خلاصه مهمترین اخبار مجلس در روز 21 اردیبهشت ماه
بررسی لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، بررسی کلیات طرح اصلاح آییننامه داخلی مجلس، انتقاد از افزایش قیمت پراید و... از جمله مهمترین اخبار امروز (یک شنبه) بیست و یکم اردیبهشت 1399 مجلس شورای اسلامی هستند که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
به گزارش ایسنا، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به ریاست مسعود پزشکیان برگزار شد و لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در دستورکار نمایندگان مجلس قرار دارد.
مسعود پزشکیان در نطق پیش از دستور، رحلت حجتالاسلام والمسلمین سیدصادق حسینیطباطبایی نماینده ادوار مردم سیستان در مجلس را تسلیت گفت و افزود: رحلت این عزیز را به مردم سیستان تسلیت گفته و صبر جمیل برای خانواده آن مرحوم و همکارمان آقای کامران از درگاه ایزد مننان خواستاریم. این تسلیت از طرف مجمع نمایندگان استان سیستان اعلام شده است.
در این جلسه نمایندگان به اصلاح کمیسیون اجتماعی درباره طرح تشکیل وزارت تجارت و خدمات بازرگانی رای ندادند و به همین دلیل این طرح از دستور کار مجلس خارج شد.
ناطقین امروز مجلس
حاجی بابایی: مجلس یازدهم محکوم به پیروزی است
یوسف نژاد: حمله به دولت و مجلس به منزله بی توجهی به رای مردم است
سخنگوی کمیسیون عمران خطاب به رئیس جمهور: مگر 90 درصد قطعات پراید تولید داخل نبود؟
پاپی زاده: اجازه بهره برداری از بیمارستان دزفول داده شود
کمالیپور: باید دست واسطهها از بازار خودرو قطع شود
***
بررسی لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در دستور کار نمایندگان قرار گرفت و در مصوبه ای خرید و فروش چوب، هیزم یا زغال حاصل از درختان جنگلی مطلقا ممنوع و مجازاتی برای متخلفان تعیین شد.
بر اساس رای نمایندگان همچنین چنانچه عرضه یا فروش کالای قاچاق از طریق رسانهها یا فضای مجازی از قبیل شبکه اجتماعی، تارنما، پیامک یا تلفن صورت پذیرد، مرتکب علاوه بر ضبط کالا به دوبرابر ارزش کالای قاچاق محکوم می شود.
در مصوبهای دیگر در ارتباط با این لایحه، احکام مربوط به وسایل نقلیه مورد استفاده در حمل کالا یا ارز قاچاق نیز تعیین شد.
در جریان جلسه علنی امروز مجلس، ماده 24 لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را بررسی شد و به تصویب رسید که بر اساس آن ی جریمه نقدی اقدام به خروج ارز را دو تا چهار برابر بهای ریالی آن تعیین شد.
همچنین نمایندگان مجازاتی را برای واردات یا صادرات دارو، مکمل ها، ملزومات و تجهیزات پزشکی و قطعات آنها، مواد و فرآورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی بدون انجام تشریفات قانونی تعیین کردند.
درادامه بررسی های مربوط به لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز با رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی هرگونه معامله با استفاده از کارت بازرگانی که عرفا اجاره، فروش، خرید یا وگذاری آن محسوب شود و نیز هرگونه بهره برداری از منافع کارت بازرگانی دیگری تحت هر عنوان ممنوع است.
نمایندگان با تصویب ماده 49 این لایحه مقرر کردند وسیله نقلیه مرتکبان قاچاق درصورت درگیری مسلحانه ضبط یا معادل قیمت آن به جزای نقدی مرتکبان اضافه میشود.
در ادامه نمایندگان مجلس تصویب کردند که رسیدگی به جرایم قاچاق کالا و ارز سازمان یافته و حرفهای، قاچاق کالاهای ممنوع و قاچاق کالا و ارز مستلزم حبس و یا انفصال از خدمات دولتی در صلاحیت دادسرا و دادگاه انقلاب است و سایر پروندههای قاچاق کالا و ارز تخلف محسوب شده و رسیدگی به آن در صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی است.
همچنین در مصوبهای احکام مربوط به کالای قاچاق یا ارز مکشوفه 5 میلیون تومانی یا کمتر را تعیین شد.
نمایندگان مواد 32 و 33 لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز بررسی کرده و آن را به تصویب رساندند و بر این اساس نحوه تسلیح نیروی یگان حفاظت گمرک های کشور و سازمان بنادر و دریانوردی را تعیین شد.
در مصوبهای دیگر نیز مقرر شد که امکان فروش یا صادرات کالای قاچاق مکشوفه با برگزاری مزایده فراهم باشد.
در ادامه بررسی جزییات لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، نمایندگان مجلس در مصوبهای مقرر کردند کالاهای قاچاق مکشوفه که قابلیت هیچگونه مصرفی ندارند از قبیل مشروبات الکلی، آلات و وسایل قمار، آثار سمعی و بصری مبتذل و مستهجن، کالاهای فاسد یا تاریخ مصرف گذشته پس از أخذ مجوز امحاء از مرجع رسیدگی کننده، بلافاصله بر اساس مقررات مربوط امحاء شوند.
