دانشگاههای انگلیس زیر ذرهبین سرویسهای امنیتی رفتند
منابع رسانهای خبر دادند که دانشگاهیان و محققان دانشگاههای بریتانیا توسط سرویسهای امنیتی انگلیس بررسی خواهند شد.
بنا بر گزارشها، این اقدامات پس از نشست روز پنجشنبه بین کن مککالوم، مدیرکل امآی5 و معاونان دهها دانشگاه برجسته، از جمله دانشگاههای آکسفورد و کمبریج، اعلام شد.
خبر مرتبط دامنه اعتراضات دانشجویی حامی فلسطین به انگلیس کشیده شددانشجویان انگلیس در مقابل دانشگاه کالج لندن (UCL) در اعتراض به ارتباط این دانشگاه با مؤسسات دانشگاهی رژیم اسرائیل تجمع کردند.
طبق گزارشها، مککالوم به مسوولان این دانشگاهها هشدار داد که کشورهای متخاصم به طور فعال دانشگاهها را هدف قرار میدهند تا فناوریهایی را که میتواند «اولویتهای اقتدارگرا، نظامی و تجاری آنها را ارائه کند» بدزدند.
به گفته رئیس امآی5، بررسی محرمانه آسیبپذیریهای بخش آموزش عالی بریتانیا نشان داده است که کشورهایی مانند چین «مکانیسمهای آشکار و پنهان» را برای «کسب مالکیت معنوی و سرقت مزیت» به کار میگیرند.
بر اساس این گزارش، اکنون رایزنیها در مورد یک سیستم جدید بررسی دولتی در حال انجام است که دانشگاهیان را که به تحقیقات حساس دسترسی دارند، توسط سرویسهای امنیتی بررسی میشوند.
دولت همچنین به دنبال تأمین بودجه جدید برای مؤسسات آموزش عالی برای افزایش امنیت در اطراف سایتهای حساس خواهد بود. طبق گزارشها، دانشگاهها همچنین میتوانند در هنگام وارد شدن به مشارکت در تأمین مالی و همکاری با مؤسسات خارجی، ملزم شوند با سرویسهای امنیتی مشورت کنند.
آلیسیا کرنز، رئیس کمیته منتخب روابط خارجی پارلمان انگلیس در پستی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) گفت دانشگاهها برای مدت طولانی وانمود کردهاند که «نقشی در امنیت ملی ما ندارند» و میتوانند «عاری از واقعیتهای ژئواستراتژیک» عمل کنند.
پکن بارها هرگونه اتهام مرتبط با جاسوسی را رد کرده و آنها را بهعنوان «تهمتهای مخرب» رد کرده است. وانگ ونبین، سخنگوی وزارت امور خارجه به تازگی در یک نشست خبری گفت: «ما میخواهیم تکرار کنیم که این ادعا که چین میتواند اطلاعات بریتانیا را به سرقت ببرد، یک اتهام بیاساس و توهین بدخواهانه است و ما قاطعانه با این اتهامزنی مخالفیم. چنین اتهامزنی بدخواهانهای علیه چین باید متوقف شود.»
به گزارش راشا تودی، امآی5 پیشتر از شناسایی بیش از 50 دانشجوی چینی خبر داد که در دانشگاههای بریتانیا ثبتنام کرده بودند و به ادعای این سازمان، آنها با ارتش آزادیبخش خلق مرتبط بودند و در سالهای اخیر در نتیجه سرکوب آنچه این آژانس جاسوسی آن را دزدی فناوری مرتبط با امور دفاعی و سایر تحقیقات حساس دفاعی توصیف کرد، این کشور را ترک کردهاند.
--> اخبار مرتبط- تحریمهای جدید آمریکا و انگلیس علیه چین + جزئیات
- اعتراف معاون ام آی سیکس / در مقابل چین به اندازه کافی مجهز نیستیم
- چین یک جاسوس انگلیسی را به 5 سال حبس محکوم کرد
- انگلیس احساس خطر کرد / واحد ضد جاسوسی بریتانیا تشکیل شد
- یک تبعه خارجی در چین به اتهام جاسوسی برای این کشور دستگیر شد
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.