: روز گذشته جنگنده‌های رژیم صهیونیستی با حمله به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق که منجر به شهادت سردار محمدرضا زاهدی و 6 نفر دیگر از فرماندهان و اعضای سپاه در سوریه شد، خط قرمز پررنگی را شکست.

تا پیش از این، جوخه‌های ترور اسرائیل، مستشاران نظامی سپاه پاسداران را در اماکن غیر دیپلماتیک هدف قرار می‌داد اما این بار دست به کاری زد که نشان از فشار بالا بر حاکمیت این رژیم دارد.

اگر نگاهی گذرا به سابقه ترور‌های اسرائیل در سوریه داشته باشیم، اولین آنها در منطقه قنیطره (اطراف مزرعه الامل در نزدیکی جولان اشغالی) بود که سردار شهید محمدعلی الله دادی در 28 دی 1393 به همراه جهاد مغنیه را به شهادت رساند.

پس از آن در 20 فروردین 1397 بود که این بار 2 فروند جنگنده F-15 رژیم صهیونیستی از حریم هوایی لبنان، به پایگاه هوایی تیاس (T-4) در استان حمص سوریه حمله کردند و طی آن 7 نفر شهید شدند.

4 سال بعد و در حمله سوم، در 18 اسفند 1400، جنگنده‌های ارتش رژیم صهیونیستی حمله دیگری به حومه شهر دمشق انجام دادند که طی آن 2 نفر از نیروهای سپاه پاسدارن با درجه سرهنگی به نام‌های احسان کربلایی پور و مرتضی سعیدنژاد به شهادت رسیدند.

11 فروردین 1402 بود که در حمله مجدد جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به حومه دمشق مقداد مهقانی جعفر آبادی و میلاد حیدری نیز به یاران شهیدشان پیوستند.

محمدعلی عطایی (شورچه) و پناه تقی‌زاده دو تن دیگر از نیروهای سپاه در سویه نیز در 11 آذر 1402، در پی حمله هوایی اسرائیل به شهادت رسیدند.

اما این پایان ترورهای اسرائیل در سال 1402 نبود. 4 دی‌ماه همان سال در جریان حمله رژیم صهیونیستی به منطقه زینبیه در حومه دمشق، سردار سید رضی موسوی از فرماندهان ارشد سپاه و مسئول پشتیبانی جبهه مقاومت در سوریه به شهادت رسید.

30 دی ماه سال گذشته همچنین با حمله هوایی اسرائیل به دمشق 5 مستشار نظامی سپاه و مدافعان حرم به‌نام‌های حجت‌الله امیدوار (حاج صادق)، علی آقازاده، حسین محمدی، سعید کریمی و محمدامین صمدی و تعدادی از نیروهای سوریه به شهادت رسیدند.

همانطور که گفته شد، تمامی ترورها در خارج از اماکن دیپلماتیک صورت گرفته بود، هرچند باتوجه به ضربه‌ای که رژیم صهیونیستی از عملیات طوفان الاقصی خورده بود باعث شد طی سال گذشته و در بازه‌های زمانی کوتاه چندین بار دست به اقدام تروریستی و ترور مستشاران ایرانی بزند، اما گویا وضعیت دولت نتانیاهو به حدی ناگوار و در حال از هم پاشیدن است که این بار، کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق را هدف قرار داد و حتماً می‌داند که این کار علاوه بر امکان تغییر نحوه پاسخگویی ایران، تبعات سنگینی برایش در فضای بین المللی خواهد داشت اما برای اینکه بتواند تا حدودی فشار داخلی را از روی دولت خود بردارد دست به چنین اقدام احمقانه‌ای زد.

البته این موضوع از ابتدای طوفان الاقصی واضح بود که صهیونیستها با این عملیاتهای تروریستی علیه ایران به دنبال این هستند تا کشورمان وارد مرحله درگیری مستقیم شود و به نوعی خواسته آنها در تغییر زمین درگیری اجرا شود.

تصمیم آنها برای حمله به رفح یا جنوب لبنان نیز در همین راستا قابل ارزیابی است.

البته اسرائیل می‌داند که گشودن جبهه های جدید برای آنها که نتوانستند از پس غزه بربیایند، دستاوردی جز شکست‌های بیشتر نخواهد داشت اما حیات سیاسی نتانیاهو نیز در صورت اتمام جنگ به پایان خواهد رسید و درحقیقت صهیونیستها تقاص حضور کسی مثل او در راس این رژیم را پس می دهند.

هرچند انتقام خون شهیدان زاهدی و حاجی رحیمی و یارانشان دیر یا زود گرفته خواهد شد اما قطعاً صهیونیستها بهتر از همه می‌دانند که حمله به کنسولگری ایران فتح باب جدیدی در جنگ ایران و اسرائیل خواهد بود.