خزان گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در بهار کرونایی
گچساران - ایرنا - گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد که معمولا پررونق ترین روزهای خود را در نیمه دوم اسفند و فروردین تجربه می کند اما امسال این صنعت درآمدزا زیرسایه سنگین انتشار ویروس کرونا قرار گرفته است.
کوید - 19 اگرچه باعث کم رونق شدن کسب و کارهایی نظیر آرایشگاه ها، رستوران ها، شیرینی فروشی ها، آجیل فروشی ها و حتی پوشاک فروشی ها در این استان شده است اما خزان مهمترین منبع درآمد مردم کهگیلویه و بویراحمد در بهار گردشگری یعنی تعطیلات نوروزی کاهش درآمد و معیشت مردم را در پی دارد.
تعطیلی هتل ها، بسته شدن در بقاع متبرکه، واحدهای پذیرایی و کم رونق شدن رستوران ها، متنفی شدن برپایی نمایشگاه های بهاره، نمایشگاه سوغات و هدایا سبب کاهش شدید درآمد فعالان این عرصه شده و حالا سرمایه گذارانی که میلیاردها تومان برای ایجاد زیرساخت های گردشگری هزینه کرده اند دستشان از درآمدزایی در این روزهای پایان سال کوتاه شده است.
این روزها تعدادی از شهروندان در طبیعت بهاری مناطق گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد محیطی آرام و به دور از دغدغه های انتشار ویروس کرونا را تجربه می کنند اما مردم به دلیل نگرانی از سرایت این ویروس از غذای خانگی در دل طبیعت استفاده می کنند.
یکی از ساکنان روستای امامزاده جعفر در گچساران گفت: در حالی که آخرین ماه هر سال صنعت گردشگری گچساران به دلیل قرار داشتن در محل عبور کاروان های راهیان نور که معمولا از طبیعت شهرستان های جنوبی نیز دیدن می کنند روزهای پردرآمدی را داشت اما این روزها خبری از گردشگران نیست.
ع - ح که در مسیر جاده گچساران به باشت یک سوپرمارکت دارد افزود: مسافرانی که هر ساله برای خریدهای نوروزی به بنادر جنوبی سفر می کردند معمولا در مسیر جاده گچساران به باشت استراحت می کردند و با خرید وسایل مورد نیاز خود و تولیدات محلی جهت تهیه سوغات درآمد های خوبی برای مردم منطقه ایجاد می کردند اما امسال دغدغه شهروندان تنها رهایی از ویروس کروناست و خلوت بودن جاده گچساران به شیراز گواه این مدعاست.
یک شهروند گچسارانی با بیان اینکه هر ساله نیمی از روزهای تعطیلات نوروزی را برای دیدن جاذبه های دیدنی استان های مجاور به سفر و دیدن آشنایان خود در استان های جنوبی کشور می رفت و نیمی دیگر میزبان مهمانان بوده است گفت: برای حفظ جان فرزندان خود تعطیلات نوروز امسال را در خانه می مانیم.
رویا کریمی با اشاره به اینکه سلامتی مهمترین نعمت برای بشر است افزود: با توجه به اینکه در سفر امکان رعایت کامل بهداشت فردی وجود ندارد و ویروس کرونا در استان های جنوبی بیشتر است سفرها را برای تابستان برنامه ریزی می کنیم.
یک سرمایه گذار حوزه گردشگری نیز گفت: بسیاری از سرمایه گذاران به امید کسب درآمد میلیارد تومان برای ایجاد زیرساخت هایی مانند اقامتگاه های بومگردی و رستوران های سنتی هزینه کرده اند اما بهار امسال به دلیل ممنوع بودن حضور گردشگران درآمدی عاید آنان نمی شود.
وی که خواست نامی از او برده نشود تاکید کرد: تعطیل شدن صنعت گردشگری افزون بر سرمایه گذاران این حوزه باعث کاهش شدید درآمد اصناف این خطه نیز شده است.
براساس آخرین آمار 4 هزار و 747 در کشور به بیماری کرونا مبتلا شده اند که سهم استان کهگیلویه و بویراحمد6 نفر است.
