دستور کار باشگاه میلیاردرها در داووس چیست؟
مجمع جهانی اقتصاد یا کنفرانس داووس یکی از سازمانهای بزرگ اقتصادی سوئیس است. این سازمان سالانه بیش از 80 میلیون دلار درآمد دارد و برای بیشتر از 200 نفر فرصت شغلی ایجاد کرده است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مجمع جهانی اقتصاد برای اولین بار در ژانویه سال 1971 و در شهر داووس توسط کلاوس شواب به عنوان جایی برای جمع شدن رهبران اقتصادی و سرمایهداران اروپایی راه اندازی شد.
شواب که در آن زمان در دانشگاه ژنو تدریس میکرد، داووس را برای جمع شدن اقتصاددانان، سیاستمداران، صاحبان سرمایه، نظریهپردازان و هنرمندان انتخاب کرد. ایده اصلی اجلاس این بود که این افراد در یک جا جمع شوند تا درباره مسائل روز اروپا تبادل نظر کنند؛ اما به مرور زمان و بر اساس مسائل پیش آمده رهبران سیاسی نیز به این کنفرانس پیوستند.
با گذشت زمان کنفرانس داووس بر رخدادهای بین المللی ردپای پر رنگتری می گذاشت تا آن جایی که میزبان چهره هایی شد که برای این کنفرانس به شدت نا آشنا بودند مثل یاسر عرفات (رهبر سازمان آزادیبخش فلسطین) و شیمون پرز (وزیر امور خارجه وقت اسرائیل) که در این کنفرانس به توافق اولیه درباره غزه و اریحا دست پیدا کردند.
در واقع می توان گفت کنفرانس داووس یکی از اصلی ترین نیروهای خلاق برای مشارکت رهبران برتر جهان در فعالیت های مشترک برای شکل دادن برنامه های جهانی، منطقه ای و صنعتی در آغاز هر سال است که امسال رهبران را برای موضوع (سهامداران برای جهانی منسجم و پایدار) دور هم جمع کرده است.
کانال تجاری سوئیس و ایران در داووس مورد بحث قرار میگیرد
یک رسانه سوئیسی ادعا کرد که «کانال تجاری بشردوستانه» میان سوئیس و ایران از موضوعات مورد بحث در اجلاس جهانی اقتصاد در داووس خواهد بود.
به گزارش تارنمای «سوئیس اینفو»، دبیرخانه وزارت امور اقتصادی سوئیس به تلویزیون دولتی SRF اعلام کرده است این کانال موضوع «گفتوگوهای دوجانبه سطح بالا» در اجلاس داووس خواهد بود.
چه کسانی امسال سخنرانی خواهند کرد؟
گرتا تونبرگ
فعال محیط زیست سوئدی است که به خاطر فعالیت برای آگاهسازی جهانی در مورد خطرات ناشی از تغییرات اقلیمی، و با سؤال از سیاستمداران برای پاسخگویی به عدم اقدام خود در مورد بحران آب و هوا، مشهور است نیز در این کنفرانس شرکت می کند.
دیپیکا پادوکونه
وی یکی از بازیگران نامدار هندی است که برای شرکت سه فیلم جایزه بین المللی دریافت کرده است و در سال 2018 به فهرست تاثیرگذار ترین اشخاص راه پیدا کرد. وی همچنین بنیان گذار موسسه زندگی، خنده و عشق است.
دونالد ترامپ
چهل و پنجمین رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا است. وی پیش از ورود به سیاست، کارآفرین و یک چهره تلویزیونی بود و اکنون در جبهه جمهوری خواهان فعلیت می کند.
آنگلا مرکل
وی که قدرتمندترین زن جهان خوانده شده از سال 2005 به عنوان صدراعظم آلمان خدمت کردهاست.
وینی بیانییما
وی یک مهندس و سیاستمدار اهل اوگاندا است که در سال 2019 به فهرست چهره های تاثیر گذار راه پیدا کرده است.
