یک‌شنبه 30 دی 1403

خصومت علیه کشورمان نتیجه سیاست لبخند است / دیپلماسی اعتماد به غرب پیامدی جز شکست ندارد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
خصومت علیه کشورمان نتیجه سیاست لبخند است / دیپلماسی اعتماد به غرب پیامدی جز شکست ندارد

کامران غضنفری گفت: در مقطعی به دستور ریاست جمهوری آمریکا، خرید نفت از ایران لغو می شود و این مسئله به این معنی است که سیاست لبخند در دوران دولت سازندگی جز خصومت و دشمنی، چیز دیگری برای ما در پی نداشت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کامران غضنفری در گفتگو با راه آرمان؛ با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون کشورهای غربی و به ویژه آمریکا خواهان تداوم حضور و نفوذ جمهوری اسلامی ایران نبوده اند، گفت: در ماه های اولیه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اسنادی که به دست آمد نشان داد که مأمورین سفارت آمریکا در ایران توطئه های مختلفی را علیه کشورمان برنامه ریزی می کردند تا نظام جمهوری اسلامی ایران را در همان ابتدا سرنگون کنند.

این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: این مقامات در ظاهر ادعا می کردند که جمهوری اسلامی ایران را به رسمیت می شناسند و با آن روابط عادی و معمولی می خواهیم داشته باشیم؛ اما در پشت صحنه برای به زمین زدن و سرنگون کردن کشورمان اقدام می کردند.

وی بیان کرد: طراحی تهاجم صدام به ایران و تحمیل جنگ هشت ساله علیه کشورمان، نتیجه خصومت و دشمنی غرب به ویژه آمریکا و متحدین این دولت با جمهوری اسلامی ایران بود و پس از پایان جنگ نیز در دولت سازندگی دست دوستی به سمت غرب دراز و سیاست تنش دایی در پیش گرفته شد که در این مقطع علی رغم ابراز حسن نیت هایی که از سوی دولت سازندگی انجام شد؛ اما در مقابل هیچ پاسخی به سیاست لبخند و تنش زدایی داده نشد.

غضنفری افزود: در همان دوران شاهد بودیم که رئیس جمهور دولت وقت آمریکا، بیلی کیلینتون، سیاست تشدید تحریم های تجاری را در سال 1372 علیه جمهوری اسلامی ایران کلید می زند و دو سال پس از آن در کنگره آمریکا رسما بودجه ای را به منظور براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران تصویب و این مسئله را علنی اعلام می کنند.

این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: جلوه دیگری از عدم اعتماد به غربی را در خصوص کمپانی های نفتی آمریکا می توان رویت کرد؛ در آن دوران ناگهان به دستور ریاست جمهوری آمریکا، خرید نفت از ایران لغو می شود و این مسئله به این معنی است که سیاست لبخند در دوران دولت سازندگی جز خصومت و دشمنی، چیز دیگری برای ما در پی نداشت.

وی ابراز کرد: در هشت سال فعالیت دولت اصلاحات نیز شاهد بودیم که سیاست لبخند به غرب و دست دوستی با غربی ها در پیش گرفته شد و حتی در موضوع حمله آمریکا و متحدین آنها به افغانستان پس از حادثه 11 سپتامبر، دولت وقت نهایت همکاری را با آنها در این زمینه کرد که هیچ مشکلی از ناحیه مرزهای ایران پیش نخواهد آمد و در این زمینه یک تیم مذاکره کننده با مقامات آمریکایی فرستاده شد که در رأس آن تیم وزیر امور خارجه دولت دوزادهم که در آن زمان معاون وزیر امور خارجه بود، قرار داشت.

غضنفری با بیان اینکه در مقابل زمانی که آمریکایی ها و رئیس جمهور وقت جورج بوش صحبت می کند، جمهوری اسلامی ایران، عراق و کره شمالی را به عنوان سه محور شرارت دنیا معرفی می کند، عنوان کرد: در این مقطع زمانی نیز شاهد هستیم که سیاست اعتماد به غربی ها با شکست مواجه می شود.

این کارشناس مسائل سیاسی اظهار کرد: مذاکرات هسته ای از سال 82 تا 84 با ریاست حسن روحانی و مشارکت محمد جواد ظریف انجام می شود؛ طی این دو سال سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس که با مشورت آمریکا مذاکره می کنند، به هیچ یک از تعهدات خود عمل نمی کنند و در همین مدت شش قطعنامه در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه جمهوری اسلامی ایران صادر می شود؛ ولی حسن روحانی و محمد جواد ظریف از این تجربه تلخ درس نمی گیرند.

وی ادامه داد: در دولت تدبیر و امید نیز شاهد بودیم که بار دیگر سیاست تنش زدایی، لبخند به غرب، دست دوستی به دنیای غرب و اعتماد به غرب و آمریکا در پیش گرفته می شود و از سال 1392 با ابراز اعتماد به غربی ها مذاکره با شیطان بزرگ و نوچه های آن آغاز می شود.

غضنفری خاطر نشان کرد: اینکه وزیر امور خارجه دولت دوازدهم در کتاب خود بیان کرده است که ما از ابتدا مذاکره بر مبنای بی اعتمادی به غرب کار خود را آغاز کردیم، این مسئله دروغ است؛ ظریف در آن دوران مذاکره گفته بود که امضای کری برای ما سند است و ما به آن اعتماد می کنیم و اگر اوباما رئیس جمهور آمریکا به ما قولی بدهد ما به قول او اعتماد می کنیم؛ حال حرف خود را برعکس می زنند.

انتهای پیام /