یک‌شنبه 4 آذر 1403

خبر مهم وزیر آموزش و پرورش درباره دانشگاه فرهنگیان

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
خبر مهم وزیر آموزش و پرورش درباره دانشگاه فرهنگیان

این تفاهم نامه در راستای راهکار 10-11 سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و پذیرش دانشجو در 5 رشته ی آموزش ریاضی، آموزش فیزیک، آموزش شیمی، آموزش زیست شناسی و آموزش دانش اموزان با نیازهای ویژه تدوین شده است.

تفاهم نامه همکاری در مقطع کارشناسی با حضور رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش؛ سعید غیاثی ندوشن سرپرست دانشگاه فرهنگیان و روسای 14 دانشگاه دولتی کشور برگزار شد.

در راستای جلب مشارکت دانشگاه های برتر در امر تربیت تخصصی - حرفه ای معلمان و نیز کاهش هزینه ها و زمان مورد نیاز برای تربیت معلم متناسب با نیازهای خاص آموزش و پرورش در مقاطع زمانی خاص، با هدف کیفیت بخشی اجرای ماده 28 اساسنامه دانشگاه و به منظور تقویت رشته های علوم پایه، تفاهم نامه پذیرش دانشجوی دوره های مشترک تحصیلی در مقطع کارشناسی، میان دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه های دولتی منعقد شد.

این تفاهم نامه در راستای راهکار 10-11 سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و پذیرش دانشجو در 5 رشته ی آموزش ریاضی، آموزش فیزیک، آموزش شیمی، آموزش زیست شناسی و آموزش دانش اموزان با نیازهای ویژه تدوین شده است.

بر این اساس دانشجوی پذیرش شده در رشته های اعلامی 2 سال را در دانشگاه مبدا تحصیل کرده و پس از کسب صلاحیت های عمومی، 2 سال دوم را در دانشگاه فرهنگیانو واحد های مربوطه تحصیل می کند و در پایان دوره با اخذ مدرک دوگانه از سوی دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه مشارکت کننده به عنوان معلم جذب می شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فرهنگیان؛ عبدالله معتمدی رییس دانشگاه علامه طباطبایی، منصور انبیا رییس دانشگاه علم و صنعت، امیررضا شاهانی رییس دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی، عباس کلانتری رییس دانشگاه یزد، حامد قادرزاده رییس دانشگاه کردستان، یاسر پیرعلی رییس دانشگاه شهرکرد، عباس کتابی، رییس دانشگاه کاشان، احمد حسین شریفی، رییس دانشگاه قم، محمد نبی احمدی رییس دانشگاه رازی، محمد موذنی رییس دانشگاه شیراز، سیف الله سعدالدین رییس دانشگاه سمنان، محمد شیخ زاده رییس دانشگاه بجنورد، مرتضی ایزدی فرد رییس دانشگاه صنعتی شاهرود و بهرام عزیزالله گنجی رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل از روسای حاضر در جلسه انعقاد تفاهم نامه بودند.

انعقاد تفاهم نامه دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه های کشور امری بی سابقه در تاریخ تربیت معلم کشور

دکتر رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش نیز در این مراسم، در سخنانی صدور مدرک دوگانه را از اقدامات خلاقانه در دانشگاه فرهنگیان و وزارت علوم، عنوان و تصریح کرد: امروز با انعقاد تفاهم نامه دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه های کشور، امر بی سابقه ای در تاریخ تربیت معلم کشور رقم می خورد.

وزیرآموزش و پرورش در این جلسه ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع نخبگان دانشگاهی، با بیان اینکه آموزش و پرورش قوی، ایران قوی را می سازد، گفت: بنا به فرمایشات رهبر معظم انقلاب دستیابی به قله های پیشرفت بدون کمک اموزش و پرورش ممکن نیست.

وی یکی از شکل گیری های مولفه های قدرت افرین در کشور را پیش از مدارس دانست و افزود: سازمان تعلیم و تربیت کودک در آموزش و پرورش شکل گرفته و برنامه ریزی ها از مهدکودک ها به مدرسه و دانشگاه، خواهد بود.

صحرایی تاسیس سازمان توتک در این راستا را جدیدترین کار در آموزش و پرورش برشمرد.

رضامراد صحرایی با اشاره به جایگاه معلم و نقش کلیدی آن در آموزش و پرورش و ضرورت و اهمیت تربیت معلم در نگاه شهید رجایی خاطر نشان کرد: مراکز تربیت معلم سرمایه ماندگار شهید رجایی است. وی دانشگاه فرهنگیان را مسیر تامین معلم در جمهوری اسلامی ایران نام برد و اظهار کرد: در ماده28 اساسنامه راه های تعامل با دیگر دانشگاه ها برای تامین معلم در صورت نیاز و کمبود پیش بینی شده است. وزیر آموزش و پرورش صدور مدرک دوگانه را از اقدامات خلاقانه در دانشگاه فرهنگیان و وزارت علوم، عنوان و تصریح کرد: امروز با انعقاد تفاهم نامه دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه های کشور، امر بی سابقه ای در تاریخ تربیت معلم کشور رقم می خورد.

