خبر مهم وزیر صمت درباره فروش فوری خودروهای وارداتی و داخلی جدید
وزیر صمت جزئیات عرضه 200 هزار خودروی خارجی و 700 هزار خودروی داخلی طی 6 ماه آینده را اعلام کرد.
سیدرضا فاطمی امین، وزیر صمت در برنامه تلویزیونی «پایش» با بیان اینکه تا پایان سال جاری اکثر واحدهای تولیدی به سامانه پایش وزارت صمت متصل میشوند و تمام آمار مواد اولیه، هزینهها و تولیدات آنها به طور برخط در دسترس قرار میگیرد، گفت: تاکنون 20 هزار واحد تولیدی از 70 هزار واحد و بیش از 11 هزار واحد فروشگاهی از 400 هزار واحد خردهفروشی به این سامانه متصل شدهاند. البته تقریبا تمام واحدهای معدنی و صادراتی به این سیستم متصل شدهاند. با اطلاعاتی که به دست آمده به راحتی میتوانیم برنامهریزی کنیم یا از بحرانهای پیش رو جلوگیری کنیم.
وزیر صمت افزود: این سامانه قدرت پیشبینی، اشراف بر اطلاعات و کنترل را افزایش میدهد. مثلا در خردادماه امسال شایعه قطع برق کارخانجات سیمان پخش شد که موجب افزایش قیمت سیمان در بازار شد، اما سریعا قیمت پایین آمد. دلیل پایین آمدن آن، هم این بود که با توجه به این اطلاعات، به گونهای برنامهریزی کردیم که بین مصرف مواد اولیه سیمان و فروش محصول نهایی آن، توازن ایجاد شود و از کمبود سیمان در بازار جلوگیری شد. همچنین یکی از وظایف وزارت صمت جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی است که سامانه پایش آن را محقق میکند. همچنین این سامانه از تخلفات و مفسدهها و انحرافات مالی هم جلوگیری میکند.
وزیر صمت با اشاره به اینکه وزارت صمت بیش از 25 درصد تولید ناخالص داخلی کشور را برعهده دارد، گفت: وزارت صمت متولی 27 صنعت و بخش اقتصادی کشور است که خودرو فقط یکی از آنها است، اما خودرو آنقدر مورد توجه قرار گرفته که سایر بخشهای صنعت و معدن را تحتالشعاع قرار داده است.
فاطمی امین همچنین با بیان اینکه برنامه دولت، متصل کردن جریان کالا در کشور به جریان مالی است، گفت: با این اتصال، جلوی بسیاری از سوءاستفادهها و اقدامات پنهانی گرفته میشود و از انحراف جریان کالا در کشور جلوگیری میشود که به نفع تولید تمام خواهد شد. بنابراین وزارت صمت به یک وزارت دانشبنیان تبدیل خواهد شد به گونهای که با در اختیار داشتن دادههای گسترده، اقدام به تحلیل آنها کرده و سپس بر مبنای تحلیلها برنامهریزی درست کند.
فاطمی امین در ادامه حذف ارز 4200 تومانی را ضروری توصیف کرد و گفت: امسال روغن خوراکی 26 درصد کاهش تولید داشت، اما وفور این کالا در بازار، نشان میدهد مازاد بر آن، به کشورهای همسایه قاچاق میشد.
وی همچنین با استناد به اطلاعات بانک مرکزی و مرکز آمار، رشد صنعت در نیمه اول امسال را رشد بالایی توصیف کرد و درباره تاثیر آنها بر سفره مردم گفت: روند حرکتی صنعت، مثبت است، اما با انباشتگی تورم در کشور مواجهیم. سالهای متمادی تورم بالا در کشور حاکم بوده که سبب شده بین درآمد و هزینه مردم، فاصله ایجاد شود. مردم 4 سال تورم بالای 30 درصد را تحمل کردهاند. دولت سیزدهم تلاش کرده با یارانه، بخشی از این فاصله را جبران کند، اما بهترین راهکار، ایجاد تولید و اشتغال است که در حال پیگیری است. آمارهای اقتصادی بیانگر حرکت مثبت کلان اقتصاد است، اما همچنان به علت انباشتگی تورم، طعم این رشد مثبت به مردم نمیرسد، اما به زودی محقق خواهد شد.
وزیر صمت با بیان اینکه در تابستان امسال در بخش صنعت مصرف برق 20 درصد بیشتر شد که نشاندهنده رشد تولید صنعتی است، گفت: به مردم حق میدهم که نگران معیشت باشند، اما این نوید را میدهم که تمام تلاشمان را میکنیم و با تسهیل کسبوکارها و رفع موانع، وضعیت تولید را بهتر کنیم و برآورد ما این است که در آینده نزدیک اوضاع اقتصاد بهتر خواهد شد.