کریستین لگارد
وکیل و سیاستمدار فرانسوی است که در سمت رئیس بانک مرکزی اروپا فعالیت می کند. وی پیش از این انتصاب بین ژوئیه 2011 و نوامبر 2019 به عنوان رئیس و مدیر عامل صندوق بین المللی پول خدمت کرده بود.
به طور کلی در کنفرانس 2020 داووس در مورد 7 موضوع صحبت خواهد شد که عبارتند از:
چگونه زمین را نجات دهیم، پشت صحنه ژئوپولیتیک، آینده سلامت، جوامع و آینده بازار کار، اقتصادهای عادلانه تر و کسب و کارهای بهتر.
مخالفت ها با داووس بر سر چیست؟
اجلاس داووس مانند دیگر نشستها و اجلاسهایی که میهمانان سرشناسی از سراسر دنیا دارد، محلی برای نشان دادن اعتراض به سیاستهای دولتمردان هم بهشمار میرود. گروههای مخالف جهانیسازی، مخالفان سرمایهداری، چپها و سبزها همیشه از این فرصت برای نشان دادن مخالفتهای خود با سیاستمداران استفاده میکردند. اما به نظر میرسد که معترضان دیگر تب و تاب گذشته را ندارند. زیرا آنها به این نتیجه رسیدهاند که اجلاس داووس نقش چندانی در سیاستهای اجرایی بینالمللی ندارد.
بنیاد آکسفام در گزارش سال 2014 خود از داووس به عنوان یکی از مهمترین نهادهای مشاوره و تصمیمگیریهای اقتصادی جهان صحبت کرده که باعث درآمیختن قدرت اقتصادی با مراکز تصمیمگیریهای سیاسی میشود که تأثیرات مخرب آن بر نحوه مدیریت جامعه، دموکراسی و گسترش فقر و بی عدالتی مشهود است.
در این گزارش گفته شده که اقلیت صاحب قدرت اقتصادی در همکاری و هماهنگی با قدرت سیاسی در سطح جهان با تقلب و فریبکاری در شیوه مدیریت امور اقتصادی، دموکراسی را تضعیف کرده و شرایطی را به وجود آورده که امروزه ثروت 85 نفر از ثروتمندترین افراد با دارایی 50 درصد از جمعیت جهان برابر است.
کارنامه حضور ایران در کنفرانس داووس
حضور مقامات ایرانی در اجلاس داووس به طور رسمی از سال 2004 و با سفر سیدمحمد خاتمی به کشور سوئیس آغاز شد. در آن زمان ایران به عنوان بانی نظریه گفتوگوی تمدنها در دنیا شهره بود و غرب نیز علاقهمند به حضور خاتمی در این اجلاس و معرفی این اندیشه از سوی یک کشور اسلامی بود.
گرچه در دوران ریاست جمهوری احمدینژاد وی در هیچکدام از اجلاسهای داووس حضور نیافت اما در سال 1386 مجتبی ثمره هاشمی مشاور ارشد احمدینژاد در اجلاس داووس حضور یافت که البته مهمترین مسئلهای که در این سفر مطرح شده بود بحث غنیسازی و فعالیت های هستهای ایران بود.
در سال 1388 نیز منوچهر متکی وزیر وقت امور خارجه ایران در اجلاس داووس شرکت کرد و در دیدارهای مختلف خود بر ضرورت حل و فصل موضوع فعالیتهای صلحآمیز هستهای و حق ایران برای ادامه آن تأکید کرد.
سفر مقامات ایرانی به داووس در دولت یازدهم نیز ادامه یافت و محور اصلی گفت و گو های آن ها مسائل هسته ای ایران است. ولی گویا امسال داووس مهمان ایرانی نخواهد داشت و بدون حضورمقامات ایران برگزار خواهد شد.
223227
کد خبر 1344121