استان چهار فصل کهگیلویه و بویراحمد با داشتن چشمه سارها و تفرجگاههای بکر، آبشارهای زیبا، رودخانههای خروشان همراه با مناظر بدیع از مقاصد گردشگری مهم در جنوب کشور محسوب می شود.
دریاچههای طبیعی، پوشش جنگلی درختان سرسبز بلوط و رایحه خوش گل بوتهها، کوهساران، جلوههایی از طبیعت سحرانگیز این استان در فصل بهار است.
تپه ماهورهای شلالدون، تفرجگاه رود رونه، دشت های دیل، گناوه، آبریگون، چشمه بلقیس، سواحل سد کوثر از مهمترین مناطق گردشگری طبیعی کهگیلویه و بویراحمد است ک این روزها حتی ردپایی از انبوه گردشگران و چادرهای رنگارنگ در آنها دیده نمی شود..
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به اینکه کهگیلویه و بویراحمد یکی از پاک ترین استان های کشور درباره بیماری کرونا گفت: مردم در تعطیلات نوروز امسال از استان خارج نشوند.
محمد مهدی بانشی اظهارداشت: شهروندان به ویژه در مناطق گرمسیری از محیط های طبیعی جنگل ها به جای پارک و بوستان های تفریحی برای گذران اوقات فراغت استفاده کنند.
وی بیان کرد: اسکان گردشگران در پارک ها و بوستان های کهگیلویه و بویراحمد ممنوع شده است.
بانشی از مردم خواست برنامه های خود برای پذیرایی از مهمانان خارج از استان را به پس از کنترل ویروس کرونا موکول کنند.
وی ابراز داشت: با توجه به اینکه ویروس کرونا مهمان ناخوانده استان های اصفهان، خوزستان، بوشهر و فارس نیز هست تاکید کرد: هم اکنون 6 تیم در ورودی مناطق مختلف استان برای تب سنجی مسافران به صورت شبانه روزی در حال انجام غربالگری مسافران است.
بانشی همچنین از فعال شدن یک تیم برای نظارت بر تفرجگاه ها و پارک های کهگیلویه و بویراحمد و انجام غربالگری و تب سنجی خبر داد و افزود: با این همه به دلیل 14 روز دوره پنهان ویروس کرونا نیازمند مشارکت جدی مردم برای پیشگیری از انتشار این ویروس هستیم.
سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه بویراحمد با اشاره به سرمایه گذاری های انجام شده در حوزه زیرساخت های گردشگری در استان گفت: کم رونق شدن گردشگری در روزهای پایانی سال باعث خسارت های زیادی به فعالان این حوزه شده است.
مجید صفایی بیان کرد: اولویت سلامت هموطنان است و تا زمان کنترل کامل ویروس کرونا فعالیت حوزه گردشگری صورت نخواهد گرفت.
سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه بویراحمد گفت: گندزدایی و ضدعفونی همه زیرساخت های گردشگری استان در حال انجام است و به محض بهبود اوضاع فعالیت ها از سر گرفته خواهد شد.
صفایی افزود: سرویس های بهداشتی، حمام های عمومی، هتل ها و همه زیرساخت های مناطق گردشگری کهگیلویه و بویراحمد نیز تا پایان سال ضدعفونی می شود.
وی بیان کرد: بناهای تاریخی مهم چون شهر تاریخی دهدشت و پل بریم باشت نیز پاکسازی شده است.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد گفت: با توجه به بروز و شیوع ویروس کرونا و اهمیت سلامت مردم تمامی برنامه ها بویژه در زمینه اسکان نوروزی و پذیرش اقامت در اقامتگاه ها، هتل ها، مهمانسراها، رستوران ها، مدارس و سایر اماکن و تفرجگاه های گردشگری برای تعطیلات نوروزی سال 1399 در این استان لغو شده است.
حسین کلانتری اظهار داشت: مسافران و دانشجویان بسیاری از استان های درگیر این بیماری از جمله تهران، قم، اصفهان به این استان سفر می کنند که باید نظارت کافی بر این مسیر هاو مبادی ورودی و خروجی استان اعمال شود.
استان 723 هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران سالانه پذیرای افزون بر سه میلیون گردشگر است که صدها جهانگرد هم در میان آنها به چشم میخورد.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*