فاطمی امین درباره برنامههای صنعت خودروسازی هم گفت: در 9 ماهه امسال تقریبا به اندازه 12 ماه سال گذشته، خودرو تولید شده است. به طور کلی در این صنعت اول باید انحصار در صنعت خودرو شکسته شود. برای همین هدف، خودروسازان کوچک را تقویت میکنیم و امسال سهم آنها از تولیدات خودرو تاکنون 2 برابر شده است. از سوی دیگر واگذاری خودروسازان را پیگیری میکنیم و طرح سوم هم واردات است که عرضه 200 هزار خودروی خارجی طی 6 ماه را برنامهریزی کردهایم. از این پس محمولههای متعدد خودروهای وارداتی وارد خواهد شد.
این مقام مسئول با بیان اینکه 27 هزار دستگاه خودرو ثبت سفارش شده که بخش زیادی از آنها 10 هزار دلار یا کمتر هستند و خودروهای اقتصادی محسوب میشوند، گفت: با عرضه خودروهای وارداتی و ایجاد رقابت در بازار، به تدریج قیمت خودروهای تولید داخل و خودروهای کارکرده پایین خواهد آمد و کل بازار تنظیم خواهد شد.
وی مشکل صنعت خودرو را عدم توازن بین عرضه و تقاضا دانست و گفت: چنین مشکلی در صنعت لوازم خانگی وجود ندارد زیرا آنقدر عرضه و تولید لوازم خانگی بالا رفته که دیگر هیچ کمبودی در بازار وجود ندارد و امسال با وجود افزایش نرخ ارز، دیگر کسی به دنبال خرید سرمایهای لوازم خانگی نمیرود. اما در مورد خودرو چون عرضه کمتر از تقاضا است، فضای سرمایهای در بازار آزاد ایجاد شده است. این در حالی است که قیمت خودرو در بازار به علت رواج سوداگری بالا رفته است. راهکار رفع این معضل افزایش عرضه و کنترل تقاضا با تصویب مالیات بر عایدی سرمایه است که امیدواریم نمایندگان مجلس هرچه سریعتر این طرح را تصویب کند.
وی با بیان اینکه مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات ضد دلالی است و دلالان باید نگران اجرای این نوع مالیات باشند، نه مردم، درباره وضعیت عرضه خودرو گفت: طی شش ماه آینده 700 هزار خودروی داخلی و 200 هزار خودروی وارداتی عرضه خواهد شد که در قالب طرحهای فروش فوری یا پیشفروش چندماهه خواهد بود. این حجم از عرضه، بسیاری از تقاضا را پاسخ خواهد داد و آشفتگی موجود را رفع خواهد کرد.
وزیر صمت در ادامه درباره نقش بورس کالا در ایجاد شفافیت در بازار مواد اولیه گفت: برای کاهش قیمت تمامشده محصولات، راهکار اصلی مهار قیمت مواد اولیه است. در وزارت صمت، با عرضه محصولاتی مثل فولاد و سیمان در بورس کالا توانستیم تورم تولیدکننده در این صنایع را پایین بیاوریم. همچنین با اقداماتی همچون حذف سهمیهبندیها و کنترل سودهای مازاد، در یک سال اخیر در قیمت محصولات فولادی ثبات ایجاد شده است. این در حالی است که در اوایل سال جاری در جهان قیمت محصولات فولادی به شدت افزایش پیدا کرد، به طوری که قیمت میلگرد در ایران نصف قیمت میلگرد در ترکیه شده بود. بنابراین علت ثبات قیمت محصولات پاییندستی همچون لوازم خانگی، کنترل قیمت مواد اولیه آنها در بخش محصولات فولادی بوده است.
فاطمی امین یکی از اهداف وزارت صمت را افزایش قدرت خرید مردم عنوان کرد و گفت: ثبات قیمت لوازم خانگی در همین راستا بوده است.
او در پایان درباره هوشمندسازی معادن نیز گفت: با این اقدام، اطلاعات بهرهبرداری از معادن با پهپاد به دست میآید و برنامههای استخراج معادن به یک سامانه متصل میشود تا تمام فرآیند کارهای معدنی، شفاف و قابل رصد شود.
منبع: ایسنا هم اکنون دیگران می خوانند-
حقوق کارگران در سال آینده 13 میلیون تومان میشود؟
-
ماجرای هدیه و خرید گوشیهای موبایل گرانقیمت برای اعضای شورای شهر شیراز چه بود؟
-
ماجرای اجرای «طرح جناغیها» در بزرگراهها و اتوبانهای تهران چیست؟
-
توضیحات دادستان نظامی هرمزگان درباره قتل «سها اعتباری» دختربچه 12 ساله بستکی
-
ماجرای استعفا ندادن محسن رضایی از معاونت اقتصادی دولت
-
حکم «سپیده رشنو» صادر شد
-
یارانه بگیریم یا دلار سهمیهای؟