مواد 54 و 55 و 56 و 57 این لایحه نیز بررسی و تصویب شد که چنانچه وسایل نقلیه حامل کالاهای ممنوع به آبهای تحت نظارت جمهوری اسلامی ایران داخل و از طریق قرائن و اماراتی حرکت به مقصد ایران از طریق مسیر غیر مجاز احراز شود، حامل آن متخلف محسوب می شود.
در ادامه جلسه علنی نیز نمایندگان تصویب کردن که ارزش کالاهای ممنوع را ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز سالانه تصویب کرده و ابتدای هر سال ابلاغ می کند؛ همچنین مرجع تشخیص ایرانی یا خارجی بودن کالای مکشوفه حسب مورد یکی از وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی یا بهداشت یا سازمان ملی استاندارد ایران است.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی سازو کار اعتراض و یا درخواست تجدید نظر خواهی به رای دادگاه در خصوص متهمین قاچاق کالا و ارز را تعیین کردند.
در مصوبهای دیگر نحوه هزینهکرد مبالغ حاصل از اجرای این قانون از قبیل وجوه ناشی از فروش کالا و ارز قاچاق، وسایل ضبطی و جریمههای وصولی را تعیین کردند.
در جریان جلسه علنی امروز مجلس، مواد 44 و 45 لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز بررسی شد و نمایندگان سازو کار رسیدگی به عدم تطبیق رای دادگاه در رابطه با متهمین قاچاق کالا و ارز با قانون را تعیین کردند.
همچنین نمایندگان تصویب کردند که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز می تواند در خصوص پرونده های موضوع این قانون و یا جرائم مرتبط حسب مورد از طریق رئیس سازمان تعزیرات حکومتی یا دادستان، تعقیب و رسیدگی به پرونده را از بدو تشکیل تا مرحله اجرای احکام، از مراجع رسیدگی کننده تقاضا کند؛ همچنین تمامی احکام و قواعد عمومی مربوط به جرائم و تخلفات موضوع این قانون به غیر از موارد پیش بینی شده، مطابق قانون مجازات اسلامی است.
در ادامه جلسه علنی، نادر قاضیپور در اخطاری مستند به اصل 110 قانون اساسی با اشاره به بررسی لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مجلس شورای اسلامی گفت: در بخشی از این لایحه آمده که کالاهای قاچاق در بورس ارائه شود و به نوعی به این کالاها رسمیت داده شده که این خلاف نظرات رهبری است.
پزشکیان در پاسخ به این اظهارات بر ضرورت رعایت احکام صادره از سوی رهبری در مصوبات مجلس تاکید کرد.
نمایندگان همچنین در ادامه کارشان کلیات طرح اصلاح آییننامه داخلی مجلس را تصویب کردند که در صورت تصویب نهایی جزییات آن تغییراتی در روند انتخاب حقوقدانان شورای نگهبان ایجاد میشود.
کلیات این طرح در شرایطی تصویب شد که موافقان و مخالفان آن معتقد بودند این طرح برای حفظ اقتدار مجلس شورای اسلامی است و در شرایط فعلی اولویتهای مهمتری وجود دارد.
تذکرات شفاهی امروز نمایندگان مجلس
علیرضا سلیمی: قیمت ماشین سرسامآور بالا میرود و مجلس به جای نظارت فقط نظاره میکند
مازنی: وزیر خارجه درباره پرداخت خسارت آثار هنری تخریب شده در حمله به سفارت انگلیس روشنگری کند
کولیوند: همه تقصیر وقایع آبان ماه به عهده وزارت کشور نیست
صادقی: جلوی تورم در زمینه مسکن و خودرو را بگیرید
مقدسی: حقوق بازنشستگان افزایش پیدا کند
حاجی دلیگانی: دولت به افراد واجد شرایط جا افتاده از دریافت سهام عدالت رسیدگی کند
خجسته: دولت وضعیت مدیریت بنیاد شهید را تعیین تکلیف کند
خضری: بیمارستان پیرانشهر و درمانگاه تامین اجتماعی سردشت تعیین تکلیف شود
انتقاد کواکبیان از افزایش قیمت خودرو پراید
ابطحی: هر چه سریعتر حقوق معلمان خرید خدمت پرداخت شود
پورابراهیمی: هنوز بیمه بیکاری به بیکاران بعد از شیوع کرونا داده نشده است
کریمی:وام ازدواج باید یا یک ضامن پرداخت شود
قاضی پور: درصورت توقف تولید پژو و پراید اقشار زحمتکش نمیتوانند صاحب خودرو شوند
دهمرده: حق و حقوق پرستاران سیستان و بلوچستانی جدی گرفته شود
طاهرخانی: چه کسی مسئول ممانعت از افزایش افسارگسیخته قیمت خودرو است؟
تقاضای نماینده نهاوند برای تخصیص اعتبار پروژه سد منطقه
سلیمی: قیمت پراید مانند هلیکوپتر در حال پرواز است
آزادیخواه: برخی تلاش دارند جهش تولید را به جهش قیمت تبدیل کنند
انتقاد گودرزی از آشفتگی بازار خودرو و مسکن
***
در پایان نیز علی اصغر یوسف نژاد، عضو هیات رییسه مجلس تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولین اجرایی کشور را قرائت کرد.
انتهای پیام