خسارت گردشگری ترکیه از کرونا گستردهتر میشود
رئیس مؤسسه مجمع گردشگری جهانی در ترکیه با بیان اینکه همکاری با دولت موجب خروج از بحران گردشگری ناشی از کرونا میشود گفت: خسارتی که کرونا به گردشگری ترکیه زد، ابعاد گستردهتری میگیرد.
رئیس مؤسسه مجمع گردشگری جهانی در ترکیه با بیان اینکه همکاری با دولت موجب خروج از بحران گردشگری ناشی از کرونا میشود گفت: خسارتی که کرونا به گردشگری ترکیه زد، ابعاد گستردهتری میگیرد.
خبرگزاری مهر_ گروه فرهنگ: با شیوع ویروس کرونا در جهان و مشخص شدن خطرات این بیماری، مرزهای بسیاری از کشورها بسته شد و همه کشورها برای سفرهای خارجی محدودیتهای سنگینی وضع کردند. حتی داخل کشورها نیز سفر کردن با مشکلاتی همراه شد. متعاقب این وضعیت، صنعت گردشگری در جهان، بحرانهای زیادی به خود دید. به خصوص کشورهایی که پذیرای بیشترین آمار گردشگران بودهاند بالاترین خسارت را متحمل شدند.
کشور ترکیه هم که در سالهای گذشته کارنامه خوبی در زمینه جذب گردشگر داشته بیشترین ضرر را از پاندمی کرونا متحمل شد. ترکیه در سال 2019 با جذب 52 میلیون گردشگر از کشورهای مختلف بهخصوص روسیه و ایران توانسته بود 35 میلیون دلار درآمدزایی کند یعنی به طور متوسط هر ماه حدود سه میلیون دلار.
اما امسال که حدود 4 ماه از آن میگذرد نزدیک به 12 میلیون دلار درآمد بخش گردشگری خود را از دست داده است و به نظر میرسد این وضعیت کماکان برای ترکیه و کشورهای دیگر نیز ادامه داشته باشد.
در همین خصوص خبرنگار مهر گفتگویی با بولوت باغچی، رئیس مؤسسه مجمع گردشگری جهانی در ترکیه انجام داده که در ادامه میخوانید.
* طبق تحقیقات شما خسارت ناشی از تأثیر ویروس کرونا در صنعت گردشگری در کل جهان به چه صورت بوده است؟
تا به امروز 600 میلیارد دلار خسارت بر صنعت توریسم وارد شده است. پیش بینی میشود تا پایان سال 2020، یک تریلیون ضرر به گردشگری وارد شود. این ضرر مالی واقعا وحشتناک هست. همراه با صنعت توریسم تمامی صنایع در کل جهان با مبلغ حدود پنج تریلیون ضرر مواجه خواهند شد.
* با آمدن ویروس کرونا کدام کشورها متحمل بیشترین خسارت در گردشگری شدهاند؟
صنعت گردشگری مهمترین بستر تأثیر گذار در تولید ناخالص ملی است. به همین علت کشورهایی که میزبان گردشگر خارجی زیادی هستند بیشترین خسارت را متحمل خواهند شد میتوان در میان آنها از چین، ایتالیا و آمریکا نام برد.
* وضعیت صنعت توریسم ترکیه در شرایط جولان ویروس کرونا چگونه هست؟
انتظار میرود در کل دنیا 50 میلیون از افرادی که در صنعت توریسم فعالیت میکنند کار خود را از دست بدهند. خسارت بر کشور ترکیه نیز به عنوان کشور گردشگر پذیر در ابعاد بزرگتری خواهد بود.
* در شرایط کنونی ترکیه با چه الگوهایی میتواند از این روند خارج شده و دوباره توجه گردشگران خارجی را جلب کند؟
با حمایت دولت ترکیه از این بحران خارج خواهیم شد. حزب عدالت و توسعه به علت اقداماتش در صنعت گردشگری ترکیه در 17 سال اخیر توانسته تجارب بسیاری به دست آورد. میزان ورود گردشگران از 13 میلیون به 46 میلیون رسیده است و جایگاه خود را به عنوان کشور توریست پذیر به رتبه ششم رسانده است. با این تفاسیر میتوان گفت ترکیه از این بحران هم عبور خواهد کرد. برای اینکه دوباره بتوانیم میزان گردشگران در کشورمان باشیم در حال همکاری با دولت ترکیه هستیم.
* همیشه گردشگران بسیاری از ایران به ترکیه میروند اما از سوی ترکیه گردشگری به ایران نمیآید دلیل آن چیست؟
در این خصوص لازم است با دولت و وزارت فرهنگ ایران همکاری و هم فکری بیشتری داشته باشیم.
* ترکیه در گذشته مورد حملات تروریستی قرار گرفت این اتفاقات نیز در صنعت گردشگری ترکیه تأثیر بسیاری داشت. ترکیه با اعمال کدام الگوها توانست دوباره صنعت گردشگری خود را رونق دهد؟
در آن دوران به عنوان مؤسسه مجمع جهانی گردشگری نشستهایی را در استانبول برگزار کردیم. همچنین در آنتالیا و مسکو نیز نشستهای بین المللی برگزار شد. در این جلسات توافقنامههایی در خصوص گردشگری با دیگر کشورها امضا کردیم. دولت ترکیه هم حمایت بسیاری داشت. با همین اقدامات توانستیم کم کم از این بحران خارج شویم.
تهیه گفتگو و ترجمه: آذر مهدوان