وی ادامه داد: براساس این تفاهم نامه دانشجو حداقل دوسال در خدمت دانشگاه بوده و بعد به دانشگاه فرهنگیان انتقال داده میشود یا هم زمان در دو دانشگاه تحصیل می کند.

صحرایی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ایین نامه راتبه معلمی در حال تدوین است، گفت: بر اساس این طرح؛ دانش آموزان مستعد معلمی در سال آخر دانش اموزی شناسایی و بورس اموزش و پرورش می شوند.

وی از ایجاد کارشناسی ارشد حرفه ای تربیت معلم خبر داد و اظهار کرد: این تکلیف قانونی بر عهده دانشگاه فرهنگیان است که بدون حمایت دانشگاه های دیگر امکان پذیر نیست.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: این دوره ها در دانشگاه ها به مدت یک سال با آموزش علوم آغاز و پس از آن مهارت معلمی در دانشگاه فرهنگیان اموخته می شود.

همکاری در تحقق اهداف نظام در تربیت معلم با انعقاد این تفاهم‌نامه

سرپرست دانشگاه فرهنگیان، عنوان کرد: انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه های دولتی کشور، همکاری و مساعدت در امر تعلیم و تربیت و تحقق اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی در تربیت معلم است.

سعید غیاثی ندوشن در آیین امضای تفاهم نامه همکاری مشترک دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه های دولتی کشور برای پذیرش دانشجوی مقطع کارشناسی، این نشست را سرآغازی برای تعامل و همکاری مشترک میان مجموعه وزارت آموزش و پرورش، به طور ویژه دانشگاه فرهنگیان و سایر دانشگاه های کشور در امر تربیت نیروی تخصصی و حرفه ای معلمان عنوان کرد.

وی انعقاد این تفاهم نامه را در راستای تحقق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با اخذ مصوبه شورای گسترش آموزش عالی و حمایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برشمرد و افزود: بر اساس این مصوبه راهگشا با برگزاری دوره های مشترک در 5 رشته آموزشِ فیزیک، ریاضی، شیمی، زیست و آموزش با نیازهای ویژه موافقت شد و دانشگاه فرهنگیان این امکان را یافت با سایر دانشگاه ها نسبت به امر تعلیم و تربیت و تربیت معلم اقدام کند.

سرپرست دانشگاه فرهنگیان؛ پذیرش دانشجوی دوره های مشترک در 5 رشته را گام نخست این همکاری دانست و اظهار کرد: در همین راستا برنامه ریزی شده تا در سایر رشته ها نیز این امکان میسر شود و دانشگاه فرهنگیان با همکاری سایر دانشگاه ها نسبت به این امر اقدام کند.

وی با بیان اینکه ساختار برنامه و معماری کلان درسی دانشگاه فرهنگیان بواسطه ماهیت و هویت این دانشگاه تفاوت هایی با دیگر دانشگاه ها دارد، تصریح کرد: دانشجومعلمان این دانشگاه در مقطع کارشناسی، دروسی متفاوت نسبت به دروس محض سایر دانشگاه ها در 152 واحد می گذراند.

غیاثی، با اشاره به شیوه نامه همکاری مشترک میان دانشگاه فرهنگیان با سایر دانشگاه ها، گفت: براساس این شیوه نامه دانشجویان 2 سال نخست را در دانشگاه های مبدا و در صورت کسب استاندارد های مد نظر و صلاحیت های عمومی، 2 سال دوم را در دانشگاه فرهنگیان و در واحد های مربوط ادامه تحصیل خواهند داد.

وی همکاری در حوزه پژوهشی، استفاده از خدمات آزمایشگاهی و سایر امکانات به صورت مشترک را از دیگر ابعاد این تفاهم نامه نام برد.

سرپرست دانشگاه فرهنگیان، ضمن قدردانی از دانشگاه های همیار و همکار در خصوص طرح استاد وابسته به دانشگاه فرهنگیان، اظهار کرد: این اقدام را به فال نیک گرفته و امیدواریم بتوان این همکاری ها را در عرصه های مختلف ازجمله در بحث تبادل استاد ادامه یابد.

وی در پایان ضمن تشکر از حمایت ها و همکاری وزارتین آموزش و پرورش و علوم تحقیقات و فناوری، افزود: دانشگاه فرهنگیان امروز با برخی چالش هایی روبرو است که این همکاری و مساعدت کمک بسیاری در امر تعلیم تربیت و تحقق اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی در تربیت معلم خواهد کرد.

منبع: ایسنا هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

خبر مهم وزیر آموزش و پرورش درباره دانشگاه فرهنگیان 2