دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: نوجوانان در اغتشاشات و آشوبهای اخیر از کمبود محبت گفته بودند / الگوهای فرهنگی شبکه خانگی نباید بالیوود و هالیوود باشند
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از مدیران رسانه های صوت و تصویر فراگیر، سوال کرد: رسانه امروز چه پیامی دارد؟ پیامش خشونت است یا محبت؟ عقلانیت است یا شهوت؟ امیدبخشی یا یاس و ناامیدی است؟ رسانههای صوت و تصویر فراگیر در ایران اسلامی باید نمادی برای تجلی منتظران واقعی باشند. چراکه منتظران فقط شخصیتهای حقیقی نیستند بلکه شخصیتهای حقوقی را هم شامل می شوند.
آیین اختتامیه نخستین نمایشگاه صوت و تصویر فراگیر ایران «رصتا» امروز یکشنبه 14 اسفندماه در نمایشگاه بین المللی برگزار شد. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: سریالهای خانگی باید به سمتی بروند که به تحکیم خانواده کمک کنند.
به گزارش ایرنا، عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، سعید مقیسه مدیرعامل ساترا، جمعی از معاونان بخش های اقماری ساترا، صداوسیما، مدیران سکوهای حاضر در این رویداد و جمعی از مخاطبان در این مراسم در نمایشگاه بینالمللی تهران حضور یافتند.
عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در اختتامیه نخستین نمایشگاه رسانه های صوت و تصویر فراگیر ایران (رصتا) ضمن تبریک عید نیمه شعبان گفت: از همه دستاندرکاران نمایشگاهی که برگزار شد تشکر میکنم. نمایشگاه صوت و تصویر فراگیر که با حضور 102 شرکت برگزار شد، بسیار اثرگذار بود و جا دارد از همه فعالان رسانهای تشکر کنم.
وی با اشاره به حکمرانی رسانهای، افزود: خوشبختانه مسئولیت صدور مجوز صوت و تصویر فراگیر به صداوسیما واگذار شده است. شبکه نمایشخانگی و به ویژه تولید سریال و محتوا در رسانههای صوت و تصویر فراگیر با مجوز و نظارت سازمان ساترا انجام میشود و جا دارد از ساترا تشکر ویژهای داشته باشیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تشکر از وزارت ارشاد به خاطر همکاری با ساترا با اشاره به ضرورت هماهنگی با ساترا در راستای هدایتگری و نظارت درست بر رسانههای صوت و تصویر فراگیر، خاطرنشان کرد: همه دستگاههای حاکمیتی باید با صدا و سیما هماهنگ باشند چون تعدد حاکمیتی آسیب میزند و بایستی وحدت رویه حفظ شود.
از فلسفه انتظار فرج می توان به تحقق انتظار سازنده رسید
حجتالاسلام خسروپناه در ادامه صحبتهایش به موضوع ظهور و فضای معنوی نیمه شعبان پرداخت و گفت: نظریه عدالت جهانی نظریهای است که همه جهانیان به آن باور دارند. همه ادیان به بحث موعودگرایی معترف هستند. نظریه مهدویت هم رکن اساسیاش انتظار است. انتظار فرج به این معناست که انتظار سازنده داشته باشند. عدالتخواهی، مبارزه با فساد، استکبارستیزی، امیدبخشی، اخوت و محبت و مردمداری از مولفههای انتظار فرج است.
همه اقوام سرزمینمان عزت ایران را می خواهند
وی ادامه داد: اگر خود را منتظر میدانیم باید این ویژگیها را داشته باشیم؛ اگر کسی ادعای انتظار دارد اما عدالتگرا نباشد یا امیدبخشی نکند، منتظر واقعی نیست. منتظر واقعی استکبارستیز است؛ زیر بار ظلم نمیرود. ایران یکپارچه با اقوام متنوعش از وحدت برخوردار است همه اقوام عزت ایران را میخواهند این وحدت رویه، امیدبخشی، مردمداری، عدالتخواهی و همراه با استکبارستیزی است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از مدیران رسانه های صوت و تصویر فراگیر، سوال کرد: رسانه امروز چه پیامی دارد؟ پیامش خشونت است یا محبت؟ عقلانیت است یا شهوت؟ امیدبخشی یا یاس و ناامیدی است؟ رسانههای صوت و تصویر فراگیر در ایران اسلامی باید نمادی برای تجلی منتظران واقعی باشند. چراکه منتظران فقط شخصیتهای حقیقی نیستند بلکه شخصیتهای حقوقی را هم شامل می شوند.
حرکت به سمت تحکیم خانواده
وی با اشاره به اینکه سریالهای خانگی باید به سمتی بروند که به تحکیم خانواده کمک کنند، خاطرنشان کرد: عزیزانی که سریال خانگی می سازند اگر ترویج شهوت و خشونت و جنایت دارند، این با نظریه مهدویت نمیسازد. اگر فرض کنیم این سکوهای رسانهای بعد از ساخت سریال و فیلم و... در جامعه اثربخشی شأن محبت و عشق بین مردم باشد، تحکیم خانواده باشد، مشخص است که منتظران واقعیاند.
خسروپناه با اشاره به نوجوانانی که در اغتشاشات و آشوبهای اخیر از کمبود محبت گفته بودند، بیان کرد: فیلمها، سریالها و آثار شبکه خانگی باید محبت را در خانواده افزایش دهد عشق بین همسران، بین فرزندان و والدین را افزایش دهد. آیا رسانهها توانستهاند این پیام را به جامعه ایرانی و جهانی منتقل کنند؟ الگوهای ما که نباید بالیوود و هالیوود باشد و انشاالله که در میان هیچ سکویی در ایران اسلامی این طور نباشد.
وی با اشاره به برخی آثار سینمای هندوستان که پیام آن در راستای رفع یک آسیب اجتماعی بوده است، افزود: وقتی از آسیب اجتماعی حرف میزنیم چگونگی رفع آن هم باید در این آثار باشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان سخنانش عنوان کرد: امیدوارم در شورای عالی انقلاب فرهنگی مسیر تسهیلگری حکمرانی فرهنگی را برای شما فراهم کنیم.
تماشاخانه