حمله جدید کیهان به ظریف: در حال سفید سازی هستی
روزنامه کیهان با حمله به محمد جواد ظریف نوشته: جماعتی که تا دیروز از مقایسه برجام با ترکمنچای برآشفته میشدند امروز زبان به تحسین آن گشودهاند؛ این تلاش برای سفیدسازی خودشان، سرپوش گذاشتن بر خودتحقیری ذاتیشان است!
محمد جواد ظریف وزیرخارجه سابق پس از مدتها سکوت، با انتشار یک یادداشت کوتاه در شبکههای اجتماعی در دفاع از خودش با اشاره به اینکه پیش از این برای جمله «خودمان انتخاب کردیم» مورد انتقاد فراوانی قرار گرفت با توضیح بیشتر در این زمینه نوشت: «مرحوم پروفسور روحالله رمضانی متخصص برجسته سیاست خارجی ایران در آمریکا سیاست خارجی پانصد سال گذشته ایران را چنین آسیب شناسی میکند ایران در پی به دست آوردن دوباره قلمروی بود که زمانی در تصرف داشت و اغلب نمیتوانست فاصله میان این اهداف امکانات در دسترس برای تحقق آنها را درک کند ما در طول تاریخ اهدافمان را بر اساس آرزوهایمان چیدهایم و به تواناییهایمان توجهی نکردهایم گرایش تاریخی ما برای رسیدن به آرزوها بدون در نظر گرفتن امکانات نه تنها در سیاست خارجی نمایان، است بلکه در شکلگیری خطوط متراکم خودرو پشت هر تونل کمعرض نیز دیدنی است».
وی با تصریح بر اینکه «در 75 سال برنامهریزی توسعه، ما منابع ملی نابود شده و توسعه نیز حاصل نشده چون بیشتر برنامهها به جای ترسیم مسیر جبران عقبماندگیها متناسب با امکانات و فرصتها، حدیث آرزومندی رهبران کشور بودهاند»، نوشت: «آگاهانه یا ناخودآگاه ما مردم انتخاب کردهایم آنان را که به دنبال آرزوهایمان بودهاند بستاییم هر چند برای خود و کشور خسارات فراوان به بار آورده باشند و آنان را که در حد امکانات کوشیدهاند تا از گستره خسارات ناشی از حرکات آرزومندانه بکاهند سازشکار» و حتی «خائن» بنامیم. راستی نه تنها ما مردم بلکه نخبگان ما کدامیک را بیشتر نکوهش میکنند.
آنها که با آرزوی بازپس گرفتن سرزمین از دست رفته در قرارداد گلستان بخشهای بیشتری از سرزمین و حتی استقلال ایران را به باد دادند یا آنها که با قرارداد ترکمنچای دستکم قسمتی از سرزمین تازه از دست رفته را بازپس گرفتند؟
وزیر سابق امور خارجه کشورمان با بیان اینکه «برای پیشگیری از ترکمنچایها باید انتخاب کنیم» که آرزوهایمان را در چارچوب امکانات دنبال کنیم، نوشت: «ما حتی در واژههایمان هم توجه به امکانات را ناشایست میدانیم. چرا سازشکار منفی و سازش ناپذیر مثبت است؟ مگر سازش جز به معنی دستیابی به نقطه اشتراک و توازن برای حرکت به سوی آرمانهاست؟ مگر میتوان از روش دیگری به آرمانها رسید؟ داشتن آرزو به زندگی جهت میدهد اما توجه به تواناییها حرکت به سمت آرمانها را ممکن میسازد نیاز امروز ما درک درست و «انتخاب» هوشمندانه است. کنشگری مرزی. چشم به آرمانها و استوار بر تواناییها».
کیهان ادعا دارد ظریف به دنبال توجیه خسارات برجام از طریق تحسین قرارداد ننگین ترکمنچای است.
این روزنامه نوشت: وزیر امور خارجه سابق در حالی برای دفاع از عملکرد خود به طور ضمنی به تمجید از قرارداد نگین ترکمنچای روی آورده است که به موجب این قرار داد، ایالتهای ایروان و نخجوان و بخشهایی از تالش (30 هزار کیلومتر مربع)، از خاک ایران جدا شد. ضمن آنکه ایران، حق قضاوت کنسولی (کاپیتولاسیون) را به روسیه واگذار کرد و ده کرور تومان نیز به عنوان غرامت جنگی پرداخت.
کیهان در مطلب خود نوشته است:"در منفور بودن این قرار داد ننگین، همینبس که ظریف، 8 بهمن 1397 در مجلس از قیاس برجام با ترکمنچای از سوی منتقدان به شدت برآشفته و گفته بود: «چرا افتخارات ملی را ترکمنچای مینامید؟ چرا بدعهدی رژیم جنایتکار آمریکا را به اسم جمهوری اسلامی تمام میکنیم و افتخار کشور را ترکمنچای مینامیم؟ از دولتی که به اصول بینالملل پایبند نیست چه توقعی داریم؟... این ترامپ است که باید به برجام، ترکمنچای بگوید، نه شما».
ظریف آن زمان، ترکمنچای را نقطه مقابل افتخارات ملی میشمرد اما 5 سال بعد، با این پیش فرض که برجام در واگذاری امتیازات به دشمن، شبیه آن قرارداد بوده، به تحسین ترکمنچای میپردازد تا فجایع برجام را توجیه کند!
این روزنامه اعتقاد دارد:"در واقع همان جماعتی که تا دیروز از مقایسه برجام با ترکمنچای برآشفته میشدند امروز زبان به تحسین آن گشودهاند؛ این تلاش برای سفیدسازی خودشان، توجیه وادادگیهایشان، سرپوش گذاشتن بر خودتحقیری ذاتیشان و مهم جلوه دادنِ برجامی است که دستاوردش تاکنون تقریبا هیچ بوده است!"
--> اخبار مرتبط- باید برای پیشگیری از ترکمانچایها «انتخاب کنیم»
- امیرعبداللهیان: مجاری رسمی بهترین مسیر رفع سوءتفاهمات و اختلاف نظرها است
- جزئیات دیدار وزیران خارجه ایران و کرواسی
- پیام وزیر خارجه کره شمالی به امیر عبداللهیان
- عنابستانی: وزیر امور خارجه درباره سیاست متوازن بیشتر توضیح دهند
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.